Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Θεσσαλονίκη: Τα καρντάσια ξέρουν να περνούν καλά...


Τη «νύφη του Θερμαϊκού» θα θέλεις να την παντρευτείς, ειδικά το φθινόπωρο. Πήγαμε στα στέκια, διασκεδάσαμε και σού προτείνουμε να πας κι εσύ. Τώρα! «Η Θεσσαλονίκη με φτιάχνει σε κάθε εποχή της, αλλά ειδικά το φθινόπωρο». Μια ατάκα που θα ακούσεις (και θα ξανακούσεις) στις παρέες..
των ατέλειωτων καφέδων στην πόλη η οποία δροσίζεται από τον αέρα ανανέωσης που φυσά κάθε φθινόπωρο. Είναι η εποχή που θες να την ανακαλύψεις από την αρχή, ξεκινώντας με την ιεροτελεστία του καφέ στη Ζεύξιδος ή στην Ικτίνου. Δυο πεζόδρομοι πάντα γεμάτοι από το δικό τους, πολύχρωμο πλήθος. Με άλλα λόγια, τους νέους, ωραίους, γεμάτους όνειρα, χρωστούμενα μαθήματα στη σχολή και πολύ κέφι για πάρτι και βόλτες με το ποδήλατο. Το Σπίρτο και η Πάστα Φλώρα τούς φιλοξενούν στη Ζεύξιδος, αλλά και το Διατηρητέο στην Ικτίνου. Κάποιοι από αυτούς (και είναι πολλοί) τα βράδια αλλάζουν δρομολόγιο και πηγαίνουν στη Βαλαωρίτου. Ποτέ πριν σε αυτή την πόλη δρόμος δεν αγαπήθηκε τόσο πολύ, ποτέ πριν μια γειτονιά δεν είχε δύο πρόσωπα τόσο άσχετα, που όμως ταιριάξανε άψογα μεταξύ τους. Υφασματάδικα και εμπορικά καταστήματα άλλης εποχής ξεφυτρώνουν το πρωί σε απίθανες στοές, ενώ το βράδυ, ως διά μαγείας, τα πιο hot στέκια μοιράζουν απλόχερα ήχους, οινοπνεύματα και πάρτι. Και μιλάμε για το Real Rock ‘n’ Rola, το Elvis και την Παπαρούνα λίγο πιο κάτω. Το τελευταίο αποτελεί εγγύηση τόσο για τα καλύτερα κοκτέιλ της περιοχής όσο και για τα πιο νόστιμα (και απλά) πιάτα. Ανεβασμένη είναι και η Στοά Ρογκότη. Έπιπλα από την Ινδονησία, εξωτικά φυτά, αρωματικά κεριά, καθρέφτες και ήχοι lounge τη μεταμόρφωσαν. Έτσι, προέκυψε το Heaven, ένα club με φανατικούς φίλους. Το ίδιο κοινό συνεχίζει να τιμά και το δημοφιλές εστιατόριο Ερμής, που ανανεώθηκε και συνεχίζει να γράφει (γαστριμαργική) ιστορία.
Αθεράπευτα …ψώνια
Ιστορίες shopping γράφονται καθημερινά στην Τσιμισκή, ειδικά τα μεσημέρια του Σαββάτου, που η Θεσσαλονικιά κάνει το τάμα της εκεί, κοκέτα ούσα, αφού δεν θέλει να προδώσει όσα της «προσάπτουν» χρόνια τώρα. Μόνο που πλέον λοξοδρομεί, δίνοντας τα ραντεβού της στο μεγάλο εμπορικό που ξεπρόβαλε στη στοά Χιρς κι έφερε αέρα ευρωπαϊκό στην πόλη.
Δυο δρόμους παρακάτω, πλησιάζοντας τη θάλασσα, η Προξένου Κορομηλά μεταλλάχθηκε από alternative δρόμος σε λεωφόρο της μόδας. Το ξενοδοχείο Δάιος, πιο κάτω, φιλοξενεί τους καλεσμένους της πόλης πιο κάτω, το Snoopy τούς παρασύρει σε νόστιμες «βρώμικες» ατασθαλίες και λίγο παραπέρα η Ράνια Ξανθοπούλου ντύνει κορίτσια κάθε ηλικίας εναλλακτικά και σικ, δίπλα στον Γαβαλά, τo Burberry και τo Louis Vuitton (όπου οφείλεις να βρεθείς για να δεις τι εστί «κούκλα Θεσσαλονικιά»).
Κάπου εκεί, κρυμμένο σε ένα στενό της Προξένου Κορομηλά, το Berlin κάθε που νυχτώνει υπόσχεται και πραγματοποιεί (συν τοις άλλοις) rock όνειρα.
It’s party time!
Τα after shopping parties σε αυτή την πόλη μοιάζουν να είναι απαραίτητα. Η μια εκτόνωση ακολουθεί την άλλη, και αν η θέα περιλαμβάνει θάλασσα, τότε μιλάμε για το James. Εκεί, σπάνια κοκτέιλ με τη συνοδεία ψαγμένων lounge κάνουν το απόγευμα του Σαββάτου ξεχωριστό.
Όσο για τα Σαββατόβραδα; παίζουν πολύ τα πάρτι σε ξενοδοχεία. Η καμπάνα χτυπάει για το Level 9 του Classical Macedonia Pallas. Στο εστιατόριο το επιβλητικό νέο kitchen bar στα ισπανικά πρότυπα είναι εγγύηση απόλαυσης, ενώ, παράλληλα, οι καλύτεροι DJs και οι πιο πετυχημένοι μουσικοί παραγωγοί χαρίζουν καθημερινά τα πιο premium events της πόλης.
Η Θεσσαλονίκη, που ζει με την ταμπέλα της πλέον ερωτιάρας ή ερωτικής, κατά περίπτωση, πόλης, έχει λαό που θέλει να το επιβεβαιώσει τραγουδώντας και χορεύοντας. Τα καλοκαίρια μέχρι και τα τέλη του Σεπτέμβρη, λοιπόν, πηγαίνει στην Politia Live Clubbing στην περιοχή του Αεροδρομίου και ειδικά φέτος τραγουδάει με τον Αντώνη Ρέμο… «Μα δεν τελειώσαμε», τους χειμώνες μετακομίζει στην Πύλη Αξιού στην περιοχή των Σφαγείων, εκεί όπου γίνεται η σύναξη των μεγάλων ονομάτων τα οποία έκαναν σουξέ στην Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου