Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Προειδοποίηση ασφαλείας για «spam e-mails» από τη Microsoft

Η Microsoft Ελλάς εφιστά την προσοχή των χρηστών της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας αναφορικά με την παραλαβή παραπλανητικών μηνυμάτων (spam e-mails), τα οποία ζητούν από τους παραλήπτες τη συμπλήρωση των προσωπικών τους στοιχείων, με πρόσχημα ότι έχουν «κερδίσει» κάποιο χρηματικό έπαθλο από τη Microsoft, με στόχο τη συλλογή προσωπικών δεδομένων.

Ένα πρόσφατο παράδειγμα τέτοιου παραπλανητικού μηνύματος αποτελεί e-mail με θέμα «MICROSOFT XMAS WINNING CODE:MSC-files/97770E2G/MSC», το οποίο περιλαμβάνει επισυναπτόμενο αρχείο με τη μορφή επιστολής και υποτιθέμενο αποστολέα τη Microsoft.

Η επιστολή αυτή ενημερώνει τον παραλήπτη ότι έχει κερδίσει ένα χρηματικό ποσό και τον προτρέπει να απαντήσει στο e-mail, αποστέλλοντας τα προσωπικά του στοιχεία. Η επιστολή φέρει λογότυπο της εταιρείας και υπογράφεται από υποτιθέμενο στέλεχός της.

Η Microsoft Ελλάς διευκρινίζει ότι η εταιρεία δεν έχει καμία απολύτως σχέση με αυτά τα πλαστά μηνύματα και καλεί τους χρήστες του Internet, που τυχόν τα παραλάβουν, να τα αγνοήσουν και να προβούν στην άμεση διαγραφή τους.

Οι χρήστες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στη συμπλήρωση και αποστολή των προσωπικών τους δεδομένων, ενώ θα πρέπει να έχουν υπ' όψιν τους ότι δεν πρέπει να ανοίγουν επισυναπτόμενα αρχεία από άγνωστους παραλήπτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου