Τρίτη 5 Απριλίου 2011

«Λαμπίκο» η Θεσσαλονίκη από Δευτέρα

troktiko   48D3A845664D52C15A09974BA33360C7 Λαμπίκο η Θεσσαλονίκη από Δευτέρα«Το 80% των απορριμμάτων έχουν απομακρυνθεί από τους δρόμους της Θεσσαλονίκης, και από τη Δευτέρα η κατάσταση θα επανέλθει σε φυσιολογικά επίπεδα, που σημαίνει ότι η πόλη δε θα είναι πεντακάθαρη, αλλά δε θα έχει και το χάλι των τελευταίων ημερών», δήλωσε ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης…

Σε συνέντευξη Τύπου, που έδωσε μαζί με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Στάθη Αβραμίδη, επισήμανε ότι από τα 70 απορριμματοφόρα κυκλοφορούν κατά μέσο όρο περίπου 25. Το προσωπικό που εργάζεται στην καθαριότητα ανέρχεται σε 438 άτομα, αλλά ο δήμαρχος τόνισε πως χρειάζονται τουλάχιστον 700 άτομα, μόνιμο προσωπικό, για να καθαρίσει η πόλη.
Στις προθέσεις της δημοτικής αρχής είναι η διερεύνηση της δυνατότητας να αποκτήσει ο δήμος ένα δικό του αυτόνομο σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων, μέσα από προγράμματα του ΕΣΠΑ.
Ο κ. Μπουτάρης δήλωσε ικανοποιημένος από τη λειτουργία του αντιδημάρχου Καθαριότητας, Στ. Αβραμίδη, στην αντιμετώπιση του προβλήματος με τα απορρίμματα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου