Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΜΥΡΝΗ !

ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ !!! (πλύντε χεράκια, βάλτε ποδίτσες και πάαααμε !!)

ΥΛΙΚΑ
  • 3 ποτήρια νερού λάδι
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 ποτήρι κρασιού κονιάκ
  • 2 πορτοκάλια στυμμένα
  • ξύσμα ενός πορτοκαλιού
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 1 φακελάκι μπέϊκιν ( ή 3 κουταλιές γεμάτες ή τεσσερις του γλυκού κοφτές)
  • 1 κουτ.γλυκού γεμάτο σόδα
  • 1 κουτ.γλυκού κανέλλα
  • 1 κουτ.γλυκού γαρύφαλλο
  • 1 κουτ.γλυκού μοσχοκάρυδο
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (περίπου 2 κιλά )

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε το λάδι και τη ζάχαρη μέχρι να αυξηθεί ο όγκος του λαδιού, προσθέτουμε το μέλι, την κανέλλα, το γαρύφαλλο, το μοσχοκάρυδο και το ξύσμα πορτοκαλιού. Μετά προσθέτουμε το κονιάκ. Ανακατεύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού και την προσθέτουμε στο μείγμα. Το μπέικιν το ρίχνουμε μαζί με το πρώτο αλεύρι που βάζουμε όσο πάρει για να γίνει η ζύμη όχι πολύ σφιχτή.

ΣΙΡΟΠΙ
1 ποτήρι του νερού μέλι
2 ποτήρια νερού ζάχαρη
1 ½ ποτήρι νερού νερό, ξυλαράκι κανέλλας και ξυλαράκι γαρύφαλλου.

Τα μελώνουμε κρύα J σε ζεστό σιροπάκι !! (τα αφήνουμε κατά βούληση – αν τα θέλουμε να κρατάνε τα αφήνουμε λίγο !! ) Αμέσως τα πασπαλίζουμε με καρυδάκι για να κολλήσει J

ΚΑΙ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ: πρέπει αυτός που θα τα φτιάξει να έχει καλή καρδιά για να μην του βγουν πικρά- κατ'επέκταση αν έχετε μικρά παιδιά μέσα στο σπίτι ετοιμάστε τα να σας βοηθήσουν !!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου