Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Τον ανέστησε ο Λάζαρος! ( βιντεο)

Ο Κοκότοβιτς είπε ότι «θα πάμε στο ΟΑΚΑ και δεν θα κλειστούμε...». Πράγματι, οι Σερραίοι όχι μόνο δεν κλείστηκαν, αλλά θα μπορούσαν να φύγουν με αποτέλεσμα από την Αθήνα, ωστόσο, ο κακός Παναθηναϊκός κατάφερε να πάρει το «τρίποντο» επικρατώντας με 2-0, χάρη στα γκολ των Μπουμσόνγκ (12’), Σισέ (69’) κι αποσπάστηκε με 3 βαθμούς από τον 2ο Ολυμπιακό.

Τον ανέστησε ο Λάζαρος!

Το ματς διακόπηκε για 12 λεπτά στο 6’ του αγώνα, λόγω δακρυγόνων που έπεφταν έξω από το ΟΑΚΑ κατά τη διάρκεια επεισοδίων οπαδών με την αστυνομία, που είχαν ως αποτέλεσμα να γίνουν καταστροφές σε μπουτίκ και πάγκους μικροπωλητών, ενώ και οι οπαδοί που ήταν εντός γηπέδου υπέφεραν από την αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Η μακρόχρονη απουσία των Νίνη, Γκοβού σε συνδυασμό με την κακή μέρα που βρέθηκαν μεσοαμυντικά οι «πράσινοι», έδωσαν το δικαίωμα στον Πανσερραϊκό να δημιουργήσει πολλά προβλήματα, ωστόσο, οι Σερραίοι δεν το εκμεταλλεύτηκαν, παρότι ήταν καλύτεροι από τον αντίπαλό τους στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, έχοντας για κορυφαίο τον Γεωργιάδη.

Δημιουργικά το «τριφύλλι» χώλαινε και χάρη στον Χριστοδουλόπουλο, που ήταν ο δημιουργός και των δυο τερμάτων και μακράν κορυφαίος, απέφυγε τα χειρότερα. Πολύ καλή απόδοση είχε κι ο Γιούρκας Σεϊταρίδης, δικαιώνοντας τον Φερέιρα που τον επέλεξε αντί του Βύντρα.

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα παρέταξε τον Παναθηναϊκό με 4-2-3-1 με τον Τζόρβα στο τέρμα, Μπουμσόνγκ, Καντέ στόπερ, αριστερά τον Σπυρόπουλο, δεξιά τον Γιούρκα Σεϊταρίδη, αμυντικά χαφ οι Ζιλμπέρτο, Πλεσί, Νίνης, Γκοβού, Χριστοδουλόπουλος η τριάδα μπροστά τους και μοναδικός προωθημένος ο Σισέ.

Από την άλλη ο Ντράγκαν Κοκότοβιτς παρέταξε τα «λιοντάρια» με 4-2-3-1 με τον Ράντμαν κάτω από τα δοκάρια, Αμο, Παπάζογλου στόπερ, αριστερά τον Αλβαρεζ, δεξιά τον Μαβένε, αμυντικά χαφ τους Μπέλιτς, Αμπουμπακάρι, τριάδα μπροστά τους, τους Γεωργιάδη, Λεοζίνιο, Σουμπίνιο και μοναδικό προωθημένο τον Νταλέ.

Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι ο Πανσερραϊκός από το γκολ που δέχτηκε (12’ Μπουμσόνγκ) κι έπειτα, έπαιξε μονότερμα τον Παναθηναϊκό, τον έκλεισε στην περιοχή του σαν άλλη? Μπαρτσελόνα, αναγκάζοντας την εξέδρα να αγανακτήσει και να γιουχάρει ουκ ολίγες φορές του παίκτες του Φερέιρα στο α’ μέρος.

Τα «λιοντάρια» έχασαν αρκετές ευκαιρίες όχι μόνο για να ισοφαρίσουν αλλά και για να πάνε προηγούμενοι στα αποδυτήρια, ενώ δεν τους δόθηκε και καθαρό πέναλτι σε χέρι του Πλεσί. Η τριάδα Σουμπίνιο, Λεοζίνιο και Γεωργιάδη, έκανε ό,τι ήθελε τους «πράσινους» που είχαν μια τεράστια τρύπα μεταξύ άμυνας και κέντρου κάτι που είδε και ο Φερέιρα κι αντικατέστησε τον Πλεσί με τον Σιμάο στην επανάληψη.

Η εικόνα του «τριφυλλιού» δεν βελτιώθηκε ιδιαίτερα στην επανάληψη, τα λάθη διαδέχονταν το ένα το άλλο, όμως τα «λιοντάρια» δεν το εκμεταλλεύτηκαν με αποτέλεσμα να το? εκμεταλλευτεί ο Χριστοδουλόπουλος.

Ο MVP του «τριφυλλιού» με μια ατομική ενέργεια ξεκλείδωσε για δεύτερη φορά την άμυνα του Πανσερραϊκού κι έδωσε έτοιμο γκολ στον Σισέ που σημείωσε το 2-0 στο 69’ με το 13ο φετινό του τέρμα.

Ο Πανσερραϊκός δεν το έβαλε κάτω, ωστόσο, δεν κυνήγησε με την ίδια θέρμη το γκολ, καθώς μετά το 2-0 η απογοήτευση ήταν εμφανής στα πρόσωπα των «λιονταριών». Το τελικό σφύριγμα του Μάνταλου βρήκε τον Παναθηναϊκό νικητή, ωστόσο, το μόνο που κρατούν οι «πράσινοι» είναι η νίκη και η εμφάνιση των Χριστοδουλόπουλου, Σεϊταρίδη.

ΣΚΟΡΕΡ: 16' Μπουμσόνγκ, 69' Σισέ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μάνταλος (Αθήνα)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 33' Χριστοδουλόπουλος
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Τζόρβας, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Σεϊταρίδης, Σπυρόπουλος, Ζιλμπέρτο, Πλεσί (46' Σιμάο), Νίνης, Γκοβού (58' Μαρίνος), Χριστοδουλόπουλος (80' Μαυρίας), Σισέ.
ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ: Ράντμαν, Άμο, Γεωργιάδης, Μπέλιτς (80' Ασλανίδης), Νταλέ, Μαβένε, Παπάζογλου, Σουμπίνιο, Λεοζίνιο (81' Ανάκογλου), Άλβαρεζ (73' λ.τ. Γαλανόπουλος), Αμπουμπακάρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου