Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Ο Σεφερλής το γυρίζει σε πρόζα με «Κυρία Νταπφάιρ»

Σε «Κυρία Νταπφάιρ», τη μεσόκοπη Σκωτσέζα οικονόμο που λάτρεψαν οι σινεφίλ μέσα από την ερμηνεία του Ρόμπιν Γουίλιαμς στην ομώνυμη ταινία, μεταμορφώνεται για τον χειμώνα ο Μάρκος Σεφερλής. Ο ηθοποιός ανεβάζει το έργο στο θέατρο «Περοκέ», μεταπηδώντας έτσι από την επιθεώρηση στην πρόζα και συγκεκριμένα στην κωμωδία. «Στην κωμωδία και ιδιαίτερα στη φάρσα είναι πιο εύκολο να αυτοσχεδιάσεις και να πεις αυτά που θέλεις. Όχι βέβαια να φτάσεις στο άλλο άκρο, αλλά να επικοινωνήσεις με το κοινό σου που σε γνωρίζει και σε παρακολουθεί για χρόνια» αναφέρει στην εφημερίδα «Espresso» ο ηθοποιός και εξηγεί τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να παρουσιάσει την «Κυρία Νταπφάιρ».

«Αγαπώ το έργο, αν και δεν περίμενα ότι θα μου δινόταν κάποτε η ευκαιρία να το ανεβάσω στο θέατρο. Υπήρχε πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μου και τώρα που έχω το «Περοκέ» νομίζω ότι είναι η κατάλληλη στιγμή» μας λέει και συνεχίζει: «Είναι ένα θέμα σημερινό, επίκαιρο, γιατί υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δεν μπορούν να χαρούν τα παιδιά τους. Η Δικαιοσύνη δεν υποστηρίζει έναν ευσυνείδητο πατέρα που χωρίζει από τη σύζυγο του, αλλά θέλει να βλέπει τα παιδιά του καθημερινά. Αυτό το δικαίωμα το στερεί από τον πατέρα. Για να το πετύχει μεταμορφώνεται σε νταντά, πιάνει δουλειά στο σπίτι τους και εκείνα τον λατρεύουν. Στο τέλος την πληρώνουν πάντα τα παιδιά».
Ο Μάρκος Σεφερλής αναφέρεται και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει: «Το έργο δίνει την ευκαιρία στον ηθοποιό να αποδείξει τις δυνατότητες του. Υπάρχουν όμως και πάρα πολύ δύσκολες στιγμές. Ιδιαίτερα εκείνη στο εστιατόριο, όπου χρειάζεται να μεταμορφωθεί γρήγορα από άντρα σε γυναίκα και το αντίθετο. Αυτή η σκηνή, όπως και εκείνη που ο ήρωας μετακομίζει στο σπίτι του μακιγιέρ αδερφού του και η σκηνή ολόκληρη μετατρέπεται σε ένα χώρο γεμάτο κοστούμια».

Όσο για την κρίση, βρίσκει τρόπους για να την αντιμετωπίσει. «Στα δύσκολα το θέατρο δουλεύει. Ο κόσμος μπαίνει στην κωμωδία για να γελάσει. Έχω κρατήσει χαμηλές τιμές και θα διοργανώνουμε μία ημέρα μόνο για ανέργους και ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα». Ο θίασος κάνει πρόβες εντατικά για να προλάβει την πρεμιέρα που έχει προγραμματιστεί για τα μέσα Δεκεμβρίου. Ο Μάρκος προετοιμάζει τα τέσσερα παιδιά (δύο θα εμφανίζονται κάθε φορά), τα οποία είναι, όπως μας είπε, ενθουσιασμένα. «Εάν πάμε καλά και συνεχίσουμε, θα προλάβει να παίξει και ο Χάρης, ο οποίος είναι ακόμη μικρός» λέει ο ηθοποιός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου