Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Περιστέρι, Φάληρο, Βόλος!

Σα να λέμε σωτηρία, κορυφή και… πλέι οφ! Με μάχες σε όλα τα μέτωπα ξεκινάει η 18η αγωνιστική της Super League. Ο Ατρόμητος υποδέχεται την Κέρκυρα (17:15, NS2) με στόχο αμφότερων τους βαθμούς για την παραμονή, την ίδια ώρα (ΝΕΤ) ο Ολυμπιακός θέλει γκολ και θέαμα απέναντι στον Πανσερραϊκό για να διατηρηθεί άνετος στην κορυφή και η ημέρα κλείνει (19:30, NS2) με την αναμέτρηση στο Βόλο, όπου η φιλόδοξη τοπική ομάδα φιλοξενεί τον ΠΑΟΚ

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΚΕΡΚΥΡΑ

Η βαθμολογία είναι διαμορφωμένη με τέτοιο τρόπου που ουδείς μπορεί να χαλαρώσει. Πόσω μάλλον δύο ομάδες που έχασαν την προηγούμενη αγωνιστική και βρίσκονται πολύ κοντά στη ζώνη του υποβιβασμού. Ο Ατρόμητος μετά την ήττα στο Καυταντζόγλειο θέλει πάση θυσία τη νίκη επί της Κέρκυρας για να μπορέσει να κρατήσει απόσταση από τις ομάδες που βρίσκονται στην τελευταία τριάδα. Οι Φαίακες έβγαλαν το δύσκολο πρόγραμμα που είχαν με ΑΕΚ και Ολυμπιακό και θέλουν στο ξεκίνημα των αγώνων-φωτιά για εκείνους να βαθμούς και ψυχολογία για τη συνέχεια.

STATUS: Νίκη, γιατί χανόμαστε!
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Σάββατο, 17:15 (NS2)
ΜΕΡΟΣ: Δ.Σ. Περιστερίου
GROUP: Over and under!

Η παράδοση των δύο ομάδων χωρίζεται στο προ και το μετά. Προ συνένωσης του Ατρόμητου με την Χαλκηδόνα είχαν κατορθώσει το εξής μοναδικό: Είχαν τέσσερα συνεχόμενα 0-0, ανεξαρτήτου κατηγορίας και έδρας. Μετά τη συνένωση και μπαίνοντας στη νέα εποχή, η Κέρκυρα έχει θετικό συντελεστή απέναντι στην ομάδα του Περιστερίου και τα παιχνίδια τους χαρακτηρίζονται από πολλά γκολ. Τέσσερα στον πρώτο γύρο, τέσσερα πέρυσι στην Αθήνα (σ.σ. 2-2), τρία στην Κέρκυρα, αλλά και το ευρύ 4-2 στην προηγούμενη αναμέτρησή τους στο Περιστέρι για την Α’ Εθνική. Τότε, μάλιστα, ήταν 19η αγωνιστική, ενώ τώρα βρισκόμαστε μια στροφή πιο πίσω.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΦΙΛΩΝ: Κουκουλάκης, Μποζατζίδης, Γουργιώτης
ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ:  Δεν υπολογίζεται ο τιμωρημένος Τάτος από τον Γιώργο Δώνη. Δεν υπάρχουν προβλήματα για τον Μπόζινταρ Μπάντοβιτς.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ

Αν υπάρχει έστω κι ένας άνθρωπος που να ποντάρει στην έκπληξη, τότε σίγουρα μπορεί να συγκαταλεχθεί στους πλέον θαρραλέους. Αν η βαθμολογική θέση των δύο ομάδων δεν του αρκεί, αν η διαφορά δυναμικότητας δεν του λέει τίποτα, τότε έχουμε κι ένα ακόμα νέο για εκείνον. 22-1-0!!! Αυτή είναι η προϊστορία μεταξύ Ολυμπιακού και Πανσερραϊκού στα χρόνια που βρίσκονται αντιμέτωποι με τη μοναδική ισοπαλία να έχει σημειωθεί τον Απρίλιο του 1970! Στην τελευταία τους αναμέτρηση για την Α’ Εθνική, ο Ολυμπιακός είχε επικρατήσει με 4-1 και χαρακτηριστική ευκολία.

STATUS: Να το παίξουμε στα χαρτιά???
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Σάββατο, 17:15 (ΝΕΤ)
ΜΕΡΟΣ: Καραϊσκάκη
GROUP: Και ένα και δύο και τρία και τέσσερα παιδιά!

Ο Σουμπίνιο αγωνίζεται δανεικός στον Πανσερραϊκό από τον Ολυμπιακό. Ο Παπάζογλου ανήκει στον Ολυμπιακό, αλλά θα ενταχθεί στην ομάδα από το καλοκαίρι. Ο Λεοζίνιο έχει μακρά παράδοση με τους ερυθρόλευκους. Ο Ανάκογλου φέρεται να είναι κλεισμένος από τώρα και ο Γεωργιάδης είναι ο νέος στόχος του Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος δεν αποκλείεται να τον κλείσει κιόλας στο περιθώριο του αγώνα. Τι έμεινε; Ο Κοκότοβιτς, ο Μπανγκουρά και ο… Θεοδωρίδης!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΦΙΛΩΝ: Χαραλαμπίδης, Τρύφων, Γεωργαράκος
ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Δεν θα αγωνιστούν οι τιμωρημένοι Ιμπαγάσα, Μανιάτης και Τοροσίδης, ο άρρωστος Νέμεθ και οι τραυματίες Μόισες και Ντουντού. Εκτός είναι οι Μπέλιτς, Παπάζογλου και Λεοζίνιο που θα εκτίσουν την ποινή τους, όπως και οι τραυματίες Άμο και Παντελιάδης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β.-ΠΑΟΚ

Για τον Ολυμπιακό Βόλου δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Είναι η ομάδα με τις περισσότερες ισοπαλίες στο πρωτάθλημα, αφού αισίως έχει φτάσει στις 10, τη στιγμή που δέκα ισοπαλίες ήταν το ρεκόρ σε ολόκληρο το περυσινό πρωτάθλημα!! Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε τη χρονιά με εκτός έδρας ισοπαλία στον αγώνα με τον Πανσερραϊκό, ενώ και το παιχνίδι του πρώτου γύρου είχε έρθει «Χ», σε ένα από τα πρώτα σοκ για τον δικέφαλο του βορρά στην Τούμπα.

STATUS: Μια ισοπαλία ακόμα…
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Σάββατο, 19:30 (NS2)
ΜΕΡΟΣ: Πανθεσσαλικό
GROUP: Άλλο πρωτάθλημα και άλλο κύπελλο!

Σε μια άκρη του μυαλού τους σίγουρα θα υπάρχει και για τους δύο η σκέψη των επερχόμενων αγώνων του κυπέλλου. Μόνο που η συγκεκριμένη… παγίδα είναι αμφίβολο ποιον θα ευνοήσει. Βλέπετε, ο Ολυμπιακός Βόλου και ο ΠΑΟΚ έχουν μια περίεργη παράδοση. Ο δικέφαλος του βορρά μετράει τέσσερις νίκες και μια ισοπαλία όταν έχει ταξιδέψει στο Βόλο για αγώνα κυπέλλου, όμως το πρωτάθλημα παθαίνει μπλακ άουτ. Από το 1973 μέχρι και σήμερα δεν έχει κερδίσει στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας και μετράει δύο ισοπαλίες και δύο ήττες.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΦΙΛΩΝ: Σιδηρόπουλος, Πάνου, Ελευθερίου
ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Ο Λεάντρο είναι τιμωρημένος, όμως στη διάθεση του Σάκη Τσιώλη είναι ο νεοαποκτηθείς Ακόστα. Εκτός λόγω τιμωρίας είναι ο Φωτάκης, όμως επιστρέφουν οι Ίβιτς, Μουσλίμοβιτς και Μαλεζάς.

ΛΑΡΙΣΑ-ΗΡΑΚΛΗΣ

Όσο περνούν οι αγωνιστικές, τόσο στενεύουν τα περιθώρια και σφίγγει η θηλιά. Και τώρα που το κακό στο νέο της γήπεδο τρίτωσε (ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, ΑΕΚ), η Λάρισα μπορεί να ελπίζει ότι θα ξεκινήσει την αντεπίθεσή της για τη σωτηρία. Η ΑΕΛ υποδέχεται τον πρώην της προπονητή, Μαρίνο Ουζουνίδη και τον Ηρακλή και δεν έχει το δικαίωμα ούτε καν στην ισοπαλία. Η αλλαγή προπονητή ίσως να βοηθήσει τους Θεσσαλούς, που πάντως στις προηγούμενες περιπτώσεις (βλ. Κατσαρά και Άντερσεν), δεν είδαν να αλλάζουν και πολλά πράγματα.

STATUS: Τελευταία ευκαιρία…
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Κυριακή, 15:00 (NS2)
ΜΕΡΟΣ: AEL FC Arena
GROUP: Γουρλής ο γηραιός κι ο Νίκος!

Μπορεί η επαγγελματική του καριέρα ως πρώτος προπονητής να μην είναι πλούσια, ωστόσο υπάρχουν δείγματα που αξίζει να σταθεί κάποιος. Ο Νίκος Κωστένογλου ετοιμάζεται για το τρίτο ντεμπούτο του εν μέσω περιόδου και μέχρι τώρα δεν έχει ηττηθεί σε καμία «πρώτη φορά». Με τον Αστέρα Τρίπολης είχε επικρατήσει 3-1 του Εργοτέλη, ενώ με την ΑΕΚ είχε κάνει ντεμπούτο στο ελληνικό πρωτάθλημα κόντρα στον Ηρακλή! Ήταν, μάλιστα, νικηφόρο με την Ένωση να επικρατεί 1-0 στο Καυταντζόγλειο.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΦΙΛΩΝ: Γιάχος, Τάτσης, Τουμπακάρης
ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Την τελευταία στιγμή θα κριθεί η συμμετοχή του Τουμέρ Μετίν, όπως και του νεοαποκτηθέντα Λεονάρντο. Ο Γιάκομπ είναι τιμωρημένος και θα εκτίσει την ποινή του.

ΑΡΗΣ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Ο Άρης τον ήθελε, όπως και ο Έλληνας επιθετικός ήθελε τον Άρη. Ο Ολυμπιακός δεν τον άφηνε, ο Πανιώνιος ήταν ο τυχερός… άσχετος της υπόθεσης και ο Κώστας Μήτρογλου βρίσκεται να είναι κεντρικό πρόσωπο της αναμέτρησης. Ο 23χρονος επιθετικός θα κάνει ντεμπούτο στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με τα χρώματα του Πανιωνίου και στη Θεσσαλονίκη έχει πετύχει φέτος το μοναδικό του γκολ με τη φανέλα των ερυθρολεύκων. Επί της ουσίας, ο Άρης θέλει τη νίκη που θα τον ανεβάσει στην εξάδα απέναντι σε έναν Πανιώνιο που ψάχνει βαθμούς για να σταθεί στα πόδια του.

STATUS: Για τον Μήτρογλου ρε γαμώτο!
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Κυριακή, 17:15 (NS3)
ΜΕΡΟΣ: «Κλεάνθης Βικελίδης»
GROUP: Σκέτη ζημιά!

Ο Γιάννης Μανιάτης δεν είναι στον Πανιώνιο, ο Ναφτί δεν παίζει με τον Άρη, οπότε το ματς θα κυλήσει χωρίς… αιματοχυσίες. Το πρόβλημα, όμως, για τον Άρη δεν είναι μόνο ο Έλληνας αμυντικός, αλλά γενικότερα η ομάδα της Νέας Σμύρνης. Οι κυανέρυθροι είναι εξαιρετικά ζημιάρηδες για την ομάδα της Θεσσαλονίκης και είναι ενδεικτικό πως στις τελευταίες 12 αναμετρήσεις μεταξύ των δύο ομάδων, ο Άρης έχει κερδίσει μόλις δύο φορές. Ο Πανιώνιος έχει να επιδείξει μόλις μια νίκη στην ιστορία του μέσα στο Χαριλάου κι αυτή το 1961, ωστόσο με παρένθεση την αναμέτρηση του 2009 έχει τέσσερις συνεχόμενες ισοπαλίες.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΦΙΛΩΝ: Μάνταλος, Μπιτσίδης, Μαγιάννης
ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Επιστρέφει μετά από καιρό ο Ρονάλντο Γκιάρο, όμως θα λείψει ο τραυματίας Πρίττας και ο Ρουΐθ που βρίσκεται στη Γουατεμάλα. Ο Μήτρογλου είναι στη διάθεση του Τάκη Λεμονή, όμως αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Έντιν Τσότσαλιτς.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ-ΑΕΚ

Τέτοια χαρά, τέτοια ευφορία, τέτοια διαφορετικότητα, ούτε οι ίδιοι δεν την περίμεναν. Ο νέος χρόνος έφερε καινοτομίες για τις δύο ομάδες. Ο Αστέρας Τρίπολης κατάφερε να κερδίσει για πρώτη φορά στη σεζόν στην έδρα του και η ΑΕΚ κατόρθωσε να κερδίσει για δεύτερη φορά μακριά από το ΟΑΚΑ και για πρώτη φορά φέτος στην επαρχία! Μετά, λοιπόν, από τις μεγάλες στιγμές που έζησαν οι οπαδοί των δύο ομάδων, οφείλουν είτε οι μεν είτε οι δε να προσγειωθούν στην πραγματικότητα, αφού είναι αδύνατον να επαναληφθούν όλα τα φαινόμενα. Κάποιος θα επιστρέψει στο… 2010!

STATUS: Ευτυχισμένο το 2011!

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Κυριακή, 17:15 (NS2)
ΜΕΡΟΣ: Αστέρα Τρίπολης
GROUP: Φέρτε πίσω τον Κουκουλάκη!

Η αναμέτρηση των δύο ομάδων φέρνει στο μυαλό αναμνήσεις από τον πρώτο γύρο. Η εξαιρετική απόδοση του Μάρτινς, που έκανε ό,τι ήθελε την άμυνα της ΑΕΚ, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς όντας προπονητής της Ένωσης ακόμα, το εντυπωσιακό γκολ του Κώστα Φορτούνη, αλλά και το τρελό δεκάλεπτο του Νάτσο Σκόκο! Μια ασίστ στον Τζιμπούρ, ένα φανταστικό γκολ και, φυσικά, ο Μιχάλης Κουκουλάκης. Από χιούμορ και μόνο η ΚΕΔ θα έπρεπε να τον ορίσει στον αγώνα της Τρίπολης!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΦΙΛΩΝ: Κάκος, Ακρίβος, Καρατζίκας
ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Ο Πιπίνης δεν υπολογίζεται από τον Βαγγέλη Βλάχο. Δεν είναι στη διάθεση του Χιμένεθ οι Μπερνς, Καφές και Γκέντσογλου.

ΞΑΝΘΗ-ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ

Η Ξάνθη είναι θετική έκπληξη τον τελευταίο μήνα και αν κερδίσει ένα-δύο τέτοια παιχνίδια, τότε θα σωθεί νωρίτερα απ’ όλους. Ο Εργοτέλης ψάχνεται λίγο και αν χάσει ένα-δύο τέτοια παιχνίδια, τότε θα κινδυνεύσει περισσότερο απ’ όλους. Το κλειδί για την Κυριακή είναι το ποιος θα βάλει το πρώτο γκολ. Όπως μαρτυρούν τα τελευταία τέσσερα ματς των δύο ομάδων, όποιος σκοράρει πρώτος κερδίζει και, μάλιστα, χωρίς να σκοράρει ξανά. Δύο νίκες ο Εργοτέλης στο Παγκρήτιο με 1-0 και μία στα Πηγάδια με το ίδιο σκορ, ενώ 1-0 ήταν και η εντός έδρας νίκη της Ξάνθης την περασμένη σεζόν και, μάλιστα, στις 16/1 για την 18η αγωνιστική!!! Τυχαίο???

STATUS: Θέλω να βάλω ένα γκολ!
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Κυριακή, 19:30 (ΝΕΤ)
ΜΕΡΟΣ: Πηγάδια
GROUP: Θα δούμε αθλητική Κυριακή!

Αυτό το γκρουπ δεν ανήκει τόσο στον αγώνα, όσο σε όλους τους υπόλοιπους που ενδιαφέρονται για την αναμέτρηση. Γιατί Κυριακή απογευματάκι θα πρέπει να έχεις μεγάλη υπομονή ή αγάπη για να παρακολουθήσεις και τα 90 λεπτά της αναμέτρησης στα Πηγάδια. Ο ορισμός του αγώνα τέτοια ώρα είναι τουλάχιστον καταστροφικός για τις δύο ομάδες, όχι γιατί το αντίπαλο δέος είναι το Παναθηναϊκός-Καβάλα, αλλά επειδή αντίπαλο δέος μπορεί να είναι και μια… ελληνική ταινία.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΦΙΛΩΝ: Κωνσταντινέας, Φαντόπουλος, Δημόπουλος
ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Το πρόβλημα τραυματισμού του Σάντος Γκλέισον είναι η μοναδική αμφιβολία για τον Νίκο Παπαδόπουλο. Οι Ολίσε και Ρουμπάκης είναι τιμωρημένοι και δεν υπολογίζονται για τον αγώνα της Κυριακής.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΚΑΒΑΛΑ

Κάποτε στον Παναθηναϊκό γνώριζαν τη συνομωσία του «9». Όταν βρίσκουν απέναντί τους την Καβάλα, έχουν να… φοβούνται τη συνομωσία του «2». Οι αργοναύτες είναι η μοναδική ομάδα που οι πράσινοι δεν έχουν καταφέρει να κερδίσουν στο τελευταίο ενάμιση πρωτάθλημα! Δύο ισοπαλίες με σκορ 2-2 στο «Ανθή Καραγιάννη» και η περυσινή τους ήττα με 2-0 στο ΟΑΚΑ συνθέτουν το σκηνικό και αποτελούν τους λόγους που σκέφτονται πως θα καταφέρουν να ξορκίσουν το κακό την Κυριακή. Ο μόνος που μπορεί να χαίρεται με τη συνομωσία και με την Καβάλα είναι ο Τζιμπρίλ Σισέ, ο οποίος έχει σκοράρει τρεις φορές απέναντι στην Καβάλα.

STATUS: Φτου, κακά!
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Κυριακή, 19:30 (NS1 & HD)
ΜΕΡΟΣ: ΟΑΚΑ
GROUP: Πού να ‘σαι τώρα??

Ωραία πράγματα είχαν γίνει πέρυσι. Ήταν και ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου και ο έρωτας ήταν στο αποκορύφωμα! Ο έρωτας του Σεμπαστιάν Λέτο με τον Γιώργο Καραγκούνη και του Νίκου Νιόπλια με τον Άαντ Ντε Μος. Ο Βέλγος κατηγορούσε τον Έλληνα τεχνικό και τον «ευχαριστούσε», ο πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού δυσανασχετούσε και τι κατάλαβαν και οι δύο; Θα παρακολουθήσουν την Κυριακή την αναμέτρηση από την τηλεόραση και θα έχουν να θυμούνται τα περυσινά!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΦΙΛΩΝ: Μήτσιος, Γκάγκας, Αλεξέας
ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Δεν θα παίξει ο τιμωρημένος Λέτο, ενώ τραυματίες είναι οι Μπουμσόνγκ και Ζιλμπέρτο. Οι Ντιέ, Τόμασιτς και Ντουγκλάο θα εκτίσουν την ποινή τους και τραυματίες είναι οι Νταρσβίλ και Σιόντης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου