Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Εκτροχιάστηκε βαγόνι τρένου - Τρεις εγκλωβισμένοι

Απεγκλωβίστηκαν πριν από λίγη ώρα και οι τρεις επιβάτες της αμαξοστοιχίας υπ' αριθμόν 1426, που εκτελούσε το δρομολόγιο "Καλαμάτα- Τρίπολη- Άργος" η οποία εκτροχιάστηκε στις 22:15 το βράδυ της Πέμπτης, στην θέση Ανδρίτσα, ένα χλμ. μετά το σταθμό Αχλαδόκαμπου. Πρόκειται για την αμαξοστοιχία 1426, που εκτελούσε το δρομολόγιο Καλαμάτα-Τρίπολη-Άργος. Η γραμμή αυτή είχε καταργηθεί το 2004 και ξεκίνησε και πάλι το 2009.


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, όπως μεταφέρονται από το μηχανοδηγό του τρένου υπάρχουν τρεις εγκλωβισμένοι. Στο σημείο επιχειρούν τέσσερα οχήματα με δέκα πυροσβέστες, ενώ σπεύδουν από την Αθήνα δύο οχήματα της ΕΜΑΚ. Ωστόσο, σύμφωνα με την πυροσβεστική, το σημείο είναι δύσβατο και δυσχεραίνει το έργο των πυροσβετών.



Όπως ανακοινώθηκε από την πυροσβεστική, ήδη έχουν απεγκλωβιστεί 2 από τους 3 επιβάτες που είχαν εγκλωβιστεί στην αμαξοστοιχία και αυτή την ώρα γίνεται επιχείρηση για τον 3ο. Οι δύο τραυματίες έχουν τις αισθήσεις τους και συνομιλούν με τους πυροσβέστες. Ο ένας έχει τραυματιστεί στο λαιμό και ο δεύτερος στη μέση.

Φόβοι εκφράζονται για τον 3ο εγκλωβισμένο, που δεν απαντάει στις φωνές των πυροσβεστών. Το σημείο που γίνεται η επιχείρηση είναι εξαιρετικά δύσβατο και αυτό δυσχεραίνει τις προσπάθειες των πυροσβεστών. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι πυροσβέστες περπάτησαν 1 χιλιόμετρο για να φτάσουν στο σημείο...

Το τρένο εκτροχιάστηκε στη θέση Ανδρίτσα, λίγο πριν τον σταθμό του Αχλαδόκαμπου, στις 21.40. Πρόκειται για την αμαξοστοιχία 1426, που εκτελούσε το δρομολόγιο Καλαμάτα-Τρίπολη-Άργος. Πρόκειται για μία γραμμή που είχε καταργηθεί το 2004 και ξεκίνησε και πάλι το 2009.

Στην αμαξοστοιχία επέβαιναν 7 άτομα, 4 επιβάτες και 3 μέλη του προσωπικού. Την πυροσβεστική ειδοποίησε ο μηχανοδηγός του τρένου, που κατάφερε να απεγκλωβιστεί μόνος του και είναι καλά στην υγεία του.

Επί τόπου έχουν σπεύσει συνεργεία του ΟΣΕ ενώ στην περιοχή βρίσκονται σωστικά συνεργεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με επικεφαλής τον αντιπύραρχο περιφερειάρχη των πυροσβεστικών υπηρεσιών Πελοποννήσου Χρήστο Ψυχογιό.

Στο σημείο έχουν φτάσει ασθενοφόρα για να μεταφέρουν τους τραυματίες σε νοσοκομείο, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι προσπάθειες απεγκλωβισμού του 3ου επιβάτη. Όπως ανακοινώθηκε αναστέλλονται μέχρι νεωτέρας όλα τα δρομολόγια της γραμμής Καλαμάτα-Τρίπολη-Άργος. Πρόκειται για μία γραμμή που είχε καταργηθεί το 2004 και ξεκίνησε και πάλι το 2009.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου