Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Η αγωνία κορυφώνεται…


Ανησυχία υπάρχει για την παραμονή στην ΑΕΚ των Ράφικ Τζεμπούρ, Νάτσο Σκόκο και Ίσμαελ Μπλάνκο. Και οι τρεις μένουν ελεύθεροι το προσεχές καλοκαίρι, πράγμα που σημαίνει πως από την 1η Ιανουαρίου, δηλαδή σε μόλις 50 ημέρες, θα έχουν το δικαίωμα να συμφωνήσουν με την ομάδα της αρεσκείας τους και να μετακινηθούν εκεί από τον Ιούλιο δίχως η «Ένωση» να αποζημιωθεί. Η πρόθεση διοίκησης και τεχνικής ηγεσίας να κρατήσει και τους τρεις είναι δεδομένη, ωστόσο υπάρχουν εμπόδια…

Στην περίπτωση του Ράφικ Τζεμπούρ, οι δύο πλευρές έχουν έρθει σε συμφωνία μέχρι το 2013, αλλά συμβόλαιο δεν έχει υπογραφεί. Το θέμα φαίνεται πως δεν είναι τυπικό και οι φήμες από την Αλγερία πως ο «τρομοκράτης» περιμένει μήπως προκύψει κάτι από ανταγωνιστικότερο πρωτάθλημα είναι φυσικό να προκαλούν ανησυχία.

Όσον αφορά στον Νάτσο Σκόκο, ο ίδιος δεν παρουσιάζει πλέον τάσεις φυγής, αλλά δεν προτίθεται να υπογράψει αν δεν ικανοποιηθεί οικονομικά. Η τελευταία πρόταση της «Ένωσης» φέρεται να ήταν 900.000 ευρώ συν μπόνους, ωστόσο οι απαιτήσεις του Αργεντινού ξεπερνούν (όχι κατά πολύ) το εκατομμύριο για κάθε χρόνο συμβολαίου.

Τέλος, αναφορικά με τον Ίσμαελ Μπλάνκο, η ΠΑΕ δεν δείχνει επί του παρόντος διάθεση να του προσφέρει περισσότερο από τις 500.000 ευρώ συν μπόνους, όπως ήταν η τελευταία της πρόταση. Ο «Ζορό» δεν ικανοποιείται, αξιώνει όσα είχε συμφωνήσει επί Θανόπουλου (περίπου 700-800 χιλ. ευρώ) και γνωρίζει πως δεν θα δυσκολευτεί να βρει μία καλή πρόταση.

Και μεταγραφές στο προσκήνιο

Η ΑΕΚ είναι δεδομένο πως θα ενισχυθεί το χειμώνα και ακόμη περισσότερο το ερχόμενο καλοκαίρι. Η περίπτωση του Βαγγέλη Μόρα, που τον Ιούνιο μένει ελεύθερος από την Μπολόνια, είναι μία από τις περιπτώσεις που εξετάζονται σοβαρά από την «Ένωση».

Παράλληλα, κυκλοφόρησαν ονόματα και για άλλες θέσεις, όπως του 24χρονου Αργεντινού (με ιταλικό διαβατήριο) Εμιλιάνο Αρμεντέρος, που ανήκει στη Σεβίλλη αλλά αγωνίζεται δανεικός στη Βαγιαδολίδ και φέτος έχει 11 συμμετοχές και 5 γκολ. Για το κέντρο της άμυνας ακούστηκε το όνομα του 27χρονου Κολομβιανού (με ισπανικό διαβατήριο) άσου της Αλμπαθέτε Χοσέ Ντε Λα Κουέστα που φέτος έχει 11 συμμετοχές και 1 γκολ στη δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας και το καλοκαίρι μένει ελεύθερος, αλλά και του 29χρονου Κολομβιανού Ακουιβάλντο Μοσκέρα, που είχε αγωνιστεί στη Σεβίλλη και πλέον παίζει στην Αμέρικα του Μεξικού.

Δύο επιστρέφουν, δύο στο… δρόμο κι άλλοι δύο σύντομα

Λύνονται τα χέρια του Μανόλο Χιμένεθ. Στη διάθεσή του για το ντέρμπι του Σαββάτου με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα τέθηκαν οι Μανωλάς και Μπερνς, ενώ ετοιμοπόλεμοι από ιατρικής άποψης είναι πλέον και οι Λυμπερόπουλος και Γιάχιτς, που όμως πιθανότατα δεν θα ταξιδέψουν στη Θεσσαλονίκη καθώς υπολείπονται σε φυσική κατάσταση. Όσον αφορά στον Σκόκο, εκτιμάται πως θα επιστρέψει στο ματς της επόμενης αγωνιστικής κόντρα στην Καβάλα, ενώ ο Ντιόπ καταβάλει προσπάθειες για να παίξει κόντρα στον Ολυμπιακό στο τέλος του μήνα.

Οι προπονήσεις της ΑΕΚ συνεχίζονται στους Θρακομακεδόνες, ενώ από την ερχόμενη εβδομάδα η ομάδα θα μετακομίσει στο νέο προπονητικό κέντρο των Σπάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου