Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Μόνη λύση οι πωλήσεις


Αν ο ΠΑΟ δεν μπει στο Champions League, το έλλειμμα θα φτάσει τα 25 εκατομμύρια ευρώ

Την οδό των πωλήσεων θα ακολουθήσει αναγκαστικά το καλοκαίρι ο Παναθηναϊκός, από τη στιγμή που το έλλειμμα τη νέα περίοδο μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 25 εκατομμύρια, δεν καλύπτεται με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 15 εκατ. ευρώ. Σισέ, Λέτο και Νίνης οι πρώτοι στη λίστα των παραχωρήσεων. Ελπίδες από Παύλο να αυξήσει το ποσοστό του στην ΠΑΕ.

Πωλήσεις και περικοπές. Αυτό είναι το πλάνο του Δημήτρη Γόντικα για το καλοκαίρι, από τη στιγμή που τα έξοδα της ερχόμενης σεζόν δεν καλύπτονται με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ. Αν ο Παναθηναϊκός δεν μπει στους ομίλους του Champions League, το έλλειμμα θα φτάσει τα 25 εκατομμύρια ευρώ, με αποτέλεσμα να χρειάζονται άλλα 10 εκατ. ευρώ. Με δεδομένη την αποχώρηση του Ζιλμπέρτο Σίλβα, αλλά και μερικών ακόμα ακριβών συμβολαίων, όπως του Λουίς Γκαρσία και του Ντάνιελ Φερνάντες, θα καλυφθεί ένα μέρος του υπολοίπου, ωστόσο αναγκαίες είναι και οι περικοπές στα συμβόλαιο.

Στην παρούσα φάση το πιο πιθανό σενάριο κάνει λόγο για να μην γίνει ΑΜΚ 15 εκατ. ευρώ, αλλά 5-6 εκατ. ευρώ. Στην περίπτωση αυτή θα εξοικονομηθούν χρήματα από την πώληση ενός εκ των μεγάλων ονομάτων, όπως του Τζιμπρίλ Σισέ, Σεμπάστιαν Λέτο και Σωτήρη Νίνη, οι οποίοι έχουν τη μεγαλύτερη αγοραστική αξία. Πιθανό είναι να πουληθεί και ένας εκ των Τζόρβα, Χριστοδουλόπουλου, για τους οποίους υπάρχει ενδιαφέρον από ομάδες του εξωτερικού. Επίσης, εκτός των πωλήσεων αναμένεται να υπάρξουν μειώσεις στις απολαβές των ποδοσφαιριστών, όπως στους Κατσουράνη και Καραγκούνη, με το ένα εκατομμύριο ευρώ ετησίως μαζί με τα μπόνους, να οριοθετείται ως πλαφόν.

Ελπίδες για Παύλο

Άγνωστο παραμένει το τι θα γίνει στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο με το ποσοστό που μένει αδιάθετο ενόψει της ΑΜΚ. Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης δεν είναι διατεθειμένος να αυξήσει το ποσοστό του, αλλά να λειτουργεί ως 30% κι όχι ως 54%, με αποτέλεσμα να απομένει ένα 24% στον «αέρα». Μέχρι στιγμής, μόνο ο Τζίγκερ και ο Παύλος Γιαννακόπουλος φαίνονται οι μόνοι σίγουροι ότι θα συμμετέχουν στην αύξηση μαζί με τον Αδαμάντιο Πολέμη. Από την άλλη πλευρά, ο Ανδρέας Βγενόπουλος, μετά και την επίθεση που δέχθηκε προχθές, ίσως δεν συμμετάσχει στην αύξηση, όπως και ο Νικόλας Πατέρας που μετά το Δ.Σ. σκέφτεται όλα τα ενδεχόμενα, εκτός του να επιστρέψει ενεργός στην ομάδα.

Αποτέλεσμα αυτών είναι να μην φτάσει τα 15 εκατομμύρια ευρώ η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, αντιθέτως να συγκεντρωθεί ένα ποσό περί τα 4-5 εκατ. ευρώ. Υπάρχει, ωστόσο, και το σενάριο να αυξήσει το ποσοστό του ο Παύλος Γιαννακόπουλος, κάτι που δεν επιβεβαιώνεται μέχρι στιγμής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου