Μερικές φορές η ζωή αντιγράφει την τέχνη, με τον πιο απρόβλεπτο τρόπο... Ανακαλύψτε ποιά κινηματογραφικά σενάρια βγήκαν αληθινά στο αφιέρωμα που ακολουθεί!
1. Bλέπω το Θάνατο σου
Final Destination
Μια γυναίκα χάνει την μοιραία πτήση της Air France και σκοτώνεται σε αυτοκινητιστικό
H Tζοάνα Γκαντχάλερ, μια συνταξιούχος από την Ιταλία, και ο άντρας της παραθέριζαν στη Βραζιλία και ενώ είχαν αγοράσει εισιτήρια για τη μοιραία πτήση 447 της Air France, δεν πρόλαβαν να φτάσουν εγκαίρως στο αεροδρόμιο του Ρίο ντε Τζανέιρο στις 31 Μαΐου.
Θα πρέπει να σοκαρίστηκαν όταν το αεροπλάνο χάθηκε από τα ραντάρ και λίγο αργότερα έμαθαν ότι και οι 228 επιβάτες και πλήρωμα έχασαν τις ζωές του, όταν το αεροσκάφος έπεσε στον Ατλαντικό Ωκεανό.
Το ζευγάρι γύρισε τελικά στην Ευρώπη, την επόμενη μέρα, και δύο εβδομάδες μετά, ενώ ταξίδευαν στην Αυστρία, το αυτοκίνητό τους έχασε την πορία του και συγκρούστηκε με ένα φορτηγό. Η κ. Γκαντχάλερ σκοτώθηκε και ο σύζυγός της τραυματίστηκε σοβαρά.
Αν αυτό δεν είναι απόδειξη ότι ο θάνατος όταν έχει κλείσει ραντεβού μαζί σου δεν υπάρχει περίπτωση να το χάσει, τότε τι είναι;
2. Ο Άφθαρτος
Unbreakable
Ένα αυτοκίνητο χτυπάει ένα αγόρι και εκείνο σώζεται χωρίς γρατζουνιά
Στην ομώνυμη ταινία, ο Μπρους Γουίλις είναι ο μόνος επιζώντας από μια συντριβή τρένου. Ο ήρωας, όχι απλά βγαίνει ζωντανός από τα συντρίμμια, αλλά δεν έχει τραυματιστεί καθόλου!
Πρόσφατα, ένα τετράχρονο αγοράκι από την Τουρκία, ο Μοχάμετ Ντιρλίκ στάθηκε το ίδιο τυχερός: παρόλο που τον χτύπησε ένα αυτοκίνητο και έπεσε από πολλά σκαλιά, το αγόρι επέζησε. Εκεί που κάποιος άλλος θα τραυματιζόταν θανάσιμα, ο Μοχάμετ δεν έπαθε ούτε γρατζουνιά!
3. Love Story
Ο Ράιαν Ο’ Νιλ δίπλα στην αγαπημένη του τις τελευταίες της στιγμές
Στην κλασική ταινία Love Story, παρακολουθούμε τον Ράιαν Ο΄Νιλ να είναι δίπλα στη γυναίκα που αγαπάει, όσο εκείνη πολεμάει τη λευχαιμία. Βρίσκεται μαζί της στο νοσοκομείο μέχρι εκείνη να “φύγει”. Η ερμηνεία του τού χάρισε μια υποψηφιότητα για Όσκαρ το 1970.
Ο Ράιαν Ο΄Νιλ, σχεδόν σαράντα χρόνια μετά, βρίσκεται δίπλα στην αγαπημένη του, Φάρα Φόσετ, μέχρι τις τελευταίες της στιγμές στο νοσοκομείο, όπου και πέθανε από καρκίνο στις 25 Ιουνίου. Δυστυχώς, μερικές φορές η ζωή αντιγράφει την τέχνη με τον πιο άσχημο τρόπο.
4. Τρελό Σαββατοκύριακο στου Μπέρνις
Weekend at Bernie’s
Δύο συνταξιούχοι χρησιμοποιούν τον νεκρό τους φίλο για να εισπράξουν λεφτά
Στην κωμωδία του 1989, δύο φίλοι κυκλοφορούν παντού μαζί με το… νεκρό τους αφεντικό, σε μια προσπάθεια να πείσουν τον κόσμο ότι είναι ζωντανός!
Τον Ιανουάριο του 2008, δύο άντρες κατηγορήθηκαν για κλοπή, ανάρμοστη συμπεριφορά και μη κανονική…. ταφή, επειδή κυκλοφορούσαν αγκαζέ με έναν πεθαμένο φίλο τους!
Οι συνταξιούχοι Ντέιβιντ Νταλόια και Τζέιμς Ο’ Χέιρ, πήραν τον νεκρό τους φίλο, Βιρτζίλιο Σιντρόν, τον έντυσαν και τον έβαλαν σε αναπηρικό καροτσάκι και προσπάθησαν να εισπράξουν τα λεφτά της κοινωνικής του ασφάλισης! Και όλα αυτά για ένα ποσό της τάξης των 355 δολαρίων!
Οι αστυνομικοί που τους συνέλαβαν επ’αυτοφόρω, δήλωσαν ότι ο Σιντόν δεν απαντούσε στις ερωτήσεις, δεν στεκόταν καλά στο καροτσάκι και φαινόταν ότι ήταν στα πρώτα στάδια της… αποσύνθεσης!
Το περίεργο είναι ότι οι δύο άντρες δεν καταδικάστηκαν, γιατί ο εισαγγελέας δεν μπορούσε να αποδείξει πότε ακριβώς είχε πεθάνει ο Βιρτζίλιο.
5. Το Σύνδρομο της Κίνας
The China Syndrome
Ο πυρηνικός σταθμός των Η.Π.Α. έχει διαρροή
Η ταινία της δεκαετία του 70, πραγματεύεται την ιστορία δυό δημοσιογράφων (Τζέιν Φόντα και Μάικλ Ντάγκλας) που ανακαλύπτουν ότι δεν τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας σε ένα πυρηνικό σταθμό.
Η ταινία όταν κυκλοφόρησε το 1979, προκάλεσε τη δυσαρέσκεια του πυρηνικού κλάδου, οι οποίοι έκριναν ότι το σενάριο ήταν υπερβολικό, όχι ρεαλιστικό και ότι ήθελε να προκαλέσει τον φόβο των πολιτών, χωρίς λόγο και χωρίς καμία απόδειξη ότι δεν τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας.
Όμως, μόνο 12 μέρες μετά την επίσημη προβολή της ταινίας, σε έναν μικρό πυρηνικό σταθμό της Πενσιλβάνια, ένας αντιδραστήρας άρχισε να υπερθερμαίνεται, προκαλώντας πανικό!
Μέσα σε λίγες ώρες, τα επίπεδα ραδιενέργειας χτύπησαν κόκκινο και η γύρω περιοχή τέθηκε σε καραντίνα. Ευτυχώς, λίγη ποσότητα ραδιενέργειας είχε διαρρεύσει και κανενός η ζωή δεν απειλήθηκε, αλλά αυτό δεν έφτασε για να ηρεμήσουν οι πολίτες. Όλη τη χρονιά, όλοι ασχολούνταν με τους κινδύνους των πυρηνικών εργοστασίων και το “Σύνδρομο της Κίνας” έσπασε το box office.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου