Κυριακή 20 Απριλίου 2014

«Είμαστε Ολυμπιακός και μπορούμε»

«Είμαστε Ολυμπιακός και μπορούμε» (vds)Έτοιμος για την τρίτη «μάχη» με την Ρεάλ Μαδρίτης, αυτή τη φορά στο ΣΕΦ (Δευτέρα 21/4, 20:00), θα είναι ο Ολυμπιακός σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Μπαρτζώκας στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.
Ο Ελληνας τεχνικός είπε ότι η ομάδα του θα κάνει τα πάντα προκειμένου να προκριθεί στο final-4 της Ευρωλίγκα, λέγοντας το πόσο πολύ την υπολογίζουν και τη σέβονται οι Μαδριλένοι.


Ωστόσο τόνισε ότι δεν θα είναι αποτυχία αν ο Ολυμπιακός δεν καταφέρει να περάσει, εξηγώντας το πόσο δύσκολο είναι το ότι έχει καταφέρει να κερδίσει δύο συνεχόμενες Ευρωλίγκες.
Τέλος αναφερόμενος στον Στράτο Περπέρογλου, είπε ότι, δύσκολα θα καταφέρει να παίξει, καθώς έχει χάσει αρκετό ρυθμό προπονήσεων.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας:
Ο Έλληνας τεχνικός ανέφερε αρχικά: «Χρόνια Πολλά, Χριστός Ανέστη σε όλους! Σας ευχαριστούμε που είστε εδώ αυτή τη μέρα και μακριά από τις οικογένειές σας. Το πρόγραμμα μας περιλαμβάνει προπόνηση σήμερα και το παιχνίδι αύριο. Είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι και κρίνει και το επόμενο. Κάθε παιχνίδι είναι οδηγός για το επόμενο. Θα κάνουμε μικρές αλλαγές. Με την βοήθεια του κόσμου μας θέλουμε να κάνουμε ένα πολύ καλό παιχνίδι απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα και πιστεύουμε πως μπορούμε να το κάνουμε και να παίξουμε και την Τετάρτη (23/4). Η Ρεάλ έχει τρεις εξαιρετικούς γκαρντ και θα προσπαθήσουμε να αλλοιώσουμε το παιχνίδι τους».
Για τον αν πρέπει να μπει από νωρίς στη θέση του... οδηγού ο Ολυμπιακός: «Ποτέ δεν μπορεί να είναι μόνο αυτός ο στόχος. Σαν ευχή θα μπορούσαμε να πούμε μακάρι να ξεφύγουμε στο σκορ και να νικήσουμε άνετα. Έτσι όπως είναι το μπάσκετ, οι διαφορές δεν παίζουν ρόλο και αυτό φάνηκε στα δύο παιχνίδια. Η Ρέαλ έκανε εκπληκτικό ξεκίνημα στο δεύτερο παιχνίδι. Δεν μπορείς να πεις πώς θα ξεκινήσει το παιχνίδι. Νιώθουμε πως κάθε πεντάδα που βάζουμε, έχει ως στόχο να πάμε από την αρχή καλά. Ελπίζουμε να είμαστε από την αρχή δυνατοί».
Για το πρόβλημα των χαμένων βολών: «Όταν το παιχνίδι κρίνεται σε μικρές διαφορές, οι βολές παίζουν μεγάλο ρόλο. Αν θέλετε να σας δώσω εξήγηση για αυτό, το ποσοστό των περιφερειακών είναι διαφορετικό από εκείνο των ψηλών. Εμάς μας πείραξαν οι βολές που έχασαν οι ψηλοί μας. Ηταν άστοχοι, όμως και παίκτες όπως ο Πρίντεζης και ο Σπανούλης. Είναι κάτι που πρέπει να το λύσει κάθε παίκτης μόνος του».
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον Πάμπλο Λάσο και τοροτέισον της Ρεάλ: «Έχω μεγάλη εκτίμηση στον συγκεκριμένο προπονητή. Η φιλοσοφία της Ρεάλ έχει αποδείξει πως αυτήν την στιγμή είναι η καλύτερη ομάδα της Ευρώπης. Ο Λάσο χειρίζεται την ομάδα με τον συγκεκριμένο τρόπο. Έτσι, όπως είναι τα παιχνίδια, το ευρωπαϊκό μπάσκετ πηγαίνει προς το ΝΒΑ. Η προπόνηση παίζει σημαντικό ρόλο. Τα παιχνίδια είναι περισσότερα, υπάρχουν πολλοί τραυματισμοί και οι διεθνείς παίκτες έχουν μεγαλύτερη επιβάρυνση. Ακόμα και η ίωση του Στράτου είναι από την κούραση. Πιστεύω πως ο τρόπος χειρισμού της ομάδας με ένταση στην προπόνηση και ταχύτητα τούς έχει οδηγήσει εκεί πού τους έχει οδηγήσει. Κάθε ομάδα έχει διαφορετικό τρόπο προπόνησης και νομίζω πως εμείς τα έχουμε πάει πολύ καλά φέτος».
Για την τακτική που θα ακολουθήσει ο Ολυμπιακός και τον Στράτο Περπέρογλου: «Την τακτική την ανακοινώνουμε πρώτα στους παίκτες. Ο,τι συνέβη στα προηγούμενα παιχνίδια, θα χρησιμοποιηθεί σαν βοήθεια για τα επόμενα. Με ενημέρωσαν πως ο Στράτος Περπέρογλου, αλλά ήταν ένα μήνα εκτός. Έχει πάρει ενδοφλέβια αντιβίωση, αλλά είναι εξαιρετικά δύσκολο ως αμφίβολο να αγωνιστεί αύριο».
Για το αν το ευρωπαϊκό ταξίδι του Ολυμπιακού τελειώνει με πιθανό αποκλεισμό: «Δεν τελειώνει κανένα ταξίδι. Ο Ολυμπιακός δεν είναι υποχρεωμένος να παίρνει κάθε χρόνο την Ευρωλίγκα. Εκανε κάτι που δεν έχει ξαναγίνει. Το πιο σημαντικό ακόμα και από τις κατακτήσεις της Ευρωλίγκα είναι η διάρκεια. Αυτό έχει κάνει ο Ολυμπιακός».
Τέλος, για την ευκαιρία που χάθηκε στο δεύτερο παιχνίδι: «Οι παίκτες ήταν σκασμένοι στα αποδυτήρια. Έχουμε μεγάλο κίνητρο. Δεν θέλουμε να αποχαιρετήσουμε την Ευρωλίγκα από τώρα. Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, όπως κάναμε όλη την χρονιά – με τα λάθη μας. Δεν υπάρχει φόβος. Όπως ξέρετε, είμαστε Ολυμπιακός και η Ρεάλ μας αντιμετωπίζει με αυτόν τον τρόπο. Όταν τους ισοφαρίσαμε, ο κόσμος πάγωσε στην Ισπανία. Προσπαθούμε να βάλουμε όσους περισσότερους παίκτες μπορούμε στην ψυχολογία των playoffs».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου