Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Τον έκαναν ομάδα β’ κατηγορίας…



Τον έκαναν ομάδα β’ κατηγορίας…
Μπορεί ο Πανσερραϊκός μαθηματικά να έχει αποχαιρετήσει τη Σούπερ Λίγκα και ο Παναθηναϊκός να ήταν η ομάδα που δίψαγε βαθμούς, όμως κάτι τέτοιο δεν φάνηκε στο γήπεδο. Παίζοντας για την ιστορία τους τα «λιοντάρια» επικράτησαν 1-0 (44’ Γεωργιάδης) κόντρα στους «πράσινους» που δημιούργησαν μόνο μια φάση της προκοπής στο 94’(!) και αν δεν έκανε τρεις μεγάλες αποκρούσεις ο Κοτσόλης, θα μπορούσαν να δεχτούν και άλλα γκολ.

Οι Σερραίοι στάθηκαν αντάξιοι της ιστορίας τους και οι «πράσινοι» άξιοι της μοίρας τους. Η ομάδα του Παύλου Δημητρίου –όσο αυτό κι αν ακούγεται οξύμωρο, αφού έπαιζε με τον δεύτερο της βαθμολογίας και την ομάδα που φιλοδοξεί να παίξει του χρόνου στο Champions League- πέρασε ένα από τα πιο εύκολα απογεύματα μιας γεμάτης με πίκρες χρονιά.



Ο ένας έχει υποβιβαστεί στη Football League και ο άλλος μέχρι πριν από κάποιες εβδομάδες διεκδικούσε το πρωτάθλημα. Ε λοιπόν, δεν υπήρχε ούτε ένας θεατής στο γήπεδο των Σερρών που να μπορεί να πει με βεβαιότητα ποιος ήταν ποιος. Δίχως κανένα άγχος οι γηπεδούχοι, χωρίς να κάνουν τίποτα ιδιαίτερο και απλά απολαμβάνοντας το παιχνίδι, ήταν σαφώς καλύτεροι από τους «πράσινους».

Ασύνδετος και δίχως κανέναν παίκτη να δείχνει ότι έχει έστω και υποτυπώδη διάθεση για μπάλα, ο Παναθηναϊκό ξόδεψε ένα ολόκληρο ημίχρονο χωρίς να δημιουργήσει έστω μία φάση της προκοπής. Φυσικά, ένα χτύπημα φάουλ του Χριστοδουλόπουλου που πέρασε λίγο άουτ, δεν θα μπορούσε να δώσει κανένα άλλοθι στους παίκτες του Φερέιρα.

Γεωργιάδης και Πάρκερ δημιουργούσαν προβλήματα στην άμυνα του «τριφυλλιού» με τον δεύτερο να νικιέται δύο φόρες από τον Στέφανο Κοτσόλη που αν κι έκανε την πρώτη του συμμετοχή μετά από πολύ καιρό, έδειχνε να είναι ο μοναδικός μη «σκουριασμένος» ποδοσφαιριστής. Εκεί που ο Πάρκερ αστόχησε, ο Γεωργιάδης δεν έδειξε οίκτο. Εκμεταλλευόμενος εξαιρετική κάθετη πάσα του Ανάκογλου έκανε το 1-0 λίγο πριν φύγει το ημίχρονο, αποδίδοντας δικαιοσύνη με βάση την εικόνα του αγώνα.

Στο δεύτερο μέρος δεν άλλαξε τίποτα. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού, που υποτίθεται ήταν οι μόνοι με κίνητρο, συνέχισαν να παίζουν σαν υπνωτισμένοι, θυμίζοντας πολύ την ομάδα στο ματς του πρώτου γύρου, όταν έκανε το ένα κακό ματς πίσω από το άλλο, περίοδος που ευθύνεται και για την απώλεια του τίτλου. Αντίθετα, ο Πανσερραϊκός ήταν η ομάδα που δημιουργούσε φάσεις και πραγματικά αν δεν υπήρχε ο Κοτσόλης στο τέρμα να νικήσει τον Μπέλιτς και στη συνέχεια ο Ανάκογλου να στείλει την μπάλα άουτ προ κενής εστίας, θα είχε δεχτεί και δεύτερο γκολ.

Η μόνη καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό ήρθε στο 94' με την κεφαλιά του Καντέ που έδιωξε εντυπωσιακά ο Ράντμαν, που φυσικά δεν μπορεί να "χρυσώσει" μια κάκιστη εμφάνιση. Φαίνεται ότι η διοικητική ανακατασούρα, η οικονομική ανασφάλεια άρχισαν να έχουν και τις αγωνιστικές τους παρενέργειες...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου