Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Το ημερολόγιο της Άννας Φρανκ στο Θέατρο Άνεσις

Ανεβαίνει στη σκηνή το αριστούργημα των Φ. Γκούντριχ και Αλ. Χάκετ

Το Ημερολόγιο της Άννας Φρανκ είναι το πιο πολυδιαβασμένο βιβλίο μετά τη Βίβλο. Η πρώτη του έκδοση έγινε το 1947. Από τότε μεταφράστηκε σε παραπάνω από 67 γλώσσες και έχει πουλήσει περισσότερα από 31 εκατομμύρια αντίτυπα.

Ένα έργο-ντοκουμέντο, μια καταγραφή του απάνθρωπου φυλετικού κατατρεγμού. Το έργο βασίζεται στο πασίγνωστο ημερολόγιο της έφηβης Γερμανοεβραίας στη διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου. Η Άννα είχε μια όμορφη παιδική ηλικία μέχρι που τα ναζιστικά στρατεύματα εισέβαλαν στην Ολλανδία. Η οικογένεια Φρανκ κρύφτηκε στη σοφίτα ενός σπιτιού για δύο ολόκληρα χρόνια. Σε αυτή τη σοφίτα, η Άννα Φρανκ καταγράφει στο ημερολόγιό της τις σκέψεις της για την αγάπη, τη ζωή, την ευτυχία... Μέσα από τα μάτια και τα λόγια της, η ιστορία του διωγμού και της αυτοεξορίας της οικογένειάς της ζωντανεύει.

Συντελεστές:

Μετάφραση: Δημήτρης Μοθωναίος & Βάσια Παναγοπούλου
Σκηνοθεσία: Ρέινα Εσκενάζυ
Σκηνικά: Μυρτώ Αναστασοπούλου
Κοστούμια: Κατερίνα Τσακότα
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη

Παίζουν οι ηθοποιοί: Άγγελος Αντωνόπουλος, Αφροδίτη Γρηγοριάδου, Βάνα Ραμπότα, Αποστόλης Τότσικας, Κώστας Φαλελάκης, Δημήτρης Παλαιοχωρίτης, Μέλπω Κωστή, Ισιδώρα Δωροπούλου και στο ρόλο της Άννας Φρανκ η Έφη Γούση.

Θέατρο Ανεσις - Ανδρέας Βουτσινάς, Κηφισίας 14, Αθήνα * Τηλέφωνα: 2107488881 και 2107488882.Από 16 Δεκεμβρίου 2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου