Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Εγκαίνια έκθεσης για το πολεμικό ναυτικό


Παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελου Βενιζέλου, τελέσθηκαν σήμερα τα εγκαίνια της έκθεσης «Το ελληνικό πολεμικό ναυτικό κατά τη διάρκεια των Βαλκανικών Πολέμων 1912-13», στο Πολεμικό Μουσείο.

Ο υπουργός απέστειλε μήνυμα προς τους τις γείτονες χώρες για τη διαμόρφωση συνθηκών σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή, στη βάση του διεθνούς δικαίου και του σεβασμού των διεθνών και ευρωπαϊκών πρακτικών. Παράλληλα, κάλεσε το λαό να μην επιτρέψει στην οικονομική κρίση, να επηρεάσει «το φρόνημα και την εθνική ενότητά μας».

Ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ακόμη ότι «η απαισιοδοξία, η μιζέρια και η ηττοπάθεια, που δυστυχώς κυριαρχούν στην οικονομική και κοινωνική ζωή δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να επηρεάσουν το φρόνημα μας, την εθνική μας ενότητα και δεν πρέπει να τα αφήσουμε να εισχωρήσουν στο πεδίο της εξωτερικής και της αμυντικής πολιτικής. Διότι δεν υπάρχει τίποτε πιο σημαντικό, ιδίως όταν βρισκόμαστε σε οικονομικές δυσκολίες, από τη διατήρηση της υπερηφάνειας μας, της εθνικής μας ταυτότητας και της εθνικής μας ενότητας».

Πριν από την ομιλία του υπουργού, πραγματοποιήθηκε προβολή δεκαπεντάλεπτου ντοκιμαντέρ για τη δράση του πολεμικού ναυτικού κατά τη διάρκεια των Βαλκανικών Πολέμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου