Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Ο μετροπόντικας τον Φεβρουάριο στην Θεσσαλονίκη για τον σταθμό «Ευκλείδης»

Μέσα στον Φεβρουάριο του 2011 αναμένεται να ολοκληρωθεί η κατασκευή του σταθμού «Ευκλείδης» του μετρό Θεσσαλονίκης, και να υποδεχτεί τον μετροπόντικα για τη διάνοιξη σήραγγας.
Όπως έγινε γνωστό στη διάρκεια τεχνικής επίσκεψης σήμερα στο εργοτάξιο του σταθμού, από μέλη της Ελληνικής Επιτροπής Σηράγγων και Υπογείων Έργων (ΕΕΣΥΕ), εκπροσώπους τεχνικών φορέων και της εταιρείας Μετρό, παρουσία του υφυπουργού Μεταφορών, Γιάννη Μαγκριώτη, οι εργασίες για την κατασκευή του μετρό προχωρούν με ικανοποιητικούς ρυθμούς.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με αφορμή τον εορτασμό της Αγίας Βαρβάρας, προστάτιδας των εργαζομένων σε υπόγειους χώρους, ύστερα από πρωτοβουλία της ΕΕΣΥΕ. Ο υφυπουργός επισήμανε ότι το μετρό Θεσσαλονίκης αποτελεί το σημαντικότερο έργο στην πόλη, το οποίο θα αποτελέσει τη βάση για την ανάπτυξη του συνολικού συγκοινωνιακού δικτύου της, καθώς γύρω από αυτό θα λειτουργήσουν τα δίκτυα των ΟΑΣΘ, τραμ, υποθαλάσσιας κ.α. Κάλεσε δε τους φορείς της πόλης να συνεργαστούν και να στηρίξουν το έργο.

Εκ μέρους της ΕΕΣΥΕ, ο πρόεδρός της, Γιώργος Ντουνιάς, δήλωσε ότι η δημιουργία υπόγειων έργων είναι σημαντική σε ένα αστικό περιβάλλον, αφού συμβάλλει στην αποσυμφόρηση της πόλης, καθώς και ότι η Ελλάδα διαθέτει αξιόλογη τεχνογνωσία, έχοντας την εμπειρία του μετρό της Αθήνας, αλλά και άλλων σημαντικών έργων.

Το εργοτάξιο του «Ευκλείδη» αποτελεί το πιο προχωρημένο κατασκευαστικά. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του έργου ο σταθμός του θα είναι ο πρώτος που θα ολοκληρωθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου