Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Έγινε και πάλι ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ!

Το «Γ. Καραϊσκάκης» αποτελεί ξανά έδρα-φόβητρο για τους αντιπάλους του Ολυμπιακού και το gazzetta.gr αναλύει τις φετινές νίκες των Πειραιωτών στο φαληρικό στάδιο.

Για πολλά χρόνια αποτελούσε μία από τις πιο «καυτές» έδρες στην Ευρώπη, αφού ο Ολυμπιακός ανέκαθεν στο «Γ. Καραϊσκάκης», ακόμα και αν δεν βριακόταν σε καλή αγωνιστική κατάσταση, μεταμορφωνόταν από τη δύναμη που αντλεί από τον «ερυθρόλευκο» κόσμο του. Πέρυσι στην κατά γενική ομολογία χειρότερη χρονιά του Ολυμπιακού τα τελευταία 15 χρόνια, το κάστρο αλώθηκε πολλές φορές, ιδιαίτερα από τους «μικρομεσαίους» συλλόγους της Superleague.
Πλέον, το φαληρικό στάδιο αποτελεί μαζί με τους 33.000 φίλους των Πειραιωτών που δίνουν βροντερό «παρών», τον 12ο παίκτη του Ολυμπιακού. Το gazzetta.gr αναλύει και θυμίζει το «6 στα 6» που έχουν οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε στο γήπεδό τους.

Η... ανέγερση του κάστρου!

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε την 1η αγωνιστική της Superleague από τον Ηρακλή στο Καυταντζόγλειο και την αμέσως επόμενη αντιμετώπιζε την Κέρκυρα στο άδειο «Γ. Καραϊσκάκης» λόγω ποινής που είχε επιβληθεί στους Πειραιώτες.
Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε καταφέρνει να ξεπεράσει χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα το εμπόδιο των Φαιάκων και με τέρματα των Μέλμπεργκ και Ριέρα ο Ολυμπιακός παίρνει τους τρεις πρώτους βαθμούς του στο πρωτάθλημα.

Αστέρας είναι ο κόσμος!

Την 4η αγωνιστική ο Ολυμπιακός υποδέχτηκε τον Αστέρα Τρίπολης με το ματς να έχει μία ιδιαιτερότητα, αφού οι θύρες του φαληρικού σταδίου άνοιξαν και ο κόσμος των Πειραιωτών είδε την ομάδα σε επίσημο αγώνα ύστερα από αρκετό καιρό. Με... σβηστές μηχανές και τον Μάρκο Πάντελιτς σε κέφια, οι «ερυθρόλευκοι» κέρδισαν 3-0 τον πελοποννησιακό σύλλογο και έκαναν το «2 στα 2».

«Ερυθρόλευκη» γιορτή...

Βρισκόμαστε στην 5η αγωνιστική και ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον... συνονόματό του από τον Βόλο, ενώ το συγκεκριμένο παιχνίδι παρουσιάζει επίσης μία ιδιαιτερότητα. Οι φίλοι των δύο συλλόγων κάθονται κοντά ο ένας με τον άλλο, χωρίς να υπάρχουν κενές ζώνες και... άλλα ωραία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Λίγο ο κόσμος, λίγο ο Μιραλάς και το 3-1 υπέρ του Ολυμπιακού Πειραιώς ήταν πραγματικότητα.

Απόρθητο και σε ντέρμπι...

Την 7η αγωνιστική ο Ολυμπιακός κέρδισε μεν τον Άρη με 1-0 με γκολ του Άλμπερτ Ριέρα από τα... αποδυτήρια, όμως η αλήθεια είναι ότι δεν έπαιξε καλό ποδόσφαιρο εκείνη την Κυριακή. Ο κόσμος πάντως έκανε το καθήκον του ακόμα μια φορά και οδήγησε τους «ερυθρόλευκους» στη νίκη επί των «κιτρίνων». Ήταν το «4 στα 4» στο Φάληρο.

Άτυχος ο Πανιώνιος

Την 8η αγωνιστική ο Ολυμπιακός είχε ηττηθει στο μεγάλο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και την επόμενη αγωνιστική στο «Γ. Καραϊσκάκης» οι Πειραιώτες υποδέχονταν τον Πανιώνιο. Ο Κέβιν Μιραλάς πήρε από το... χέρι τους συμπαίκτες του και τους οδήγησε στο τελικό 5-0, χαρίζοντας θέαμα και γκολ στον κόσμο που βρέθηκε στο Φάληρο.

Το «απόλυτο»... χαλαρά

Το βράδυ της Κυριακής απέδειξε ότι από μόνο του το «Γ. Καραϊσκάκης» μπορεί να χαρίσει βαθμούς στον Ολυμπιακό με την δύναμη και το πάθος με το οποίο γεμίζουν οι φίλοι των «ερυθρόλευκων» τους ποδοσφαιριστές του Ερνέστο Βαλβέρδε. Το τελικό 3-0 απέναντι στον ΠΑΟΚ και μέσα σε αποθέωση από 33.000 φίλους των Πειραιωτών πιστώνεται και στον... κόσμο, αφού σε αρκετά «νεκρά» διαστήματα του Ολυμπιακού οι υποστηρικτές τους ήταν εκεί. Το «6 στα 6» είναι γεγονός...

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ολυμπιακός μπορεί με βάση τα ως τώρα δεδομένα να κάνει ακόμα και το «8 στα 8» μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου, αφού την 14 αγωνιστική αντιμετωπίζει τον Ατρόμητο, ο οποίος «κολλάει» πάντα στο φαληρικό γήπεδο και τη Λάρισα την 15η αγωνιστική, η οποία έχει έντονες αγωνιστικές αδυναμίες φέτος...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου