Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Ολα μοιάζουν εύκολα στο «κάστρο» του!


Στο πιο παραγωγικό δεκάλεπτο (58'-67') του φετινού κι όχι μόνο πρωταθλήματος, στο οποίο σημειώθηκαν 4 γκολ (!) ο Ολυμπιακός νίκησε με 3-1 την Καβάλα, έκανε το «14Χ14» στο «κάστρο» του κι αύξησε τη διαφορά στους 13 βαθμούς από τον δεύτερο Παναθηναϊκό!
Ο Νταβίντ Φουστέρ (σ.σ.: έφτιαξε κι ένα γκολ σήμερα) έφτασε τα 10 γκολ με τη φανέλα του Ολυμπιακού, ο Τζιμπούρ τα 6 σε 8 ματς (!), ο Μιραλάς τα 14 σε 25 αγώνες και οι «ερυθρόλευκοι» «σκόρπισαν» την Καβάλα μέσα σε 10 λεπτά!

Ολα μοιάζουν εύκολα στο «κάστρο» του!

Ο Φουστέρ άνοιξε το σκορ στο, 58' ο Νικουλάε ισοφάρισε στο 63', στο 65' ο Τζιμπούρ έκανε το 2-1 και το 3-1 ο Μιραλάς στο 67'!
Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνέντευξη που έδωσε ο Ντουντού θορύβησε αρκετούς κι αυτό φάνηκε στο ματς, όταν τόσο κατά την παρουσίαση των 11άδων, όσο κι όποτε έπιανε τη μπάλα, ο Βραζιλιάνος, που φορούσε και το περιβραχιόνιο του αρχηγού, άκουγε αποδοκιμασίες από την εξέδρα…


Ο Βαλβέρδε παρέταξε τον Ολυμπιακό με τον Μέγερι για πρώτη φορά κάτω από τα δοκάρια, Μανιάτη, Μοδέστο, Μέλμπεργκ, Χολέμπας από δεξιά προς τ' αριστερά στην άμυνα, Ουρτάδο, Ντουντού στα χαφ, Μιραλάς αριστερά, Ριέρα δεξιά, Φουστέρ 10άρι και μοναδικό προωθημένο τον Τζιμπούρ.
Ο Γιάννης Μαντζουράκης, ο οποίος καθόταν στον ερυθρόλευκο πάγκο, στο πρωτάθλημα που είχε κατακτήσει ο Ολυμπιακός τη σεζόν 1999/2000 παρέταξε την Καβάλα με τον Γκαλίνοβιτς στο τέρμα τους Τόμασιτς, Θεοδωρέλλη στα μπακ, Χργκόβιτς αριστερά, Πέρτζελ δεξιά, Ντιέ, Ντικρόκ στα χαφ, αριστερά τον Ονουάτσι, δεξιά τον Αμπντούν (σ.σ.: οι δυο τους άλλαζαν πλευρές), 10άρι τον Ρίος και μοναδικό προωθημένο τον Νικουλάε.
Η Καβάλα αν και παρατάχθηκε με σχήμα που έδειχνε ότι μπήκε για να χτυπήσει το ματς, ήταν την περισσότερη ώρα πίσω από τη μπάλα κι έψαχνε την κόντρα κυρίως με τον Αμπντούν από αριστερά.
Ο Ολυμπιακός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, προσπάθησε να φέρει το ματς στην περιοχή του Γκαλίνοβιτς όμως δεν κατάφερε να διασπάσει την άμυνα των «Αργοναυτών», προσπαθώντας κυρίως από τα άκρα κι όχι από τον άξονα.
Το συγκρότημα του Βαλβέρδε ανέβηκε μετά το 20' για ένα δεκάλεπτο, έκανε δυο-τρεις φάσεις, όμως δεν κατάφερε να σημειώσει κάποιο γκολ με την Καβάλα να περνάει «αναίμακτα» αυτό το ξέσπασμα των «ερυθρόλευκων».
Σε μια από τις λίγες φάσεις της Καβάλας, ο Ουρτάδο έκανε χέρι μέσα στην περιοχή στο 38' σε πάσα του Ντικρόκ, όμως ο Σιδηρόπουλος έδειξε «παίζεται» θεωρώντας το ακούσιο, ενώ ο Δωδεκανήσιος ρέφερι δεν είχε δει και παράβαση στα όρια της περιοχής σε μαρκάρισμα πάνω στον Μιραλάς στα πρώτα λεπτά του αγώνα.
Κάπως έτσι λοιπόν βγήκε το ημίχρονο, με την Καβάλα να μην κάνει αισθητή την παρουσία της και τον Ολυμπιακό να δείχνει ότι δεν ξεκλειδώνει εύκολα τις αντίπαλες άμυνες χωρίς τον Ιμπαγάσα.
Οι δυο ομάδες ξεκίνησαν το β' ημίχρονο χωρίς αλλαγές κι έπειτα από ένα νεκρό τέταρτο, ο Ολυμπιακός ξεκλείδωσε την άμυνα των «Αργοναυτών» κι άνοιξε το σκορ. Ο Μιραλάς έβγαλε εξαιρετική πάσα στον Χολέμπας που μπήκε από αριστερά στην περιοχή, πήρε μια κόντρα κι έβγαλε προ κενής εστία τον Φουστέρ, ο οποίος δεν αστόχησε από κοντά κι άνοιξε το σκορ στο 58'.
Ο Ισπανός έφτασε τα 10 γκολ φέτος μ' αυτό το τέρμα που σημείωσε απέναντι στους «Αργοναύτες».
Ωστόσο, η χαρά των γηπεδούχων κράτησε μόλις πέντε λεπτά, καθώς έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Ρίος, ο Νικουλάε νίκησε στον αέρα τον Μοντέστο και ισοφάρισε με κεφαλιά σε 1-1 στο 63'!
Κι αν η χαρά των γηπεδούχων κράτησε για πέντε λεπτά, η Καβάλα γκρέμισε ό,τι έχτισε με την ισοφάριση μέσα σε ένα δαιμονιώδες τετράλεπτο! Ο Τζιμπούρ με κεφαλιά «φωτοβολίδα» από την σέντρα του Μανιάτη «σκότωσε» τον Γκαλίνοβιτς κι έκανε το 2-1 στο 65' κι ο Μιραλάς δυο λεπτά αργότερα πήρε εξαιρετική κάθετη πάσα από τον Φουστέρ, πέρασε και τον Γκαλίνοβιτς κι έκανε το 3-1!
Δηλαδή, σε 10 λεπτά είδαμε τέσσερα γκολ στο πιο παραγωγικό δεκάλεπτο του φετινού πρωταθλήματος!
Ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει την εστία της Καβάλας, δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες χωρίς να σημειώσει κάποιο ακόμα τέρμα, οι Μακεδόνες από την άλλη προσπάθησαν να απαντήσουν χωρίς να τα καταφέρουν και το τελευταίο σφύριγμα του Σιδηρόπουλου, που δεν έδειξε ούτε μια κάρτα βρήκε τους Πειραιώτες να πανηγυρίζουν την 14η νίκη τους στο Καραϊσκάκη σε ισάριθμα ματς και την εξέδρα να φωνάζει ρυθμικά το όνομα του Ερνέστο Βαλβέρδε...
ΣΚΟΡΕΡ: 58' Φουστέρ, 65' Τζιμπούρ, 67' Μιραλάς – 63' Νικουλάε
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σιδηρόπουλος (Δωδεκάνησα)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ:
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγερι, Μανιάτης, Μοντέστο, Μέλμπεργκ, Ντουντού, Τζιμπούρ (68' Ζαϊρί), Μιραλάς, Φουστέρ (77' Φετφατζίδης), Χολέμπας, Ουρτάδο, Ριέρα (82' Ραούλ Μπράβο).
ΚΑΒΑΛΑ: Γκαλίνοβιτς, Τόμασιτς, Πέρτζελ (77' Περεϊρίνια), Ρίος (68' Βουτσίτσεβιτς), Ντικρόκ, Νικουλάε (81' Ογκμπέτσε), Χργκόβιτς, Ντιέ, Ονουάτσι, Θεοδωρέλλης, Αμπντούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου