Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Ιδού οι αντίπαλοί τους! (Εαν περασουν)

Μία πρώτη αλλά αρκετά ξεκάθαρη εικόνα των υποψήφιων αντιπάλων τους, αν καταφέρουν να προκριθούν στους 32 του Europa League, έχουν ΠΑΟΚ, Αρης και ΑΕΚ με την ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων του Champions League το βράδυ της Τετάρτης.


Ιδού οι αντίπαλοί τους!

Με δεδομένο ότι αν καταφέρουν να πάρουν την ερχόμενη εβδομάδα την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa και οι τρεις ελληνικές θα περάσουν ως δεύτερες από τον όμιλό τους (πιθανότητες για την πρώτη θέση έχει μόνο ο ΠΑΟΚ, αλλά και πάλι δεν είναι το πιο ισχυρό σενάριο), γνωρίζουν ότι στην κλήρωση της Παρασκευής 17 Δεκεμβρίου στη Νιόν θα πέσουν είτε με μία από τις 12 πρώτες των ομίλων του Europa (εκτός από την πρώτη του δικού τους ομίλου), είτε με μία από τις τέσσερες καλύτερες τρίτες των ομίλων του Champions League.

Δεδομένο είναι επίσης ότι ως δεύτερες των ομίλων τους τα πρώτα ματς της φάσης των 32 θα τα παίξουν στην έδρα τους στις 17 Φεβρουαρίου και τις ρεβάνς εκτός έδρας στις 24 Φεβρουαρίου. Βεβαιότατα θα υπάρξει αλλαγή αν περάσουν και ο Αρης και ο ΠΑΟΚ που δεν γίνεται την ίδια μέρα να παίζουν γηπεδούχοι στη Θεσσαλονίκη.

Οι τέσσερις καλύτερες τρίτες των οχτώ ομίλων του Champions League (και άρα υποψήφιες αντίπαλοι των τριών ομάδων μας, αν περάσουν ως δεύτερες από τον όμιλό τους στο Europa) είναι η Σπαρτάκ Μόσχας και η Μπράγκα (τερμάτισαν τρίτες με συγκομιδή 9 βαθμών στον όμιλο), ο Αγιαξ (έφτασε τους 7 με τη νίκη του στο Μιλάνο) και η Τβέντε που υπερτερεί των υπόλοιπων τρίτων (Ρούμπιν, Βασιλεία, Ρέιντζερς, Μπενφίκα), γιατί αν και τερμάτισε και εκείνη με 6 πόντους έχει -2 γκολ αβερέιτζ (όσο και η Ρούμπιν), αλλά και 9 γκολ ενεργητικό που είναι και το τρίτο κριτήριο σε αυτή την ισοβαθμία.

Από εκεί και πέρα δεδομένα πρώτες στους ομίλους τους στο Europa θα τερματίσουν Λεβερκούζεν (δεν μπορεί να κληρωθεί με τον Αρη), Σπόρτινγκ Λισσαβόνας, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ζενίτ (δεν μπορεί να κληρωθεί με την ΑΕΚ), Στουτγκάρδη, Λίβερπουλ, Πόρτο και η Αϊντχόφεν (η τελευταία όχι μαθηματικά, αλλά είναι απίθανο να μην πάρει την πρώτη θέση στον όμιλό της).

Αυτή η 12άδα θα βρεθεί δεδομένα στο δρόμο των ομάδων μας, αν προκριθούν ως δεύτερες από τους ομίλους τους στο Europa: Σπαρτάκ Μόσχας, Μπράγκα, Αγιαξ (μπορεί να ξαναπαίξει με τον ΠΑΟΚ ως δεύτερο από τον όμιλό του!), Τβέντε, Λεβερκούζεν, Σπόρτινγκ Λισσαβόνας, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ζενίτ , Στουτγκάρδη, Λίβερπουλ, Πόρτο και Αϊντχόφεν.

Οι υπόλοιπες τέσσερις εκκρεμότητες θα κριθούν την ερχόμενη Τετάρτη και Πέμπτη. Στη 16άδα των πιθανών αντιπάλων θα βρίσκονται ακόμα Μάντσεστερ Σίτι ή Λεχ Πόζναν, Βιγιαρεάλ ή ΠΑΟΚ ή Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Ντιναμό Κιέβου ή Μπάτε Μπορίσοφ και Παρί ή Σεβίλλη ή Ντόρτμουντ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου