Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

To ποτό που το πίνεις και καίς 200 θερμίδες σε 3 ώρες!


Ειναι το όνειρο κάθε υπέρβαρου ή όποιου θέλει να χάσει κιλά χωρίς να χρειάζεται να "ράψει" το στόμα του...

Εχει γεύση Cranberry, λέγεται Aspire και υποτίθεται οτι αφού το πιείς καις 209 θερμίδες σε 3 ώρες!Επιστήμονες από το Leeds Metropolitan University ανακάλυψαν οτι οταν γίνεται συνδυασμός καφείνης και πράσινου τσαγιού με αμινοξέα και τζίντζερ το σώμα εκλύει περισσότερη θερμότητα για να επιταχύνει την πέψη και ταυτόχρονα διεγείρει τον μεταβολισμό.

Ωστόσο υπάρχει μια μικρή λεπτομέρεια. Το συγκεκριμένο ποτό, το οποίο πωλείται από τα καταστήματα υγιεινής διατροφής Holland & Barrett προς 1,88 ευρώ το κουτάκι των 250ml, έχει δοκιμαστεί μόνο από 20 άτομα 11 άνδρες και 9 γυναίκες.

Κάθε ένα από αυτά τα κουτάκια έχει 12,5 θερμίδες και σύμφωνα με τους ειδικούς δεν θα πρέπει να χορηγείται σε όσους έχουν πρόβλημα με την καφεινη.

Ο επικεφαλής της έρευνας, Dr John O’Hara, εξήγησε οτι σύμφωνα με τις μέχρι τώρα παρατηρήσεις τους ο κάθε ένας από τους εθελοντές που ήπιαν το ποτό έκαιγε 1,16 θερμίδες το λεπτό.

Το 2006, η Coca-Cola και η Νestle είχαν ρίξει στην αγορά ένα ανάλογο ποτό μόνο με βάση το πράσινο τσαι το οποίο ισχυρίζονταν οτι κι εκείνο εκαιγε θερμίδες.

Το όνομά του ήταν Enviga και σύμφωνα με τις εταιρείες αν έπινες 3 κουτάκια έκαιγες από 60 έως 100 θερμίδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου