Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Παραστάσεις που μπορείτε να δείτε παρέα με τα παιδιά σας

Αν ακούτε συχνά τα παιδί σας να παραπονιέται πως: «Δεν είμαι μωρό, για να πάω σε παιδική παράσταση» ίσως πρέπει να αρχίσετε να το αντιμετωπίζετε ως ενήλικα θεατή. 

 

Από την άλλη είναι αλήθεια πως οι περισσότερες παραστάσεις στην πόλη, έχουν μια θεματική ακατάλληλη για ανηλίκους και μπορεί είτε οι μικροί μας φίλοι να τρομάξουν είτε εσείς να βρεθείτε σε δύσκολη θέση..


Αν και για να είμαστε ειλικρινείς οι προσλαμβάνουσες που έχουν τα παιδιά σήμερα είναι τόσο ακατάλληλες - από όλες τις απόψεις- που δύσκολα σοκάρονται! Το cosmo.gr λοιπόν, σας κάνει μερικές προτάσεις για να περάσετε και εσείς καλά και εκείνα ακόμα καλύτερα!
Μια καλή επιλογή θα ήταν ένα ελληνικό έργο το οποίο τα παιδιά σας, μπορεί ήδη να έχουν αγαπήσει μέσα από τις ταινίες τις δεκαετίας του '60 που προβάλλονται συχνά στην τηλεόραση .
«Η γυνή να φοβείται τον άνδρα»
Με το γνωστό δίδυμο της Ελενίτσας και του Αντωνάκη. Αυτή την φορά στους δύο ρόλους θα δείτε τον Γιάννη Μπέζο και την Ναταλία Τσαλίκη, καθώς και άλλους εξαιρετικούς ηθοποιούς που τους πλαισιώνουν σε μια πλούσια παραγωγή που θα εντυπωσιάσει μικρούς και μεγάλους. Θέατρο «Κιβωτός»
«Ένα βότσαλο στην λίμνη »
Μπορεί ένας τσιγκούνης να γίνει ανοιχτοχέρης; Ο Παύλος Χαϊκάλης, μας δείχνει πως είναι αρκετά εύκολο αν υπάρχουν γυναίκες στην μέση! Μια ιδιαίτερα ευχάριστη παράσταση με πολύ γέλιο.
Θέατρο «Γκλόρια»
«Φωνάζει ο κλέφτης»
Μια ακόμη κινηματογραφική επιτυχία με σε σκηνοθεσία Γ. Δαλιανίδη ήταν η ταινία «Φωνάζει ο κλέφτης» με τους Ντ. Ηλιόπουλο, Δ. Παπαγιανόπουλο και Ρ. Βλαχοπούλου, που γυρίστηκε το 1962. Το 2011 βλέπουμε την παράσταση σε σκηνοθεσία Πέτρου Φιλιππίδη με τον Γιώργο Καπουτζίδη, τον Τάσο Κωστή και την Ελισάβετ Κωνσταντινίδου. Θέατρο «Ήβη»
Αν πάλι δεν θέλετε να παρακολουθήσετε ένα έργο, του οποίου την υπόθεση σίγουρα γνωρίζετε καλές επιλογές θα ήταν και τα ακόλουθα:
«Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού»
Ο Σπύρος Παπαδόπουλος σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στην κωμωδία του Ντάριο Φο. Μια παράσταση με πολύ χιούμορ, καλές ερμηνείες αλλά και ενδιαφέροντα μηνύματα για μικρούς και μεγάλους. Θέατρο «Αλέκος Αλεξανδράκης»
«Δεν ακούω, δεν βλέπω, δεν μιλάω»
Πως είναι όταν σε μια παρέα υπάρχει ένας κουφός, ένας μουγγός και ένας τυφλός; Πως μπλέκονται τα πράγματα όταν και οι τρεις τους είναι ερωτευμένοι με την ίδια γυναίκα; Τέσσερις νέοι ηθοποιοί (Σπ. Πούλης, Θ. Βισκαδουράκης, Σπ. Σπαντίδας, Δ. Στογιάννη) σε μια δροσερή και μοντέρνα παράσταση.
Θέατρο «Αθηνά»
«Φρεναπάτη»
Ένα παραμυθόδραμα του 17ου αιώνα βουτηγμένο στη μαγεία του θεάτρου με πινελιές ρομαντισμού, λυρισμού και άπλετης φαντασίας.
Εθνικό θέατρο
«Μαύρη Κωμωδία»
Ένα έξυπνο έργο, μια κωμωδία καταστάσεων του Πίτερ Σάφερ και μ' έναν Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη στα καλύτερα του σε σκηνοθεσία του Πέτρου Φιλιππίδη.
Θέατρο «Μουσούρη»
Καλή θέαση σε μικρούς και μεγάλους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου