Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

ΤΟ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ (12/1)

Οι στάσεις στο σεξ είναι αρκετές, και όπως σε όλα θέματα που άπτονται της ανθρώπινης
σεξουαλικότητας, εξαρτώνται από την ψυχολογία, τον συναισθηματισμό, το χαρακτήρα αλλά και την εφευρετικότητα του καθενός από τους δύο συντρόφους. Το παλαιότερο πιθανότατα σύγγραμμα στο οποίο περιγράφονται στάσεις στο σεξ με αναλυτική μορφή είναι το Κάμα Σούτρα ένα αρχαίο ινδικό κείμενο σανσκριτικής λογοτεχνίας το οποίο χρονολογείται από το 2ο αιώνα μ.Χ. Παρακάτω, ακολουθούν κοινώς χρησιμοποιούμενες ονομασίες στάσεων, οι περισσότερες από τις οποίες αφορούν συνήθως έναν άνδρα και μία γυναίκα, αν και ορισμένες μπορούν να τις εφαρμόσουν και ομοφυλόφιλα ζευγάρια.

Ανδροκεντρικές στάσεις

Η «ιεραποστολική» στάση

Η στάση αυτή είναι πολύ συχνή ανάμεσα στα ζευγάρια επειδή η ψυχολογία των δύο φύλων επιβάλλει ο άντρας να «κυριαρχεί» επάνω στη γυναίκα, το «υποτασσόμενο», αλλά και για πρακτικούς λόγους, καθώς είναι από τις πιο ξεκούραστες. Κατά τη διάρκεια της συνουσίας, η γυναίκα ξαπλώνει ανάσκελα ενώ ο άντρας διεισδύει ξαπλώνοντας επάνω της.
«Ζέστη-κρύο»

Η στάση αυτή μάλλον εντάσσεται στα προκαταρκτικά παιχνίδια. Η γυναίκα ερεθίζει και παρατά εναλλάξ τον άντρα. Η εναλλαγή αυτή διεγείρει το υποσυνείδητο του τελευταίου και την τάση του αρσενικού για κυνήγι θηλυκού..

Στα τέσσερα

Ο άντρας εισέρχεται από πίσω στη γυναίκα κολπικά. Το βασικό πλεονέκτημα της στάσης είναι η βαθιά εισχώρηση του πέους στον κόλπο, ενώ πιθανώς μειονέκτημα είναι η έλλειψη οπτικής επαφής. Η στάση είναι γνωστή και με την αγγλική doggy style (δηλαδή «με τον τρόπο των σκύλων») (σκυλίσιο).

Στοματικό σεξ

Το στοματικό σεξ για ορισμένους δίνει την ευχαρίστηση του «κανονικού» σεξ και προτιμάται από τα ζευγάρια συνήθως ως μέρος του προκαταρκτικού σεξουαλικού παιχνιδιού, ή όταν θέλουν να αποφύγουν την κολπική διείσδυση όπως στις περιόδους ωορρηξίας της γυναίκας οπότε και οι πιθανότητες σύλληψης και εγκυμοσύνης είναι αυξημένες.

Πρωκτικό σεξ

Η είσοδος γίνεται από τον πρωκτό. Παραλλαγές του πρωκτικού σεξ είναι οι παρακάτω:

   1. Στα τέσσερα: Παρόμοια με την κολπική μόνο που η διείσδυση είναι πρωκτική.
   2. Ιεραποστολική στάση Παρόμοια με την κολπική. Για τη διευκόλυνση της διείσδυσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν βοηθήματα (π.χ. μαξιλάρι), έτσι ώστε η γυναίκα να ανορθώσει τη λεκάνη, βοηθώντας τον άντρα.
   3. Η στάση του κουταλιού: Η στάση αυτή μπορεί να είναι τόσο πρωκτική όσο και κολπική, και αποτελεί παραλλαγή της στάσης στα τέσσερα.

Γυναικοκρατικές στάσεις

Η στάση 69

Η στάση αυτή μπορεί να ενταχθεί και στις δύο κατηγορίες αφού είναι δύσκολο να αποφασιστεί ποιος από τους δύο λαμβάνει περισσότερη ευχαρίστηση. Ξαπλωμένοι ο ένας επάνω ή πλάι στον άλλον αντίστροφα (κεφάλι-πόδια), επιδίδονται σε στοματικό σεξ.

Η γυναίκα από πάνω

Ο άντρας ξαπλώνει ανάσκελα και η γυναίκα κάθεται επάνω του. Χαρακτηριστικά, στη στάση αυτή:

    * οι σύντροφοι μπορούν να βλέπουν ο ένας τον άλλο· πιο συγκεκριμένα, ο άντρας μπορεί να μαλάζει και να χαϊδεύει το στήθος της γυναίκας, το οποίο βρίσκεται σε όρθια θέση
    * ο άντρας μπορεί να καθυστερήσει και ρυθμίσει τον οργασμό του ώστε να φτάσει σε κορύφωση ταυτόχρονα με τη σύντροφο του
    * η γυναίκα ελέγχει το βάθος, την ένταση και την γωνία διείσδυσης
    * η πρόσβαση στην κλειτορίδα είναι εύκολη και από τους δύο, ενώ και η πρόσβαση στους όρχεις είναι δυνατή από τη γυναίκα
    * αντίθετα με την ιεραποστολική στάση, η γυναίκα εδώ έχει περισσότερο ενεργητικό ρόλο.

«Κρεμαστή» συνουσία

Ο άντρας στέκεται όρθιος και στηρίζεται με την πλάτη στον τοίχο και κρατά από τους μηρούς τη γυναίκα, η οποία κρέμεται από πάνω του με τα χέρια της στον λαιμό του.

Στάση του ελέφαντα

Η γυναίκα ξαπλωμένη μπρούμυτα και ο άντρας από πάνω της με τεντωμένα τα χέρια και λυγισμένη ελαφρά την μέση.
Παραλλαγή ιεραποστολικής στάσης

Παραλλαγή της ιεραποστολικής στάσης, όπου η γυναίκα έχει τα πόδια τεντωμένα ψηλά και διάπλατα.

Καθιστό ή «καρεκλάτο»

Ο άντρας καθισμένος, με τα πόδια συνήθως κλειστά, και η γυναίκα καθισμένη πάνω του με τα πόδια ελαφρώς ανοικτά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου