Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

ΣΟΒΑΡΟ Αραβικό ενδιαφέρον (Κατάρ) για συμμετοχή στην Α.Μ.Κ. του ΠΑΟΚ







Υπαρκτό και ιδιαίτερα σοβαρό, είναι το Αραβικό ενδιαφέρον, για συμμετοχή στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου του ΠΑΟΚ, όπως αποκάλυψε σήμερα η οικονομική ιστοσελίδα voria.gr, παρά τις προσπάθειες για ... διάψευση, από αυτούς που δεν είχαν πρώτοι την είδηση.

Η ιστοσελίδα, έχει αναρτήσει από το μεσημέρι κείμενο σχετικά με τις πληροφορίες που διαθέτει, για το ενδιαφέρον Άραβα από το Κατάρ, ο οποίος είναι παντρεμένος με Ελληνίδα και δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στη Χαλκιδική, οι οποίες επιβεβαιώνονται από τον ΠΑΟΚ.

Όχι βέβαια τον... επίσημο ΠΑΟΚ, αλλά τον ΠΑΟΚ που παίρνει τις αποφάσεις και δεν τις δημοσιοποιεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες που συνέλλεξε ο «Μπαλαδόρος», το ενδιαφέρον έχει προκύψει εδώ και τρεις μήνες, έχουν γίνει επανειλημμένες επαφές με το Θόδωρο Ζαγοράκη και ο Άραβας έχει εκφράσει το ενδιαφέρον του να συμμετάσχει στην αύξηση η οποία ανοίγει σε λίγες μέρες. Αυτό και τίποτα άλλο.

Επιθυμεί η ομάδα να συνεχίσει με πρόεδρο το Θόδωρο Ζαγοράκη ο οποίος και θα είναι το απόλυτο κουμάντο στην ομάδα αλλά το μέλλον θα δείξει τι ακριβώς θα γίνει.

Από πλευράς ΠΑΟΚ έχει γίνει έλεγχος για το άτομό του, όπως και από την πλευρά του Άραβα, για τα οικονομικά της ΠΑΕ και απ΄ ό,τι φαίνεται δεν προκύπτει κάποιο πρόβλημα, ή κάποια σύγκρουση.

Οι πληροφορίες είναι γνωστές εδώ και καιρό σε κάποια δημοσιογραφικά γραφεία και αυτό δεν επιδέχεται αμφισβήτηση. Άλλο που δεν έχει δημοσιευτεί τίποτα, εδώ και τόσους μήνες. Είναι κατανοητή η δέσμευση που έχει προκύψει, για το συμφέρον του ΠΑΟΚ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Βόρειας, ο Άραβας θέλει να αποκτήσει το 51% των μετοχών, βάζει 5 εκ. σε πρώτη φάση και ο διαχειριστής της Ιστοσελίδας με τον οποίο επικοινώνησε ο «Μπαλαδόρος», δηλώνει ότι έχει στη διάθεσή του τόσο το όνομα, όσο και φωτογραφίες του Άραβα, θέλοντας να δηλώσει την ύπαρξη του προσώπου.

Το δημοσίευμα, που ισχυρίζεται ότι η συμφωνία θα κλείσει τη Δευτέρα, αν και δε νομίζομε ότι τίθεται θέμα συμφωνίας καθώς η αύξηση θα είναι ανοιχτή για κατάθεση μεγάλων ποσών και κανείς δεν μπορεί να εμποδίσει κανέναν να συμμετάσχει σ΄ αυτήν, έχει ως εξής:

Την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του ΠΑΟΚ έχει βάλει ως στόχο 37χρονος επενδυτής, μέλος βαθύπλουτης οικογένειας του Κατάρ. Παρότι οι διοικούντες της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κρατούσαν επτασφράγιστο μυστικό το αραβικό ενδιαφέρον, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες της voria.gr, δεν αποκλείεται η συνάντηση με τον Θοδωρή Ζαγοράκη για το κλείσιμο της συμφωνίας να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα.

Μπορεί και στο παρελθόν να παρουσιάστηκε ενδιαφέρον για ομάδες της πόλης από εμίρηδες που εν τέλει αποδείχτηκαν κακομοίρηδες, ωστόσο αυτή τη φορά το ενδιάφέρον είναι ουσιαστικό. Ο 37χρονος Άραβας επιχειρηματίας, που είναι παντρεμένος με ελληνίδα και ζει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη-το όνομα του οποίου είναι στη διάθεση της voria.gr-, είναι μέλος μίας από τις πιο πλούσιες οικογένειες των εμιράτων, ενώ ήδη δραστηριοποιείται επενδυτικά στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς η εταιρεία του κατασκευάζει ένα πολυτελέστατο resort στη Χαλκιδική.

Η περιουσία της οικογένειας του είναι πολύ μεγάλη, καθώς ασχολείται με επενδύσεις τόσο στην ενέργεια, όσο και στην τουριστική βιομηχανία παγκοσμίως. Ο Ζαγοράκης, τον οποίο οι Άραβες θέλουν να παραμείνει πρόεδρος της ομάδας σε περίπτωση που ολοκληρωθεί η αγοραπωλησία, βρισκόταν εδώ και καιρό σε γνώση της υπόθεσης και ίσως αυτός ήταν ο λόγος που παρέμενε ψύχραιμος παρά τις αποχωρήσεις πρωτοκλασάτων στελεχών της διοίκησης και τις αμφισβητήσεις που αυτές προκάλεσαν. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο Άραβας επιχειρηματίας φέρεται αποφασισμένος αποκτήσει το 51% των μετοχών του Δικεφάλου, συμμετέχοντας στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ με τουλάχιστον 5 εκατ. ευρώ.

Όπως φαίνεται, στο πλαίσιο των διακρατικών συμφωνιών μεταξύ Ελλάδας και Κατάρ και παρά την πρόσφατη αποτυχία στον Αστακό, το καταρινό ενδιαφέρον για επενδύσεις επεκτείνεται και στην αθλητική βιομηχανίας της χώρας μας. Έτσι, ο ΠΑΟΚ, με την τεράστια δυναμική του κόσμου του, κρίθηκε ως μία πολύ αξιόλογη επενδυτική περίπτωση. Μένει βέβαια το deal να ολοκληρωθεί, προκειμένου να εισρεύσει ζεστό χρήμα στα ταμεία του Δικεφάλου, ώστε η ομάδα της Θεσσαλονίκης να ανέβει οικονομικό επίπεδο και να μπορεί να είναι σταθερά ανταγωνιστική με τις μεγάλες ομάδες της Αθήνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου