Οι Αλβανοί δε βρίσκουν προηγούμενη συμφωνία του 1996!Αλβανική αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εξωτερικών Gazmend Turdiu, θα διαπραγματευτεί με την ελληνική πλευρά την συμφωνία για τα θαλάσσια ύδατα, καθώς και μερικά άλλα ζητήματα που έχουν σχέση με τα συνοριακά προβλήματα μεταξύ των δυο χωρών.
Διπλωμάτες και ειδικοί, που έχουν ασχοληθεί με τα διασυνοριακά προβλήματα μεταξύ των δυο χωρών, δηλώνουν πως αυτή τη φορά οι διαπραγματεύσεις θα είναι πολύ δύσκολες, ιδίως μετά την απόρριψη από το αλβανικό Συνταγματικό Δικαστήριο της...
θαλάσσιας συμφωνίας μεταξύ των δύο κρατών,
μια συμφωνία που ανακυκλώθηκε τόσο πολύ και θορύβησε τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης και όλους τους εθνικιστές. Παρόλο που «ειδικοί» δηλώνουν ακόμα πως αυτή η συμφωνία δεν μπορεί να διαπραγματευτεί σε έναν καιρό που ακυρώθηκε από το Συνταγματικό Δικαστήριο,
οι προετοιμασίες για την αντιπαράθεση με την ελληνική πλευρά έχουν αρχίζει. Καθορίστηκαν τα μέλη της αντιπροσωπείας που θα λάβουν μέρος στη συνάντηση, όπου, εκτός των άλλων, ο νέος υπουργός Haxhinasto ζήτησε να του παρουσιάσουν όλα τα έγγραφα και τα ονόματα της επιτροπής για μια σοβαρή αντιπροσώπευση εκ μέρους της αλβανικής πλευράς.
Αλβανοί διπλωμάτες έχουν τις επιφυλάξεις τους στην εύρεση ενός καθώς πρέπει ειδικού εμπειρογνώμονα για τα συνοριακά θαλάσσια ύδατα, γιατί στις πρώτες επικοινωνίες μεταξύ Αθήνας και Τιράνων, η ελληνική πλευρά αρνήθηκε την εκπροσώπηση της αλβανικής πλευράς με Ιταλούς ή άλλους ξένους εμπειρογνώμονες, αλλά μόνον με τους δικούς της (Αλβανούς).
Πηγές από το Υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας, κάνουν λόγο πως οι ανησυχίες κορυφώνονται γιατί δεν βρίσκουν το χερσαίο συνοριακό συμφωνητικό με την Ελλάδα, του 1996, πράγμα που σήμανε συναγερμό μέσα στα στενά επιτελεία των διευθύνσεων της υπόθεσης.
Πάντως δεν εκδόθηκε καμία επίσημη δήλωση ή ανησυχία από το Υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου