Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Ιβηρική υπόθεση τα προημιτελικά του Europa League

Πορτογαλία και Ισπανία ήταν οι νικήτριες χώρες των πρώτων προημιτελικών του Europa League. Θρίαμβοι των Βιγιαρεάλ (5-1 την Τβέντε), Πόρτο (5-1 τη Σπαρτάκ Μόσχας) και Μπενφίκα (4-1 την Αϊντχόφεν), προβάδισμα της Μπράγκα (1-1 στο Κίεβο). Videos.
Αναλυτικά:
(1.) Πόρτο - Σπαρτάκ Μόσχας 5-1(37', 84', 92' Φαλκάο, 64' Βαρέλα, 70' Μαϊκόν / 71' Κ. Κομπάροφ)

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Φαλκάο, ο οποίος σημείωσε τρία γκολ και έφτιαξε άλλο ένα, η Πόρτο συνέτριψε με 5-1 την Σπαρτάκ Μόσχας και σκέφτεται από τώρα τα ημιτελικά του Europa League. Οι "δράκοι", που εξασφάλισαν από την περασμένη Κυριακή τον 25ο τίτλο της ιστορίας τους, πήραν το προβάδισμα στο 37ο λεπτό με κεφαλιά-ψαράκι του Φαλκάο, ύστερα από μακρινή σέντρα του Αλβάρο Περέιρα.
Στο δεύτερο μέρος, οι γηπεδούχοι ήταν καταιγιστικοί. Ο Χουλκ έστειλε την προειδοποιητική βολή στο 60' με εκτέλεση φάουλ που κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Ντίκαν, όμως τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Φαλκάο έστρωσε με κοντρόλ την μπάλα στον επερχόμενο Βαρέλα, ο οποίος διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του με πανέμορφο διαγώνιο σουτ στην κίνηση. Το 3-0 δεν άργησε να έρθει, αφού ο Μαϊκόν πήρε την κεφαλιά, έπειτα από κόρνερ του Ζοάο Μουτίνιο, όμως η Σπαρτάκ απάντησε άμεσα με κοντινό πλασέ του Κιρίλ Κομπάροφ.
Παρόλα αυτά, ο Φαλκάο δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και σκοράροντας δύο φορές μέσα σε οκτώ λεπτά (84'-92'), καθάρισε από σήμερα την υπόθεση-πρόκριση.

(2.) Μπενφίκα - Αϊντχόφεν 4-1(37' Αϊμάρ, 45', 51' Σάλβιο, 93' Σαβιόλα / 79' Λαμπιάντ)
(3.) Βιγιαρεάλ - Τβέντε 5-1 (22' Μαρτσένα, 43' Bαλέρο, 45+1' Νιλμάρ, 55', 80' Ρόσι / 91' Γιάνκο)

Με το ένα πόδι στα ημιτελικά του Europa League βρίσκεται η Βιγιαρεάλ, μετά το ευρύ και άνετο 5-1 επί της Τβέντε.
Τα "κίτρινα υποβρύχια" καθάρισαν από το πρώτο ημίχρονο την υπόθεση-νίκη και στο δεύτερο 45λεπτο, έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη τους.
Το σκορ άνοιξε στο 16ο λεπτό με κοντινή κεφαλιά του Μαρτσένα, έπειτα από κόρνερ του Βαλέρο, ενώ ο δημιουργός του πρώτου γκολ έκανε με πλασέ το 2-0 στο 43'. Δύο λεπτά αργότερα, ο Νιλμάρ εκμεταλλεύθηκε το λάθος γύρισμα του Ουίσγκερχοφ και έστειλε με χαρακτηριστική ευκολία την μπάλα στα δίχτυα του Μιχαΐλοφ. Στο 55', ο συνήθης ύποπτος Ρόσι, ανέβασε τον δείκτη του σκορ με ψηλοκρεμαστό πλασέ, ενώ το κερασάκι στην τούρτα έβαλε στο 80' ο Νιλμάρ, με δυνατό σουτ.
Πάντως, η Τβέντε πέτυχε το γκολ της τιμής στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, με κοντινή κεφαλιά του Γιάνκο, έπειτα από σέντρα του Ουίσγκερχοφ.

(4.) Ντιναμό Κιέβου - Μπράγκα 1-1(6' Γιαρμολένκο / 13' αυτ. Βουκόγιεβιτς)
Τα σταυρώματα στα ημιτελικά (28/04 και 05/05):Α. Νικητής 4-Νικητής 2
Β. Νικητής 1-Νικητής 3


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου