Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

«Μόνο φθηνότερα ο Ολυμπιακός στην ΕΡΤ»





Η τύχη των δικαιωμάτων του Ολυμπιακού αλλά και της Ξάνθης είναι το βασικό ανοικτό ζήτημα στην ελληνική αγορά δικαιωμάτων. Η ΕΡΤ, με την πίεση της Τρόικα, του υπουργείου Οικονομικών και του ΣΕΒ, καλείται να αποφασίσει για το αθλητικό της πρόγραμμα (Ελλάδα –Champions League) το οποίο και αγγίζει τα 40 εκατ. ευρώ ! Παράλληλα η συμφωνία των 14 ομάδων της SuperLeague , υπό την προεδρία του Βαγγέλη Μαρινάκη, με τη Forthnet , ύψους 176 εκατ. ευρώ , βαθαίνει η ύφεση λαμβάνει και μεγαλύτερη αξία.

Η νέα διοίκηση της ΕΡΤ που επέλεξε ο Τηλέμαχος Χυτήρης θέλει να αλλάξει τη φιλοσοφία της κρατικής ραδιοτηλεόρασης, επαναπροσδιορίζοντας το περιεχόμενο της, μακριά από το πεδίο του ανταγωνισμού που έφερε παρά την αύξηση του ανταποδοτικού τέλους ζημιές στην εταιρεία. Παράλληλα, ο νέος διευθύνων Λάμπης Ταγματάρχης, προερχόμενος από τη nova έχει ειδική γνώση του ζητήματος των δικαιωμάτων του αθλητισμού και του κινηματογράφου.

Η ΕΡΤ έχει μπροστά της ένα κόστος αθλητικού προγράμματος που φτάνει τα 40 εκατ. ευρώ. Σε μια χώρα υπό πτώχευση είναι μάλλον πολυτέλεια να ξοδεύει τόσο πολλά χρήματα στις ελεύθερες αθλητικές μεταδόσεις , όταν μπορεί να τα επενδύσει σε διαφορετική κατεύθυνση, παράγοντας άλλου τύπου προγράμματος, προσαρμοσμένη στην αποστολή της ΕΡΤ, όπως περιγράφεται για το νόμο. Στην περίπτωση του Ολυμπιακού δηλαδή, η άποψη που υπάρχει είναι πως αν η ΠΑΕ επιμείνει στην ελεύθερη μετάδοση των αγώνων της θα πρέπει να περιορίσει τις απαιτήσεις της δραματικά από το σημερινό συμβόλαιο που είναι στα 9,5 εκατ. ευρώ για την τρέχουσα τηλεοπτική χρονιά. Την ίδια ώρα η Forthnet , δια του εντεταλμένου της συμβούλου, Πάνου Παπαδόπουλου, έχει εκφραστεί δημόσια υπέρ της συνεργασίας με τον Ολυμπιακό «από τον Σεπτέμβριο του 2011» η οποία « θα επέφερε πολλά οφέλη και για όλη την SuperLeague και το Ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα».

2 σχόλια:

  1. Μετα την πρόταση που έκανε ο Παπαδόπουλος και συμφώνησε με τη Superleague, είανι σίγουρο πως θα κάνει και μια πρόταση στον Ολυμπιακό που δε θα μπορεί να αρνηθεί! Και μετά full HD όλο το πρωτάθλημα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. HD ΠΑΝΤΟΥ! Μεγάλη μαγκιά αν συμφωνήσουν από τη νόβα και με τον Ολυμπιακό. Θα κερδίσουν ακόμα περισσότερη πελατεία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή