Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

Χάνει το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ο Δέλλας

Χάνει το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ο Δέλλας
Με ποινή δύο (το πιθανότερο) ή τριών αγωνιστικών αποκλεισμό αναμένεται να τιμωρηθεί ο Τραϊανός Δέλλας για την ενέργεια του να επιστρέψει στην κερκίδα μπουκάλι που του εκτόξευσαν οπαδοί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα και για την οποία αποβλήθηκε. Κάτι που σημαίνει πως θα απουσιάσει από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό τη μεθεπόμενη αγωνιστική. Αντίθετα, ο Κώστας Μανωλάς αναμένεται να τιμωρηθεί με μία αγωνιστική για την αποβολή του και να δώσει κανονικά το παρών στο ντέρμπι.

Ο Τραϊανός Δέλλας καθόταν στον πάγκο της ΑΕΚ όταν αποβλήθηκε από τον Κάκο, ο οποίος είδε τον «Κολοσσό» να επιστρέφει στην εξέδρα του γηπέδου της Τούμπας ένα μπουκάλι που του πέταξαν.

Η περίπτωση του εμπίπτει σε δύο διατάξεις του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ. Σύμφωνα, λοιπόν, με τους κανονισμούς:

Α) Ο ποδοσφαιριστής τιμωρείται με δύο αγωνιστικές αποκλεισμό, εάν αποβάλλεται εξαιτίας υβριστικής συμπεριφοράς –έργω ή λόγω- ή απόπειρα βιαιοπραγίας σε αντίπαλο παίκτη, θεατή ή αξιωματούχο.

Β) Ο ποδοσφαιριστής τιμωρείται με τρεις αγωνιστικές αποκλεισμό, εάν αποβάλλεται για βιαιοπραγία, βάναυση συμπεριφορά σε αντίπαλο παίκτη, θεατή ή αξιωματούχο, ή για ανταπόδοση της βάναυσης συμπεριφοράς την οποία υπέστη ο ποδοσφαιριστής, έστω κι αν βρισκόταν σε άμυνα.

Κατά πάσα πιθανότατα, η Πειθαρχική Επιτροπή θα χαρακτηρίσει την ενέργεια του άσου της ΑΕΚ ως «έργω υβριστική συμπεριφορά» και θα τον τιμωρήσει με δύο αγωνιστικές. Ωστόσο, είτε του επιβληθούν δύο είτε του επιβληθούν τρεις αγωνιστικές, το βέβαιο είναι ότι θα απουσιάσει από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, αλλά και από την αναμέτρηση της επόμενης Κυριακής με την Καβάλα εκτός έδρας.

Η περίπτωση του Κώστα Μανωλά είναι πιο απλή. Πέραν του ότι η αποβολή του είναι αυστηρότατη και ήταν λάθος του Κάκου να του βγάλει την κόκκινη κάρτα, το μαρκάρισμα που έκανε ο νεαρός αμυντικός δεν μπορεί παρά να θεωρηθεί ως «επικίνδυνο παίξιμο» και η τιμωρία του να μην ξεπεράσει τη μία αγωνιστική. Συνεπώς, ο Μανωλάς θα απουσιάσει σίγουρα από το παιχνίδι με την Καβάλα, αλλά για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό θα είναι πιθανότατα στη διάθεση του προπονητή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου