Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Δεύτερη πεζοδρόμηση της Πανεπιστημίου..Κυριακή 12 Δεκεμβρίου

63EDBB1BFBF39C340D68478503D4263B
Με τραπεζοκαθίσματα που θα σερβίρουν καφέ από τα γειτονικά μαγαζιά, πολιτιστικά δρώμενα αλλά και συναυλίες, προετοιμάζει το υπουργείο Υποδομών τη δεύτερη προσωρινή πεζοδρόμηση της Πανεπιστημίου που διοργανώνει την προσεχή Κυριακή 12 Δεκεμβρίου...


Το πρόγραμμα που δουλεύει πυρετωδώς το επιτελείο του υφυπουργού υποδομών κ, Σπύρου Βούγια σε συνεργασία με το υπουργείο Περιβάλλοντος, θα περιλαμβάνει δράσεις για τα παιδιά, θεατρικά και πολιτιστικά δρώμενα και συναυλίες με δημοφιλείς καλλιτέχνες, με στόχο να προσελκύσουν τον κόσμο καθώς η προηγούμενη πεζοδρόμηση κρίθηκε λίγο «άνευρη».
«Ο κόσμος πηγαινοερχόταν κάπως αμήχανα» αναφέρει ο κ. Βούγιας, ο οποίος υποστηρίζει ότι η νεότερη δράση πρέπει να πλαισιωθεί με διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις για να μαγνητίσει τον κόσμο που θα έχει μια καλή ευκαιρία να κατανοήσει πως θα είναι η Πανεπιστημίου, όταν απαλλαγεί από τα θορυβώδη αυτοκίνητα.
Σύμφωνα με τον υφυπουργό, η νέα δράση αποτελεί «πρόβα για το μέλλον» καθώς η Πανεπιστημίου, από το Σύνταγμα ως την Ομόνοια θα πεζοδρομηθεί, δίνοντας χώρο μόνο για το τραμ που θα συνεχίζει την διαδρομή του από το Σύνταγμα για να φτάσει ως την οδό Πατησίων. Τα σχέδια θα φέρουν μεγάλες κυκλοφοριακές ανατροπές στο κέντρο καθώς η Ακαδημίας θα γίνει κάθοδος των οχημάτων και η Σταδίου άνοδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου