Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Αντεπίθεση ή… άντε γεια;

Πώς θα μεταφραστεί το αποτέλεσμα του σημερινού ντέρμπι

Αν ήμασταν στην Ιταλία, την Ισπανία, τη Γερμανία ή τη Γαλλία, θα ξέραμε ότι τίποτα δε θα κρινόταν μετά από ένα ντέρμπι στην 8η αγωνιστική. Επειδή, όμως, είμαστε στην Ελλάδα, ξέρουμε όλοι πολύ καλά ότι απόψε στο ΟΑΚΑ μπορεί να κριθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό η έκβαση της φετινής μάχης για την κατάκτηση του τίτλου.

Το πρωτάθλημα ξεκίνησε με τον περσινό νταμπλούχο Παναθηναϊκό σαν μεγάλο φαβορί αλλά σήμερα θα μπει στον αγωνιστικό χώρο του Σταδίου για να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό, ξέροντας ότι είναι με την πλάτη στον τοίχο. Αιτία, το +4 των Πειραιωτών.

Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε κατάφερε να χτίσει τη διαφορά που ήθελε πριν από αυτό το ματς (ώστε να παραμείνει στην κορυφή ακόμη και αν ηττηθεί) και πάει στο ΟΑΚΑ με τέλεια ψυχολογία και με πολύ μεγάλο κίνητρο. Ποιο είναι αυτό;

Το να βγάλει οριστικά νοκ άουτ τους πράσινους και να πλησιάσει από τώρα στον τίτλο! Στο λιμάνι γνωρίζουν πολύ καλά ότι αν ηττηθούν, δε χάνεται κι ο κόσμος.

Αν, όμως, νικήσουν τότε θα… χαλάσει ο κόσμος στο στρατόπεδο του αιωνίου αντιπάλου, καθώς το -7 δε θα ανατρέπεται με χάλια ψυχολογία και δραστικές αλλαγές στο ποδοσφαιρικό τμήμα.

Όπως και να έχει, απόψε θα ξέρουμε αν το ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ θα παραμείνει αναλλοίωτο ή θα ατονήσει κάπως.

Ο Παναθηναϊκός έχει ως μονόδρομο τη νίκη, για να πλησιάσει στο -1 και να πάρει την ψυχολογία. Ο Ολυμπιακός βολεύεται μια χαρά με την ισοπαλία, καθώς θα διατηρήσει το +4, αλλά θέλει το +7 για να φωνάξει από νωρίς… «άντε γεια»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου