Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Βασίλισσα της... ζούγκλας!



Βασίλισσα της... ζούγκλας!

Με ένα... σφύριγμα λήξης-παρωδία, ολοκληρώθηκε το ματς της Τούμπας όπου η ΑΕΚ με το γκολ του Δέλλα πήρε το εισιτήριο για τον τελικό! Από την άλλη ο ΠΑΟΚ γύριζει πολλά χρόνια πίσω και πλέον κινδυνεύει με... διάλυση!
Η κρισιμότητα του παιχνιδιού ήταν δεδομένο ότι θα προκαλούσε νευρικότητα και άγχος στις δύο ομάδες. Αυτό που δεν ξέραμε αλλά το μάθαμε από τα πρώτα λεπτά του αγώνα ήταν πως αυτό το άγχος ήταν τόσο μεγάλο, ώστε οι παίκτες του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ να δυσκολεύονται ακόμη και στα πιο απλά... Οπως στο να κοντρολάρουν την μπάλα ή να δώσουν δύο σερί σωστές πάσες. Σε αυτό, πάντως, έπαιξε ρόλο και ο αγωνιστικός χώρος, καθώς η μπάλα αναπηδούσε στις περισσότερες περιπτώσεις.

Στόχος των δύο αντιπάλων ήταν να πάρουν τον έλεγχο στο χώρο του κέντρου και ενώ στο πρώτο 15λεπτο έδειχνε να το καταφέρνει αυτό η Ένωση, για την οποία ο Μανόλο Χιμένεθ παρέταξε στην επίθεση τους Σκόκο-Μπλάνκο και τον Λυμπερόπουλο πιο πίσω, στη συνέχεια ο έλεγχος πέρασε στους Θεσσαλονικείς.Τόσο οι γηπεδούχοι όσο και οι φιλοξενούμενοι, όμως, φοβόντουσαν να βγουν μαζικά μπροστά, με συνέπεια το ένα λάθος να διαδέχεται το άλλο και τις καλές φάσεις να απουσιάζουν. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι το πρώτο σουτ ήρθε στο 29' και ήταν από τον Λυμπερόπουλο, για την ΑΕΚ, με τον Κρέσιτς να μπλοκάρει εύκολα.

Αναγκαστική αλλαγή...
Οι Χάβος και Χιμένεθ μπορούσαν να είναι ικανοποιημένοι μόνο από την ανασταλτική δουλειά των ομάδων τους και πάνω σε αυτό τον τομέα η ΑΕΚ αναγκάστηκε να αλλάξει κάτι, καθώς στο 32' ο Καράμπελας αποχώρησε λόγω τραυματισμού και τη θέση του στο αριστερό άκρο της άμυνας πήρε ο Λαγός.

Δύο ευκαιρίες και... τέλος
Το ματς συνεχιζόταν με άπειρα λάθη εκατέρωθεν και θα έπρεπε να συμβεί κάτι... ξεχωριστό για να γίνει ευκαιρία. Αυτό ήρθε στο 38' για τον ΠΑΟΚ με την εκπληκτική μπαλιά του Γκαρσία που έβγαλε τετ α τετ τον Ιβιτς -ο οποίος χώλαινε από νωρίς- για να στείλει την μπάλα άουτ με πολύ κακό πλασέ, ενώ η απάντηση της ΑΕΚ ήρθε στο 40' με την σέντρα του Μπλάνκο και την κεφαλιά του Σκόκο από καλή θέση, που έστειλε την μπάλα άουτ. Γκολ δεν μπήκε, το 0-0 του πρώτου ημιχρόνου ήταν φυσιολογικό...

Δέλλας και... 0-1!
Το ξεκίνημα της επανάληψης, πάντως, είχε γκολ και ήταν για την ΑΕΚ! Ο Σκόκο με εκτέλεση φάουλ βρήκε τον Δέλλα που με πολύ ωραία κεφαλιά έκανε το 0-1 και από εκείνο το σημείο κι έπειτα η Ένωση ήλεγξε την κατάσταση. Η Τούμπα σίγησε, οι παίκτες του ΠΑΟΚ ήταν φανερό ότι δεν είχαν ψυχολογία και στο 56' το ματς διακόπηκε για κάποια λεπτά καθώς οπαδοί των Θεσσαλονικέων έκαψαν τα δίχτυα της εστίας του Σάχα με φωτοβολίδα και στη συνέχεια και τη φανέλα του Αργεντίνου τερματοφύλακα, καθώς νέα φωτοβολίδα... τον πέτυχε.

Αλλαγές Χιμένεθ, άνετη η ΑΕΚ
Το ματς ξανάρχισε με τον ΠΑΟΚ να προσπαθεί να κάνει κάτι καλό επιθετικά αλλά να μην έχει τον τρόπο για να τα καταφέρει, με αποτέλεσμα η Ένωση να ελέγχει απολύτως την κατάσταση. Οι παίκτες του Χιμένεθ κρατούσαν τις θέσεις τους, είχαν σωστή αλληλοκάλυψη και κατάφερναν να κρατάνε τους αντιπάλους τους μακριά από την περιοχή του Σάχα. Ο Ισπανός προπονητής αντικατέστησε τον Λυμπερόπουλο, που ρίσκαρε με τη δεύτερη κίτρινη κάρτα σε μια φάση, με τον Γκερέιρο ενώ ο Χάβος απάντησε με τον Κουτσιανικούλη αντί του Ιβιτς.

Αμέσως μετά πέρασε και ο Τσουκαλάς αντί του Σνάουτσνερ, ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να ανεβάσει παίκτες μπροστά για να μεταφέρει το ματς στην περιοχή της ΑΕΚ αλλά οι παίκτες του δεν μπορούσαν να το πετύχουν αυτό, καθώς έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο. Οσο για τον Χιμένεθ, ολοκλήρωσε τις αλλαγές του με τον Καφέ αντί του Μάκου και φώναζε προς τους παίκτες του να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους και να συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό, παίρνοντας την πρόκριση.

Ντου και διακοπή!
Κι ενώ το ματς όδευε προς το τέλος του, στο 89' οι παίκτες της ΑΕΚ έφυγαν τρέχοντας για τα αποδυτήρια καθώς οπαδοί του ΠΑΟΚ από τη θύρα 4 μπήκαν στο γήπεδο και έφτασαν πίσω από την εστία του Σάχα, πετάγοντας διάφορα αντικείμενα. Η κατάσταση ήτανη εκτός ελέγχου, για τα αποδυτήρια έφυγε και ο διαιτητής Μάνταλος και στον αγωνιστικό χώρο παρέμειναν οι παίκτες του ΠΑΟΚ, οι οπαδοί που έκαναν το «ντου» και οι αστυνομικές δυνάμεις...

Τυπικά... λήξη και η ΑΕΚ στον τελικό!
Τελικά, μετά από διακοπή πολλών λεπτών, η ΑΕΚ και ο διαιτητής επέστρεψαν στον αγωνιστικό χώρο για να σφυρίξει τη λήξη ο Μάνταλος, ώστε να μην γραφτεί στο φύλλο αγώνα ότι το ματς διακόπηκε και γίνουν χειρότερα τα πράγματα για τον ΠΑΟΚ... Αυτό, πάντως, λίγο ενδιαφέρει την Ένωση που πήρε το εισιτήριο για τον τελικό της 30ης Απριλίου στο ΟΑΚΑ!

Man of the match: Πέτυχε το γκολ που έδωσε την πρόκριση στην ΑΕΚ και γι' αυτό τον λόγο παίρνει και τον συγκεκριμένο τίτλο! Ο Δέλλας, πάντως, ήταν άψογος και ανασταλτικά καθώς δεν έκανε ούτε ένα λάθος, ενώ κάλυψε και τους συμπαίκτες του όσες φορές χρειάστηκε.

Αδύναμος κρίκος: Ο Βιεϊρίνια... Θεωρητικά ο Πορτογάλος ήταν το μεγάλο όπλο του ΠΑΟΚ αλλά δεν έκανε ούτε μία σωστή ενέργεια σε όλο το ματς και τελικά εξελίχθηκε σε μειονέκτημα για την ομάδα του.

Στο ύψος του: Μεγάλο ματς από τον Γεωργέα, που έκανε τα πάντα από την πλευρά του. Εξαφάνισε σε όλη τη διάρκεια του ματς τον Βιεϊρίνια και παράλληλα ανέβαινε όσες φορές χρειαζόταν από τη δεξιά πλευρά ώστε να βοηθήσει και επιθετικά. Απολύτως ψύχραιμος από την αρχή ως το τέλος του αγώνα.

Η γκάφα: Με αυτά που έγιναν στην Τούμπα η γκάφα δεν μπορεί να είναι αγωνιστική... Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ με την συμπεριφορά τους έκαναν ό,τι χειρότερο για την ομάδα τους. Να δούμε πότε θα το καταλάβουν αυτό...

Το στραγάλι: Ο Μάνταλος έδειξε από την έναρξη του παιχνιδιού ότι δεν ήθελε να χάσει τον έλεγχο και γι' αυτό σφύριζε πολύ εύκολα φάουλ και για τις δύο ομάδες. Δύσκολες φάσεις στον αγώνα δεν υπήρξαν ενώ στη φάση που διαμαρτυρήθηκε ο ΠΑΟΚ για δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Λυμπερόπουλο, ναι μεν θα μπορούσε να τη δείξει από τη στιγμή που υπέδειξε φάουλ, αλλά ο Λύμπε δεν είχε και απλωμένο το χέρι του...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου