Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Αυξάνεται (;) η τιμή του ψωμιού


Εξ αιτίας του νέου ΦΠΑ

Η τρίτη κατά σειρά άνοδος του ΦΠΑ έχει καταστήσει δυσβάσταχτο το κόστος παραγωγής των φουρνάρηδων, με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι πιθανότητες για αύξηση της τιμής του ψωμιού.

Μάλιστα, μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου θα έχει ξεκαθαρίσει το τι μέλλει γενέσθαι σε ό,τι αφορά στις διαπραγματεύσεις των αρτοποιών με τους προμηθευτές τους.

Πάντως, ο πρόεδρος του σωματείου τους, στο νομό Θεσσαλονίκης, Νεόφυτος Παπαδόπουλος, δήλωσε αισιόδοξος πως δε θα υπάρξει αύξηση της τιμής του τεμαχίου. Η μέση τιμή στο νομό Θεσσαλονίκης κυμαίνεται γύρω στα 0,60 με 0,70 λεπτά /τεμάχιο, ενώ σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο οι τελευταίες αυξήσεις στις πρώτες ύλες κυμάνθηκαν μεταξύ 12% και 20%.

Συνολικά, στην Ελλάδα λειτουργούν περίπου 144.000 οικογενειακού τύπου φούρνοι, οι οποίοι απασχολούν γύρω στις 67.000 άτομα άμεσα και 70.000 έμμεσα. Στο νομό Θεσσαλονίκης τα αρτοποιία ανέρχονται σε 646, από τα οποία τα 460 βρίσκονται εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος και ο αριθμός εργαζομένων σε αυτά υπολογίζεται σε 2.500 με 3.000 άτομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου