Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Νεκρά πρόβατα σε κάδο απορριμάτων

Τριτοκοσμικές εικόνες συνάντησαν το απόγευμα της Τετάρτης, οι κάτοικοι περιοχής του Γιόφυρου στην Κρήτη, λόγω κάποιων ασυνείδητων που επέλεξαν να αφήσουν νεκρά πρόβατα μπροστά από κάδους απορριμμάτων, δίχως να φροντίσουν για την υγειονομική ταφή τους.

Το θέαμα ήταν αποκρουστικό προκαλώντας την αγανάκτηση, αλλά και τη δυσφορία κατοίκων και περαστικών που μέρα μεσημέρι και με υψηλές μάλιστα θερμοκρασίες αντίκριζαν τέτοιες εικόνες σε μια από τις πιο πολυσύχναστες γειτονιές του Γιόφυρου.

Με τις γάτες, αλλά και τις μύγες να περιτριγυρίζουν τα νεκρά ζώα, η δημόσια υγεία τίθεται πλέον σε άμεσο κίνδυνο, όπως υποστηρίζουν οι κάτοικοι, αφού η περιοχή μετατράπηκε αν μη τι άλλο σε εστία μικροβίων και οι ίδιοι, μη έχοντας άλλη λύση, κρατούν ερμητικά κλειστά τα σπίτια τους.

Κάτοικοι και περαστικοί αγανάκτησαν με το θέαμα αλλά και την αναλγησία εκείνων που άφησαν τα κουφάρια των ζώων σε κοινή θέα, θέτοντας σε σοβαρό κίνδυνο και τη δημόσια υγεία.

Μάλιστα σε πολύ μικρή απόσταση από τους κάδους βρίσκεται σχολείο, οι μαθητές του οποίου περνούσαν ακριβώς μπροστά από τους κάδους για να πάνε στο μάθημα.

Οι περίοικοι διαμαρτύρονταν, λέγοντας ότι τόσο οι ίδιοι όσο και οι περαστικοί κινδυνεύουν να κολλήσουν κάποια ασθένεια. Όλοι εξέφραζαν την έντονη ανησυχία τους για τα μικρά παιδιά, που πλησίαζαν περισσότερο τα κουφάρια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου