Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

«Γάζωσε» την Αρμάνι!


Πραγματοποιώντας επιβλητική εμφάνιση, ο Παναθηναϊκός διέλυσε την Αρμάνι Τζινς Μιλάνο στο ΟΑΚΑ με σκορ 93-62 στο φινάλε της πρώτης φάσης της Ευρωλίγκα και κατέκτησε πανηγυρικά την πρώτη θέση του τέταρτου ομίλου, αφήνοντας εκτός συνέχειας τους Ιταλούς.
Oι «πράσινοι» βασίστηκαν στην καλή τους αμυντική παρουσία αλλά και στον επιθετικό τους πλουραλισμό. Πέντε παίκτες είχαν διψήφιο αριθμό πόντων (Περπέρογλου, Φώτσης, Σάτο, Βουγιούκας, Καϊμακόγλου) και άλλοι τρεις από εννιά (Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης, Καλάθης), ενώ σκόραρε και ο 17χρονος Φώτης Ζούμπος στο ντεμπούτο του στην Ευρωλίγκα. Επίσης, οι γηπεδούχοι ήταν απόλυτοι κυρίαρχοι κάτω από τα καλάθια έχοντας 45 ριμπάουντ, έναντι 23 των Ιταλών.

Αποφασισμένοι να «καθαρίσουν» από νωρίς την υπόθεση νίκη και πρωτιάς εμφανίστηκαν στο παρκέ του ΟΑΚΑ οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Δίνοντας βάρος στην άμυνα και με σοβαρές επιθετικές επιλογές κατάφεραν να πάρουν από νωρίς τα ηνία του αγώνα. Στο 8’ προσπέρασαν με 19-13 χάρις σε τρίποντο του Φώτση και έκλεισαν το δεκάλεπτο προηγούμενοι με εννιά πόντους διαφορά (24-15). Στο 13’ η διαφορά έφτασε σε διψήφια επίπεδα με τρίποντη «βόμβα» του εξαιρετικού Κώστα Τσαρτσαρή που μαζί με τον Δημήτρη Διαμαντίδη ήταν οι κορυφαίοι του «τριφυλλιού» στο πρώτο μέρος.

Στο 16’ η διαφορά σ το +15 (36-21) πριν το φινάλε του ημιχρόνου με 46-32. Γενικά, όπως, προαναφέραμε οι «πράσινοι» διατηρούσαν τον απόλυτο έλεγχο του ματς στο πρώτο εικοσάλεπτο με 10/20 δίποντα, 5/9 τρίποντα και 11/18 βολές έχοντας και 19 ριμπάουντ, έναντι 5 των Ιταλών! Οι αριθμοί δεν λένε πάντα την αλήθεια αλλά στην προκειμένη περίπτωση την αντικατοπτρίζουν απόλυτα.

Η κατάσταση παρέμεινε ίδια και στην επανάληψη. Ο Παναθηναϊκός ήταν κλάσεις ανώτερος επάνω στο παρκέ και δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα από την Αρμάνι που δεν έμοιαζε με ομάδα που «καιγόταν» για τη νίκη. Στο 24’ το εντυπωσιακό κάρφωμα του Φώτση έπειτα από μια εξαιρετική alley-oop πάσα του Διαμαντίδη έφερε τη διαφορά στο +22 (56-34) και τους «πράσινους» πιο κοντά στη νίκη, η οποία φαινόταν δεδομένη. Ε, δεν είναι εύκολο για καμία ευρωπαϊκή ομάδα να ανατρέψει μια εις βάρος της διαφορά 21 πόντων (67-46 στο 30’) στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Με την έναρξη του τελευταίου δεκαλέπτου δημιουργήθηκε ένα πρόβλημα με τους φωτεινούς πίνακες του ΟΑΚΑ και τα πάντα μηδένισαν. Η δεκάλεπτη διακοπή έδωσε στους 6.000 φίλους του «τριφυλλιού» την ευκαιρία να… διαδηλώσουν για την κατάσταση στο ποδοσφαιρικό τμήμα και με συνθήματά τους να καταφέρονται στους Ανδρέα Βγενόπουλο και Νικόλα Πατέρα.

Η διαφορά συνέχισε να παίρνει την… ανηφόρα παρότι ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έριξε στο παρκέ τον 17χρονο Φώτη Ζούμπο και τον Γιώργο Μπόγρη. Μάλιστα, ο πρώτος στην παρθενική του εμφάνιση στην Ευρωλίγκα κατάφερε να σκοράρει. Το πάρτι στο παρκέ συνεχιζόταν μέχρι το τελικό 93-62.
Τα δεκάλεπτα: 24-15, 46-32, 67-46, 93-62

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου