Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Πέθανε ο κωμικός ηθοποιός Λέσλι Νίλσεν

Σε νοσκομείο της Φλόριντα όπου είχε εισαχθεί με πνευμονία πέθανε σε ηλικία 84 ετών ο βετεράνος κωμικός ηθοποιός Λέσλι Νίλσεν.

Εγινε γνωστός από τις παρωδίες Τρελλή Απίθανη Πτήση (Airplane!) και Τρελλές Σφαίρες (Naked Gun).
Ο Νίλσεν γεννήθηκε στην πόλη Ρετζίνα του Καναδά το 1926 και η καριέρα του εκτείνεται σε έξι δεκαετίες. Ξεκίνησε την καριέρα του ως κωμικός μόλις τη δεκαετία του 1980 με την ταινία-παρωδία Τρελλή Απίθανη Πτήση, όπου υποδυόταν έναν γιατρό.



Συνολικά έχει παίξει σε περισσότερες από 100 ταινίες και είχε το δικό του αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας. Τα πρώτα το βήματα τα έκανε στη Νέα Υόρκη όπου άρχισε να δουλέύει στην τηλεόραση τη δεκαετία του 1950. Στα μέσα της δεκαετίας μετακόμισε στο Χόλιγουντ, όπου αρχικά, εκμεταλλευόμενος την εξωτερική του εμφάνιση, έπαιρνε πρωταγωνιστικούς ρόλους. Αργότερα, στη δεκαετία του 1980 η ερμηνεία του στην παρωδία Τρελλή Απίθανη Πτήση τον καθιέρωσε στο είδος. Στη συνέχεια, ακολούθησε η τριλογία Τρελλές Σφαίρες. Ο Νίλσεν εισήχθη στο νοσοκομείο με πνευμονία πριν από δύο εβδομάδες. Η κατάστασή του χειροτέρευσε τις τελευταίες δύο ημέρες και σήμερα άφησε την τελευταία του πνοή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου