Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Αλαφούζος: «Εξυγίανση σε βάθος διετίας»


Αλαφούζος: «Εξυγίανση σε βάθος διετίας»
Οι περικοπές και οι αποχωρήσεις παικτών από το ρόστερ του Παναθηναϊκού και η απόκτηση νέων και ταλαντούχων έχουν σκοπό να πετύχουν οι «πράσινοι» οικονομική εξυγίανση αλλά και να γίνουν ανταγωνιστικοί σε βάθος διετίας, σύμφωνα με τον Γιάννη Αλαφούζο.

Ο πρόεδρος των «πράσινων» στο περιθώριο της παρουσίασης των νέων μεταγραφικών αποκτημάτων της ομάδας, αναφέρθηκε στα 8 εκατ. ευρώ που… γλιτώνει έτσι το «τριφύλλι» ενώ αναφέρθηκε στο σίριαλ Ανάκογλου και την κριτική που ασκείται στην διοίκηση.

Ο Γιάννης Αλαφούζος στο περιθώριο της παρουσίασης των παικτών μίλησε για:



Για τον Ανάκογλου: «Είναι μία θέση στην οποία έχουμε ισάξιους ή καλύτερους ποδοσφαιριστές στην Ακαδημία μας. Δεν υπήρχε λόγος να γίνει υπέρβαση για αυτόν τον ποδοσφαιριστή»

Για την κριτική που του ασκείται: «Ξεχνάτε σε τι κατάσταση βρίσκεται ο Παναθηναϊκός. Ακόμα δίνει τη μάχη για την επιβίωση. Ο Παναθηναϊκός για τον οποίο συζητάμε δεν είναι ο κανονικός Παναθηναϊκός. Είναι ειδικές οι συνθήκες. Πολλές φορές μας ασκείται άδικη κριτική και πρέπει όλοι να το αναλογιζόμαστε αυτό»

Για το εάν έχει μετανιώσει που ανέλαβε τον Παναθηναϊκό: «Δεν ήταν μία εύκολη απόφαση γιατί παίρνουν δυσάρεστες αποφάσεις. Εγώ παριστάνω την τρόικα στον Παναθηναϊκό Ήξερα ότι θα δεχτώ έντονη κριτική, αλλά δεν τέθηκε καν δίλημμα τότε γιατί δεν υπήρχε άλλος»

Για την ΑΜΚ που ακόμα δεν έχει υλοποιηθεί: «Κάνουμε κάποιες ενέργειες τις οποίες δεν μπορούμε να δημοσιοποιήσουμε. Πιστεύουμε ότι θα αποδώσουν»

Για την μάχη της παράγκας και αν είχε επιλέξει σωστή τακτική: «Δεν μας έχουν βοηθήσει και κάποια αποτελέσματα ως τώρα. Μας στέρησαν το δικαίωμα να διαμαρτυρηθούμε για κάποια πράγματα που δικαιούμασταν. Είναι κάτι που συνεχίζει να μας απασχολεί, αλλά είναι άλλες οι προτεραιότητές μας»

Για το εάν μπορεί ο Παναθηναϊκός με μειωμένο μπάτζετ να έχει ανταγωνιστική ομάδα: «Θεωρώ ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Για αυτό ψάχνουμε νέους ποδοσφαιριστές. Με τα οικονομικά δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί στην Ευρώπη είναι δύσκολο μια ελληνική ομάδα να πάρει έτοιμους παίκτες από έξω. Ακόμα και για τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ ισχύει αυτό. Εμείς προσπαθούμε να βρούμε νεαρούς και καλούς ποδοσφαιριστές ώστε να τους εντάξουμε στο δυναμικό μας. Δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι δεν γίνεται να βγουν όλες οι μεταγραφές που γίνονται».

Για τους νεαρούς παίκτες που έχει η ομάδα: «Έχουμε ταλαντούχους παίκτες και θέλουμε να τους αξιοποιήσουμε. Αλλά τόσο ο κ. Φερέιρα στην αρχή, όσο ο Ρότσα έπειτα, αλλά και ο Φάμπρι όλοι έχουμε την άποψη ότι αυτό πρέπει να γίνει με προσοχή για να μην τους κάψουμε»

Για την τοποθέτηση του Φάμπρι για Βύντρα: «Ο κ. Φάμπρι είναι προπονητής μας και έχει δικαίωμα να έχει την άποψή του. Άλλωστε κανένας από εμάς δεν έχει αμφισβητήσει την αξία ή την ηθική του Βύντρα. Άλλα είναι τα προβλήματα που υπήρχαν με τον ποδοσφαιριστή και τα γνωρίζετε όλοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου