Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

ΒΕΛΟΥΔΙΝΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ / ΘΑ ΒΑΡΕΘΕΙΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ....

Ο Τζόε Μπάρτον έγραψε άλλη μία "μαύρη σελίδα" στην επαγγελματική του καριέρα (vid)

Ο Τζόε Μπάρτον κατάφερε για πολλοστή φορά στην καριέρα του να προκαλέσει αλγεινή εντύπωση με τη συμπεριφορά του στον αγώνα της Νιούκαστλ με την Μπλάκμπερν. Ο Άγγλος μέσος χτύπησε με γροθιά στο στήθος τον Μόρτεν Γκαμστ Πέντερσεν των "ρόδων" και η αγγλική ομοσπονδία του έριξε "καμπάνα".


Η ενέργεια του ευέξαπτου μέσου έγινε αντιληπτή από την τηλεοπτική κάλυψη της αναμέτρησης, αφού ο διαιτητής του αγώνα, Μάικ Τζόουνς, είχε γυρισμένη την πλάτη του και δεν είδε τον 28χρονο μέσο να επιτίθεται στο Νορβηγό. Όπως ανακοίνωσε η αγγλική ομοσπονδία θα εξετάσει το συμβάν και μία ημέρα μετά πήρε την απόφαση της.

Ο Μπάρτον τιμωρήθηκε με τρεις αγωνιστικές και θα χάσει τα παιχνίδια της ομάδας του με Φούλαμ, Μπόλτον, Τσέλσι. Aξίζει να σημειωθεί πως ο διεθνής μέσος τελείωσε τον αγώνα κόντρα στην Μπλάκμπερν χωρίς καν να δεχθεί κίτρινη κάρτα.

Λίγη ώρα μετά την γνωστοποίηση της ποινής του ο Μπάρτον παρουσιάστηκε μετανιωμένος για την ενέργειά του: "Δέχομαι απόλυτα πως έκανα λάθος σ' αυτή την περίπτωση και αποδέχομαι την κατηγορία. Επιθυμώ να απολογηθώ στον Κρις Χάτον, τους συμπαίκτες μου, τους οπαδούς και φυσικά στον Μόρτεν Γκαμστ Πέντερσεν και την Μπλάκμπερν. Αυτή τη χρονιά αληθινά απολαμβάνω το ποδόσφαιρο και θέλω να μείνω μακριά από τις προκλήσεις του παρελθόντος".

Στη συνέχεια προσπάθησε να δικαιλογήσει τον εαυτό του λέγοντας:"Είχα μείνει ως τώρα ήρεμος στις προκλήσεις. Σηκώνω τα χέρια μου για το συμβάν της Τετάρτης, αντέδρασα άσχημα και λυπάμαι βαθιά γι' αυτό. Έχω δουλέψει για να κρατήσω το παιχνίδι μου υπό έλεγχο και το αποδεικνύει ο τρόπος με τον οποίο απολαμβάνω το ποδόσφαιρο αυτή τη χρονιά. Ανυπομονώ να επιστρέψω στην ομάδα μετά την τιμωρία και να διατηρήσουμε την καλή αρχή"

Δεν είναι η πρώτη φορά όμως που ο Μπάρτον συμπεριφέρεται με άσχημο τρόπο και βρίσκεται στο "μάτι του κυκλώνα". Το αμαρτωλό παρελθόν του είναι λίγο ως πολύ γνωστό, και θα προσπαθήσουμε να παρουσιάσουμε την εκρηκτική πτυχή του χαρακτήρα του Μπάρτον.

Αναλυτικά τα κατορθώματά του:

Απρίλιος 2004: Μένει εκτός αποστολής από το παιχνίδι της Μάντσεστερ Σίτι με Σαουθάμπτον λίγη ώρα πριν την έναρξή του.

Ιούλιος 2004: Ο τότε προπονητής του, Κέβιν Κίγκαν, τον κριτικάρει δημόσια γιατί προκάλεσε καυγά σε φιλικό αγώνα με την Ντονκάστερ.

Σεπτέμβριος 2004: Παραδόξως ανανεώνει το συμβόλαιό του με τους "πολίτες".

Δεκέμβριος 2004: Σβήνει τσιγάρο στο μάτι του συμπαίκτη του Τζείμι Τάντι κατά τη διάρκεια χριστουγεννιάτικου πάρτι. Τιμωρείται με πρόστιμο έξι μισθών από τη Σίτι.

Μάιος 2005: Σπάει το πόδι πεζού στο κέντρο του Λίβερπουλ, ενώ οδηγούσε το αυτοκίνητό στις 2 το πρωί.

22 Ιουλίου 2005: Mπλέκει σε καυγά με 15χρονο οπαδό της Έβερτον σε ξενοδοχείο της Μπανγόνγκ, όπου η ομάδα του παίζει για το τουρνουά ομάδων της Πρέμιερ.

27 Ιουλίου 2005: Τιμωρείται πρόστιμο με οκτώ μισθούς για το συμβάν της 22ας Ιουλίου. Συμφωνεί να μπει σε πρόγραμμα επανένταξης στην κοινωνία.

30 Ιανουαρίου 2006: Ζητά να πάρει μεταγραφή, αλλά το αίτημά του απορρίπτεται.

Ιούλιος 2006: Υπογράφει νέο 4ετές συμβόλαιο συνεργασίας με τη Σίτι.

30 Σεπτεμβρίου 2006: Κατεβάζει το σορτσάκι του μπροστά στους οπαδούς της Έβερτον στην ισοπαλία με 1-1 του "Γκούντισον Παρκ".

10 Οκτωβρίου 2006: Τιμωρείται με 2.000 λίρες πρόστιμο και προειδοποιείται από την αγγλική ομοσπονδία για τη συμπεριφορά του.

16 Ιανουαρίου 2007: Η Έβερτον κάνει πρόταση για να αποκτήσει τον Μπάρτον, αλλά η Μάντσεστερ Σίτι την απορρίπτει, με τον ατζέντη του να πιέζει ωστόσο τη διοίκηση των "ζαχαρωτών" να καταβάλει τη ρήτρα των 5,5 εκατ. λιρών.

21 Φεβρουαρίου 2007: Αφού έχει ήδη παίξει το πρώτο του παιχνίδι με την εθνική Αγγλίας κατηγορείται ότι έκανε γκριμάτσες εις βάρος των οπαδών της Πόρτσμουθ, αλλά τελικά δεν τιμωρείται.

13 Mαρτίου 2007: Συλλαμβάνεται όντας ύποπτος ότι συμμετείχε σε εγκληματική επίθεση κατά οδηγού ταξί. Αργότερα κατηγορείται για εγκληματική ζημιά, την οποία και αρνείται.

21 Απριλίου 2007: Δηλώνει ότι οι οπαδοί της Σίτι δεν γνωρίζουν την αξία των χρημάτων και κατηγορεί το σύλλογο ότι δεν έχει υπογράψει ποιοτικούς παίκτες.

1 Μαϊου 2007: Τιμωρείται από τη Μάντσεστερ Σίτι για τη συμμετοχή του σε καυγά με τον συμπαίκτη του Ουσμάν Νταμπό.

2 Ιουνίου 2007: Δηλώνει ότι μπορεί να αποδεχθεί πρόταση από άλλη ομάδα. Λίγες ημέρες μετά μετακομίζει στη Νιούκαστλ.

2 Αυγούστου 2007: Κατηγορείται για νέα επίθεση προς το πρόσωπο του Ουσμάν Νταμπό.

1 Δεκεμβρίου 2007: Προκαλεί αναστάτωση δηλώνοντας πως οι οπαδοί της Νιούκαστλ είναι κακοπροαίρετοι.

27 Δεκεμβρίου 2007: Συλλαμβάνεται ως ύποπτος για επίθεση στο κέντρο του Λίβερπουλ, μία ημέρα μετά πάει στο δικαστήριο και αρνείται να φυλακιστεί.

3 Ιανουαρίου 2008: Απελευθερώνεται, αφού πρώτα είχε κριθεί προφυλακιστέος για το συμβάν.

16 Ιανουαρίου 2008: Παρουσιάζεται στο δικαστήριο κατηγορούμενος για επίθεση και συμμετοχή σε συμπλοκή.

20 Μαϊου 2008: Αποδέχεται τις κατηγορίες και φυλακίζεται για 6 μήνες από το Δικαστήριο του Λίβερπουλ.

1 Ιουλίου 2008: Τιμωρείται με τέσσερα παιχνίδι για την επίθεση του στον συμπαίκτη του, Ουσμάν Νταμπό.

28 Ioυλίου 2008: Βγαίνει από τη φυλακή και τρεις ημέρες μετά έρχεται αντιμέτωπος με την πειθαρχική επιτροπή της FA, η οποία τον τιμωρεί.

30 Αυγούστου 2008: Επιστρέφει στη δράση ως αλλαγή στο παιχνίδι της Νιούκαστλ με την Άρσεναλ.

5 Σεπτεμβρίου 2008: Τιμωρείται με 12 παιχνίδια -τα έξι με αναστολή- αφού πρώτα παραδέχεται τη βίαιη συμπεριφορά του στο συμβάν με τον Νταμπό.

5 Μαϊου 2008: Τιμωρείται από τη διοίκηση της Νιούκαστλ για την αποβολή του στο παιχνίδι με τη Λίβερπουλ. Ο Άλαρ Σίρερ τον κριτικάρει δημόσια για τη συμπεριφορά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου