Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Έρχεται ο κοινός φορτιστής για όλα τα κινητά!


Μια πολύ πρακτική συσκευή αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές του 2011 στην ευρωπαϊκή αγορά. Πρόκειται για έναν φορτιστή, ο οποίος θα μπορεί να εφαρμόσει σε όλα τα κινητάτηλέφωνα νέας τεχνολογίας, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκή Επιτροπ
Ειδικότερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκτιμά πως ''οι πρώτοι γενικοί φορτιστές και τα κινητά τηλέφωνα που πληρούν τις νέες προδιαγραφές αναμένεται να φτάσουν στην ευρωπαϊκή αγορά τους πρώτους μήνες του 2011'', ενώ δημοσιεύθηκαν και οι εναρμονισμένες προδιαγραφές που θα διασφαλίζουν την ασφάλεια των φορτιστών.

Να σημειωθεί όμως ότι οι νέες προδιαγραφές δεν θα αφορούν παρά τα smartphones νέας τεχνολογίας, όπως το Blackberry και το iPhone, και θα βασίζονται στη σύνδεση μέσω USB, την οποία χρησιμοποιούν ήδη τα περισσότερα τέτοια κινητά τηλέφωνα.

Σύμφωνα με τις Βρυξέλλες οι συσκευές αυτού του τύπου "αναμένεται να κυριαρχήσουν στην αγορά τα επόμενα δύο χρόνια" και να αντικαταστήσουν οριστικά τα κινητά τηλέφωνα που έχουν μόνο βασικές λειτουργίες.

Η ιδέα ενός φορτιστή που θα ταιριάζει σε όλα τα κινητά υπάρχει εδώ και αρκετό καιρό, ενώ μεγάλες εταιρείες κατασκευής κινητών τηλεφώνων, όπως η Nokia, η Samsung και η Sony-Ericsson, είχαν υπογράψει πριν ένα χρόνο μία συμφωνία για να τυποποιήσουν τους φορτιστές τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου