Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

"Αδυνατούμε να πληρώσουμε τους Γερμανούς προμηθευτές μας"

Περίπου 500.000.000 ευρώ χρωστάει, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt το ελληνικό Δημόσιο σε Γερμανούς προμηθευτές του, όπως οι Siemens, Bayer και Hochtief. Και μπορεί ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, να μην επιβεβαίωσε το ακριβές ποσό, φέρεται να δήλωσε ωστόσο, ότι η Ελλάδα πράγματι αδυνατεί να πληρώσει εμπρόθεσμα τα χρέη της.
Αυτό υποστηρίζει σε δημοσίευμα της η γερμανική οικονομική εφημερίδα, στην οποία ο κ. Παπακωνσταντίνου φέρεται παραδέχθηκε, ότι η Ελλάδα προσπαθεί να επιταχύνει τις πληρωμές της.

Στο ίδιο δημοσίευμα, ο Έλληνας υπουργός χαρακτήρισε “ανεπιθύμητη” μία ενδεχόμενη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, διότι θα μπορούσε να αποσταθεροποιήσει το ελληνικό και το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα.

Η απώλεια της εμπιστοσύνης των ιδιωτών επενδυτών θα μπορούσε να "κλειδώσει" την Ελλάδα έξω από τις αγορές “επί μακρό χρονικό διάστημα” και αυτό θα μπορούσε να μεταδοθεί και σε άλλες χώρες, φέρεται να δήλωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου, σημειώνοντας πως η σημερινή κατάσταση που επικρατεί στις αγορές, που απαιτούν υψηλά επιτόκια για να αγοράσουν ελληνικά ομόλογα, “θα ομαλοποιηθεί στο τέλος”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου