Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Αύξηση στα τέλη κυκλοφορίας

Οι επιβαρύνσεις στην τσέπη μας δεν σταματούν, αφού η κυβέρνηση θα αναπροσαρμόσει τα τέλη κυκλοφορίας, προκειμένου να μαζέψει έσοδα για να κλείσει τις τρύπες. Υπολογίζει δε, να εισπράξει περί τα 300 εκατ. ευρώ.

Τα συγκεκριμένα έσοδα θα προκύψουν από τις αναπροσαρμογές των τελών κυκλοφορίας του 2012, που θα καταβάλλουν το δίμηνο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2011 οι κάτοχοι 5.000.000 οχημάτων ΙΧ και ΔΧ. Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την ανεύρεση εσόδων, βρίσκονται επίσης τα ακόλουθα μέτρα:
-Επιβολή εντός του έτους ειδικών φόρων κατανάλωσης στα αναψυκτικά, στους χυμούς, στα εμφιαλωμένα νερά και στο φυσικό αέριο. Από την εφαρμογή του μέτρου αυτού, που ήταν να τεθεί σε ισχύ τον Ιανουάριο του 2012, εκτιμάται ότι είναι δυνατό να εισπραχθούν πρόσθετα έσοδα μεταξύ 200 και 300 εκατ. ευρώ.
-Νέες περικοπές αποδοχών για τους υψηλόμισθους σε ΔΕΚΟ και λοιπούς φορείς της γενικής κυβέρνησης μετά και τις πιέσεις που ασκεί η τρόικα.
-Μείωση των εξόδων για ενοίκια που καταβάλλουν δημόσιοι οργανισμοί.
-Μετατάξεις προϊόντων από τον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ 13% στον υψηλό 23% από την 1η Ιουλίου 2011 και όχι από την 1η Ιανουαρίου 2012, που αναφέρεται στο μνημόνιο.
-Κατάργηση δημόσιων φορέων. Η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει κατ' επανάληψη το κλείσιμο ανενεργών οργανισμών και τώρα προτίθεται να επισπεύσει τις κινήσεις της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου