Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Την Ελλάδα βλέπει πίσω από τις φονικές διαδηλώσεις των Τιράνων η αλβανική εφημερίδα «GAZETA 55»

Εφημερίδα που πρόσκειται στην κυβέρνηση του Σαλί Μπερίσα και διακρίνεται για τα ανθελληνικά της δημοσιεύματα, στην προσπάθεια της να χρεώσει τις τραγικές συνέπειες των διαδηλώσεων στις 21 Ιανουαρίου στην Αλβανία (με αποκορύφομα τη δολοφονία τριών ανθρώπων) οπουδήποτε αλλού εκτός της αλβανικής κυβέρνησης, σκαρφίστηκε ένα απίστευτο συνωμοτικό σενάριο.

Από την πρώτη στιγμή ...ο Σαλί Μπερίσα κατηγόρησε τον αρχηγό της αλβανικής αντιπολίτευσης ότι χρησιμοποίησε κακοποιά στοιχεία και το οργανωμένο έγκλημα για να ρίξουν την κυβέρνηση του. Η «GAZETA 55», επικαλούμενη πηγής κάποιου αλβανού μετανάστη στην Αθήνα
εμπλέκει ελληνικούς εθνικιστικούς κύκλους με ισχυρές διασυνδέσεις στην ελληνική πολιτεία - όπως αναφέρει - και Έλληνες αξιωματούχους, οι οποία διευκόλυναν αλβανούς του υπόκοσμού που δρουν στην Αθήνα , μεταξύ αυτών και ανθρώπους χωρίς νόμιμα χαρτια, να έρθουν στα Τίρανα για την ανατροπή του Μπερίσα. Τα ωφέλει της Ελλάδος από αυτήν την αστάθεια στην Αλβανία θα είναι ο ελληνικός τουρισμός που «απειλείται» σύμφωνα με το δημοσίευμα, από την Αλβανία αφού για φέτος θεωρείται από τους 10 ποιο δημοφιλείς προορισμούς στον κόσμο.
Δυστυχώς τέτοιου είδους άρθρα που θεωρούν ότι όλα τα δεινά των Αλβανών προέρχονται από την Ελλάδα είναι για πολλά χρόνια καθημερινά και δεν τα συναντάς μόνο στον «γραφικό» περιθωριακό τύπο αλλά και σε εφημερίδες μεγάλης κυκλοφορίας. Απορίας άξιον είναι πως δεν είδαμε ποτέ κάποια αντίδραση των Ελληνικών διπλωματικών αρχών! Αλήθεια ο ρόλος τους στην Αλβανία εκτός της βίζας ποιος είναι να κάνουν τουρισμό;!


Το είδαμε στο: http://anemo-milos.blogspot.com/2011/01/gazeta-55.html#ixzz1CeENVL6n

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου