Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

EuropAρης! (σε λιγο το βιντεο)

Τι κι αν ο Σέρχιο Κόκε είχε να σκοράρει από τον περασμένο Απρίλη στην Τρίπολη; Τι κι αν η Ατλέτικο προηγήθηκε του Αρη με 2-1 ανατρέποντας το προβάδισμα των «κίτρινων»; Η ομάδα του Εκτορ Ραούλ Κούπερ όχι μόνο ισοφάρισε, αλλά έφυγε με το «διπλό» από το «Βιθέντε Καλντερόν» επικρατώντας με 3-2 της Ατλέτικο, κατόχου του Europa League!

EuropAρης!

Ο Σέρχιο Κόκε χτύπησε δυο φορές (2’, 51’ πεν.), όμως το γκολ του Λαζαρίδη ήταν αυτό που χάρισε τη νίκη στον Αρη που αφήνει την Ατλέτικο στα... κρύα του λουτρού! Πλέον με νίκη επί της Ρόζενμποργκ στο «Κ. Βικελίδης» αδιαφορεί για το τι θα κάνουν οι Ισπανοί κόντρα στη Λεβερκούζεν. Με λίγα λόγια, οι «κίτρινοι» θέλουν ή καλύτερο ή το ίδιο αποτέλεσμα με τους «ροχιμπλάνκος» την τελευταία αγωνιστική για να προκριθούν ως 2οι!

Ο Κίκε Φλόρες παρέταξε την Ατλέτικο με 4-4-2. Ο Ντε Γκέα στο τέρμα, Αντόνιο Λόπεζ, Αλβαρο Ντομίνγκεζ, Γκοντίν και Ουιφαλούσι από τα αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα, αμυντικά χαφ οι Σουάρες, Τιάγκο, αριστερά ο Ρέγιες, δεξιά ο Σιμάο κι επιθετικό δίδυμο οι Φορλάν, Αγουέρο.

Με 4-4-2 παρατάχθηκε κι ο Αρης του Κούπερ. Ο Σηφάκης στο τέρμα, Μίσελ, Οριόλ, Λαζαρίδης, Βανγκέλι από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα, στα χαφ οι Τόχα, Φατί, δεξιά ο Μενδρινός, αριστερά ο Χαβίτο κι επιθετικό δίδυμο οι Κόκε, Τσέζαρεκ.

Το ξεκίνημα του Αρη δεν θα το περίμενε ούτε ο πιο αισιόδοξος οπαδός του! Οι «κίτρινοι» εκμεταλλεύτηκαν την γκέλα του Ντε Γκέα κι αφού ο Μενδρινός «σημάδεψε» αρχικά το οριζόντιο δοκάρι των Μαδριλένων, ο Κόκε στην επαναφορά με πλασέ στην κίνηση άνοιξε το σκορ κι έστειλε στα ουράνια τους περίπου 2000 οπαδούς της ομάδας του που βρέθηκαν στο «Βιθέντε Καλντερόν».

Η χαρά όμως των Θεσσαλονικέων δεν κράτησε για πολύ. Στο 11’ κι έπειτα από ωραία ομαδική προσπάθεια, ο Σιμάο σούταρε, η μπάλα πήγε στο αριστερό δοκάρι του Σηφάκη και στην επαναφορά ο Φορλάν ισοφάρισε σε 1-1.

Ο Αρης βραχυκύκλωσε και οι Ισπανοί γύρισαν το ματς στο 16’ με τον Αγουέρο να εκμεταλλεύεται την? ύπνωση των Οριόλ, Λαζαρίδη. Από εκείνο το σημείο και μετά οι γηπεδούχοι πήραν τα ηνία του αγώνα και οι «κίτρινοι» αρκέστηκαν σε παθητικό ρόλο κι έψαξαν την αντεπίθεση. Μετά το 2-1 ο Αρης είχε πιο αμυντικούς προσανατολισμούς και πήγε στο ημίχρονο χωρίς να ξανακινδυνέψει.

Με την έναρξη της επανάληψης, η Ατλέτικο θα μπορούσε να πάρει προβάδισμα δυο τερμάτων, όμως η στραβοκλωτσιά του Βανγκέλι σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Σηφάκη.

Στο 50’ ο Αρης κέρδισε κόρνερ και στην εκτέλεσή του, ο Λαζαρίδης γκρεμίστηκε από τον Ντομίνγκες εντός περιοχής με τον Μπέμπεκ να δίνει το πέναλτι! Ο Κόκε εκτέλεσε εύστοχα και οι Θεσσαλονικείς στο 51’ έφεραν το ματς στα ίσα!

Η άμυνα του Αρη δυσλειτουργούσε και λίγο έλειψε να πάρει εκ νέου κεφάλι στο σκορ η Ατλέτικο μετά την ασυνεννοησία των Οριόλ, Σηφάκη. Από το 60’ και μετά οι «ροχιμπλάνκος» πάτησαν πολύ την περιοχή του Αρη, όμως οι προσπάθειες των παικτών του Φλόρες δεν είχαν ευτυχή κατάληξη.

Κι εκεί που όλα έδειχναν ότι ο Αρης δύσκολα θα κρατήσει τους Ισπανούς μακριά από τη νίκη, το ματς ήρθε τούμπα ξανά! Οι «κίτρινοι» κέρδισαν κόρνερ, η μπάλα δεν έλεγε να βγει από την περιοχή των Ισπανών και ο Λαζαρίδης δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα στο 81’!

Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό οι Ισπανοί βγήκαν όλοι μπροστά για να ισοφαρίσουν στα υπόλοιπα λεπτά, όμως ο Αρης δεν κινδύνεψε ιδιαίτερα και πήρε μια άξια και παλικαρίσια νίκη που του δίνει το δικαίωμα να πανηγυρίσει μια σπουδαία πρόκριση με την Ρόζενμποργκ μέσα στο «Κλεάνθης Βικελίδης»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου