Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Φέρτε από τώρα τη Ρεάλ!


Φέρτε από τώρα τη Ρεάλ!
Μερικές στιγμές που για άλλους συνιστούν ποδοσφαιρική μαγεία, αλλά για την Μπαρτσελόνα δεν είναι τίποτα άλλο από το συνηθισμένο τρόπο παιχνιδιού, ήταν αρκετό στους Καταλανούς κόντρα στη Σαχτάρ. Οι «μπλαουγκράνα» επικράτησαν 5-1 στον πρώτο προημιτελικό του Champions League και σκέφτονται από τώρα τον ισπανικό «εμφύλιο» της επόμενης φάσης κόντρα στη «μισητή» Ρεάλ Μαδρίτης. Έκαναν ό,τι μπορούσαν οι Ουκρανοί, που είχαν δοκάρι στο τέλος.

Έχει ανεβάσει σε τέτοια επίπεδα τον πήχη αυτή η ομάδα, που ακόμη και μετά από μια τέτοια εμφάνιση, μας δίνει το δικαίωμα να πούμε ότι μάλλον χαλαρά, έφτασε σε αυτό το σκορ, χωρίς καν να το «ματώσει» ο Μέσι! Μετά από αυτό το αποτέλεσμα, προφανώς ο επαναληπτικός του Ντόνετσκ, έχει ξεκάθαρα διαδικαστικό χαρακτήρα και οι «μπλαουγκράνα» ετοιμάζονται για τις μάχες σε όλα τα μέτωπα (Champions League, πρωτάθλημα, Κύπελλο) με τους «μερένχες».



«Καλησπέρα, είμαστε η Μπαρτσελόνα», είπαν οι Καταλανοί και από τα αποδυτήρια πήραν κεφάλι στο σκορ, χάρη στον Ινιέστα που τρύπωσε στην περιοχή και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των Ουκρανών. Ακολούθησε ένα διάστημα στο οποίο οι «μπλαουγκράνα» -όπως συνηθίζουν- είχαν την απόλυτη κατοχή και πίεσαν ασφυκτικά για να διπλασιάσουν τα τέρματά τους. Πάντως στην ανάπαυλα και παρά το 2-0 που διαμόρφωσε στο 34’ ο Ντάνι Άλβες, ο Γκουαρδιόλα θα πρέπει να τα «έψαλλε» στους παίκτες του που έδειξαν σημάδια αδιαφορίας ή έστω απροσεξίας σε αντεπιθέσεις της Σαχτάρ. Κόντρα στους Ουκρανούς αυτές οι ολιγωρίες δεν στοίχισαν, απέναντι όμως σε έναν αντίπαλο όπως είναι η Ρεάλ Μαδρίτης που –ας μη γελιόμαστε- ουσιαστικά την περιμένει τα ημιτελικά, ίσως αποδειχτούν καταστροφικά.

Στο δεύτερο μέρος μετατράπηκε σε ένα απέραντο καταλανικό πάρτι με δυστυχείς καλεσμένους τους παίκτες της Σαχτάρ. Κάθε επίθεση της Μπαρτσελόνα «μύριζε» γκολ και αρκούσαν λίγες στιγμές ποδοσφαιρικής τελειότητας για να φτάσει η μπάλα στην εστία του Πιατόφ. Ένα απίστευτο εξάλεπτο επιθετικής φρενίτιδας είχε ως αποτέλεσμα να μπουν τρία γκολ. Μεταξύ των δύο της Μπάρτσα (54’ Πικέ, 60’ Κεϊτά) μεσολάβησε κι ένα –αυτό της τιμής- των Ουκρανών με τον Ρακίτσκι.
Κάπως έτσι διαμορφώθηκε το 4-1, που όμως δεν έμελλε να είναι το τελικό σκορ. Η Σαχτάρ έφτασε μια ανάσα από το γκολ, αλλά ο Αντριάνο βρήκε σίδερο, κάτι που δεν συνέβη στο 87’ με τον Τσάβι που διαμόρφωσε το 5-1, σκορ που δεν αφήνει κανένα περιθώριο για παρερμηνείες.

Η ομάδα του Γκουαρδιόλα μπορεί να αισθάνεται ό,τι είναι στα ημιτελικά κι εμείς δεν βλέπουμε την ώρα για την τιτανομαχία με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου