Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Στα ίδια μέρη θα ξαναβρεθούμε....

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 3-2

Από την κόλαση του 0-2 σετ στον παράδεισο της νίκης με 3-2 σετ στο κλειστό του Ρέντη πήγε ο ψυχωμένος Ολυμπιακός στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, τερματίζοντας στην 2η θέση της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος. Οι "αιώνιοι" πάντως θα διασταυρώσουν ξανά τα ξίφη τους, καθώς θα βρεθούν αντίπαλοι στα ημιτελικά.
“Όλα τα λεφτά” ήταν το τρίτο σετ, στο οποίο οι “πράσινοι” άφησαν ανεκμετάλλευτα επτά ματς μπολ (τα έξι συνεχόμενα) και το πλήρωσαν, με τους “ερυθρόλευκους” να κάνουν το “τέσσερα στα τέσσερα” φέτος επί του “αιώνιου” αντιπάλου τους.

Το εναρκτήριο σετ είχε έντονο πράσινο χρώμα, αφού οι γηπεδούχοι είχαν ξεχαστεί κάπου στα αποδυτήρια. Με τα περισσότερα σερβίς να μην περνάνε καν το φιλέ, ανύπαρκτη υποδοχή και κατ' επέκταση προβληματική ανάπτυξη και επίθεση, οι “ερυθρόλευκοι” δεν θα μπορούσαν παρά να γίνουν...λεία στα δόντια των φιλοξενούμενων. Οι τελευταίοι πήραν κεφάλι νωρίς-νωρίς με 8-3 και το διατήρησαν με 16-9, γράφοντας άνετα το 25-14.

Στο δεύτερο σετ οι Πειραιώτες προσπάθησαν να δείξουν ένα καλύτερο πρόσωπο αλλά ακόμα και έτσι απείχαν πολύ από το να διεκδικήσουν στα ίσα το σετ. Με αιχμές το σερβίς και το μπλοκ και αποδίδοντας γενικά πιο ομαδικά και μυαλωμένα από τον αντίπαλο του, ο Παναθηναϊκός έκανε ένα σερί 5-0 και πέρασε μπροστά με 13-11. Από εκεί και πέρα όσο κυλούσε το σετ, τόσο φαινόταν πιο ξεκάθαρα η υπεροχή των “πρασίνων”. Κράτησαν το προβάδισμα με 20-16 και έφτασαν και πάλι εύκολα στο 25-21.

Το τρίτο σετ ήταν πιο κλειστό, με τον Καλμαζίδη να ανακατεύει την τράπουλα και να του βγαίνει η κίνηση αυτή. Με τον Ντεσπέιν να γυρίζει διαγώνιος αντί του απογοητευτικού και προερχόμενου από τραυματισμό στο πόδι Τζούριτς, ο τελευταίος να επιστρέφει στην παλιά του θέση, αυτή του κεντρικού και ο Γιαμπλόνσκι, που ταλαιπωρήθηκε από ίωση τις προηγούμενες μέρες να βοηθάει τα μέγιστα, ο Ολυμπιακός φάνηκε αναγεννημένος και το παιχνίδι έγινε ντέρμπι. Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ, με τους γηπεδούχους να προσπερνούν με τρεις σερί πόντους με 18-16 και να δείχνουν έτοιμοι για να εξαπολύσουν την αντεπίθεση τους. Αυτή όμως ήρθε λίγο αργότερα, αφού οι “πράσινοι” απάντησαν και προηγήθηκαν με 19-18 και από εκεί και πέρα έγινε μάχη. Έξι σερί ματς μπολ τα πέταξε στα σκουπίδια ο Παναθηναϊκός και στο δεύτερο σετ μπολ που είχε ο απίστευτα παθιασμένος Ολυμπιακός έκανε το 32-30 και ενώ είχε προηγηθεί μία ακόμα ευκαιρία των φιλοξενούμενων να τελειώσουν το ματς!

Με ανεβασμένη ψυχολογία από την κατάκτηση του προηγούμενου σετ, οι γηπεδούχοι έκαναν πάρτι στο τέταρτο σετ. Ξέφυγαν νωρίς-νωρίς με 8-1 με τον Λάιο να βλέπει συν τοις άλλοις τον Λάππα να αποχωρεί στον πάγκο με ενοχλήσεις στον αριστερό του ώμο. Η συνέχεια ανήκε αποκλειστικά και μόνο στους “ερυθρόλευκους”, οι οποίοι έφτασαν και στο +11 (14-3), κατακτώντας το εν τέλει με 25-17.

Στο τάι μπρέικ ο Παναθηναϊκός έκανε και πάλι την εμφάνιση του. Άντεξε όμως μόνο ως το 10-10, με τον φουριόζο Ολυμπιακό να γράφει το 15-12 και να πανηγυρίζει μια μεγάλη κυρίως από ψυχολογικής πλευράς νίκη.

Τα σετ:
14-25, 21-25, 32-30, 25-17, 15-12.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου