Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Προς Ρωσία ο Μουσλίμοβιτς


Ακόμη κι ένας που δεν είναι μυημένος στα του ΠΑΟΚ αντιλαμβάνεται ότι ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς δεν πρόκειται να μείνει και την επόμενη σεζόν στον «δικέφαλο». Το συμβόλαιό του τελειώνει, το κασέ του είναι αρκετά υψηλό και σε συνδυασμό με τις οικονομικές δυνατότητες της ομάδας, αλλά και τη συνολική προσφορά του «Μούσλι», το πρόσημο δεν είναι θετικό.

Προς Ρωσία ο Μουσλίμοβιτς

Κι αυτό λόγω, αν μη τι άλλο, των συνθηκών που διαμορφώνονται πλέον στην ομάδα και το ελληνικό ποδόσφαιρο και με δεδομένο ότι ο προϋπολογισμός του ΠΑΟΚ θα έχει πτωτική πορεία για την επόμενη σεζόν. Από την άλλη, ακόμη και σε περιόδους που ήταν σε καλή κατάσταση και σε φόρμα, το όνομα του Ζλάταν Μουσλόιμοβιτς βρέθηκε αρκετές φορές σε λίστες «εξόδου» από τον ΠΑΟΚ, οπότε είναι απολύτως λογικό αυτό που για περισσότερο από ένα χρόνο φημολογούνταν να γίνει πράξη τώρα που και ουσιαστικά θα ολοκληρωθεί η συνεργασία του με τον ΠΑΟΚ.


Ο Μουσλίμοβιτς ενεπλάκη αρκετές φορές σε μεταγραφικά σενάρια, κυρίως με ομάδες της Τουρκίας να (φέρονται ότι) δείχνουν ενδιαφέρον για την απόκτησή του, αν και τίποτα από όλα αυτά δεν πήρε σάρκα και οστά. Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, ο επόμενος σταθμός της καριέρας του Βόσνιου επιθετικού θα είναι το ρωσικό πρωτάθλημα. Και ήταν αρκετές οι ρωσικές ομάδες που είχαν εκφράσει ενδιαφέρον για τον «Μούσλι» εδώ και αρκετό καιρό. Εχουν και την οικονομική ευχέρεια, αλλά και καλή άποψη για τον Βόσνιο, που φρόντισε να κάνει ένα από τα καλά του παιχνίδια και απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ομάδα πάντως που συμπεριλαμβάνεται σε αυτές που ενδιαφέρθηκαν για να τον αποκτήσουν.
Το βασικό ζητούμενο βεβαίως για τον ΠΑΟΚ είναι να μπορέσει να πάρει όσο το δυνατόν περισσότερα από τον Μουσλίμοβιτς στο διάστημα που απομένει για να ολοκληρωθεί η συνεργασία των δύο πλευρών. Μένουν μία αγωνιστική για την κανονική περίοδο και άλλες έξι για τα πλέι οφ και η λύση στο πρόβλημα του γκολ περνάει και από την αποτελεσματικότητα που θα δείξει και ο Μουσλίμοβιτς. Σε όσα παιχνίδια παίξει από εδώ και πέρα
Το καλύτερο για το τέλος
Ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς στα τρία χρόνια της παρουσίας του στον ΠΑΟΚ είχε καλές και κακές στιγμές, πολλά χαμένα παιχνίδια λόγω τραυματισμού, αλλά και γκολ σε μεγάλα παιχνίδια. Κυρίως σε ντέρμπι. Κορυφαία του στιγμή ωστόσο και πέρα από κάθε αμφισβήτηση ήταν το γκολ που πέτυχε τον περασμένο Αύγουστο στο «Σουκρού Σαράτσογλου» και έδωσε την πρόκριση στον ΠΑΟΚ απέναντι στη Φενέρμπαχτσε. Εκτός κι αν έχει κρατήσει κάτι καλύτερο για τα πλέι οφ και το τέλος της συνεργασίας του με τον ΠΑΟΚ.

Ο Μπάνε και... το σπίτι του Γκάλη!
Ενας από τους πρώτους φίλους που έκανε στη Θεσσαλονίκη ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς ήταν ο Κροάτης καλαθοσφαιριστής Νταμίρ Μουλαομέροβιτς. Βρέθηκαν και οι δύο στον ΠΑΟΚ τη σεζόν 2008-09. Ο «Μούσλι» διατηρεί πολύ καλές σχέσεις και με τον Μπάνε Πρέλεβιτς (φωτό), μαζί με τον οποίο έχει παρακολουθήσει πολλά παιχνίδια της ομάδας μπάσκετ του ΠΑΟΚ. Το πιο εντυπωσιακό μπασκετικό στοιχείο όμως είναι ότι ο Μουσλίμοβιτς αυτή την εποχή μένει στο σπίτι του Νίκου Γκάλη στην περιοχή Σοφούλη στη Θεσσαλονίκη. Στο σπίτι δηλαδή στο οποίο έμενε ο Γκάλης μέχρι να αποφασίσει να μετακομίσει σε ένα μεγαλύτερο όταν απέκτησε τρίτο μέλος η οικογένειά του. Και το σπίτι αυτό μάλιστα το νοίκιασε ο ΠΑΟΚ.

Το ρίσκο με τις κάρτες
Αρκετοί ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ ήταν στο όριο των καρτών, αλλά μόνο ο Πάμπλο Κοντρέρας κατάφερε να απεμπλακεί πριν από την έναρξη των πλέι οφ. Ο Χιλιανός προλαβαίνει να εκτίσει και τις δύο αγωνιστικές της ποινής του και να είναι έτοιμος για τη συνέχεια, την ώρα που αρκετοί από τους συμπαίκτες του είναι στο όριο και θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα στην επόμενη κίτρινη κάρτα που θα δεχτούν.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα από αγωνιστικής πλευράς θα το αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ με τον Βιεϊρίνια που έχει τρεις κίτρινες, ενώ σημαντικό θα είναι το πρόβλημα εάν ξεπεράσουν το όριο και οι Τσιρίλο, Ιβιτς, Αθανασιάδης και Ελ Ζαρ. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι πέρσι ο ΠΑΟΚ είχε αντιμετωπίσει κάτι ανάλογο, αλλά είχε επιτευχθεί απόλυτος συγχρονισμός για όσους είχαν πρόβλημα, πριν από τα πλέι οφ. Αυτό βεβαίως δεν γίνεται πάντα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου