Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Χριστούγεννα στην Πράγα


Ταξιδεύοντας στη μαγευτική πρωτεύουσα της Τσεχίας

Οι γιορτές των Χριστουγέννων πλησιάζουν και η πρωτεύουσα της Τσεχίας ετοιμάζεται να υποδεχτεί τους επισκέπτες της. Η Πράγα είναι η μεγαλύτερη πόλη της Τσεχίας με 1,2 εκατ. κατοίκους.

Στις μέρες μας η Πράγα έχει γίνει ένας από τους πιο διάσημους τουριστικούς προορισμούς της Ευρώπης. Η τέλεια γεωγραφική της τοποθεσία (δεν είναι λίγοι αυτοί που την αποκαλούν «Καρδιά της Ευρώπης») και φυσικά η ομορφιά και η πληθώρα των ιστορικών μνημείων της είναι κάποιοι από τους λόγους που την επιλέγουν οι επισκέπτες. Το ιστορικό κέντρο της «χρυσής πόλης», όπως αποκαλείται, ανήκει στον κατάλογο της παγκόσμιας κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ.

Η Πράγα έχει ως επίσημο νόμισμα τη Τσέχικη Κορώνα, και πολλοί είναι αυτοί που επιλέγουν την πρωτεύουσα της Τσεχίας για τις φθηνές τις τιμές.

Η «χρυσή πόλη» ήταν μια από τις λίγες ευρωπαϊκές πόλεις που έμειναν σχετικά άθικτες κατά τη διάρκεια των παγκόσμιων πολέμων. Υπάρχουν πολλά παλαιά κτίρια με όμορφες τοιχογραφίες. Περιέχει μια από πιο παλιές συλλογές της αρχιτεκτονικής παγκοσμίως, από μπαρόκ, την αναγέννηση μέχρι τον κυβισμό.

Μερικά από τα πιο γνωστά αξιοθέατα είναι ο καθεδρικός του Αγίου Βίτου, η Γέφυρα του Καρόλου, και ο πύργος με το αστρονομικό ρολόι. Ακόμη οι επισκέπτες δεν γίνεται να μην εντυπωσιαστούν από την μακρόστενη πλατεία της Νέας Πόλης «Βέντσεσλαβ», όπως βέβαια και από την Παλαιά Πόλη.



Ο καθεδρικός του Αγίου Βίτου



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου