Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Σεμινάριο Υποβρύχιας Φωτογραφίας από το divingstore

Απευθύνεται σε αρχάριους υποβρύχιους φωτογράφους που θέλουν ν’ ασχοληθούν σοβαρά με την υποβρύχια φωτογραφία, αλλά και σε πιο έμπειρους, που θέλουν ν’ αποκτήσουν μεγαλύτερο έλεγχο τόσο στη διαδικασία της λήψης της φωτογραφίας, όσο και στο τελικό αποτέλεσμα.


Η διδακτέα ύλη καλύπτει όλες τις απαραίτητες τεχνικές γνώσεις που απαιτούνται για την πλήρη κατανόηση της διαδικασίας της λήψης της υποβρύχιας φωτογραφίας, χωρίς ωστόσο να είναι κουραστική ή υπερβολική. Επιπλέον, συμβουλές και χρήσιμα tips θα βοηθήσουν άμεσα στη λήψη καλύτερων υποβρύχιων φωτογραφιών που ακόμα και εσείς οι ίδιοι θα θαυμάζετε (more keepers)! Το σεμινάριο περιλαμβάνει 4 καταδύσεις εξάσκησης με σχολιασμό του αποτελέσματος καθώς και μικρή εισαγωγή στην ψηφιακή επεξεργασία φωτογραφιών σε Η/Υ.


Ελάχιστες Απαιτήσεις: Άνεση στις καταδύσεις χωρίς συνοδεία, άνεση στη ρύθμιση της πλευστότητας, φωτογραφική μηχανή με manual ρύθμιση διαφράγματος και ταχύτητας κλείστρου και φυσικά υποβρύχια θήκη για την εν λόγω φωτογραφική μηχανή.

Σημείωση: Για την καλύτερη αξιοποιήση και αφομοίωση της ύλης του σεμιναρίου, η κατοχή υποβρύχιου φλας με manualρύθμιση έντασης κρίνεται επιθυμητή, αλλά όχι απαραίτητη. Επιπλέον, όσοι είναι οι κάτοχοι φορητών Η/Υ, καλό είναι να φέρουν τον υπολογιστή μαζί τους, ώστε ν’ ασκούνται στην επεξεργασία των φωτογραφιών τους επιτόπου. Για τις ανάγκες του σεμιναρίου, θα διανεμηθεί δοκιμαστική έκδοση του λογισμικού πακέτου επεξεργασίας και αρχειοθέτησης ψηφιακών φωτογραφιών AdobeLightroom 3.


Πρόγραμμα

1η ημέρα, Σάββατο 04/12 : Γενική Θεωρία
[4 ώρες θεωρία]

  • Η τεχνική της φωτογραφίας (λειτουργία φωτ. μηχανής, θεωρητικά της λήψης της φωτογραφίας)
  • Ιδιαιτερότητες υ/β περιβάλλοντος ως προς τη φωτογράφηση
  • Ο εξοπλισμός της υποβρύχιας φωτογραφίας
  • Το υποβρύχιο φλας και η χρήση του
2η ημέρα, Κυριακή 05/12 : Φωτογραφίζοντας macro
[1 ώρα θεωρία – 1 κατάδυση – 1 ώρα σχολιασμός φωτογραφιών]

  • Γιατί macro;
  • Τι εξοπλισμός; Πως χρησιμοποιείται; Τι ρυθμίσεις στη μηχανή;
  • Θεματολογία και συμβουλές στο καδράρισμα
3η ημέρα, Σάββατο 11/12 : Φωτογραφίζοντας με ευρυγώνιο
[1 ώρα θεωρία – 1 κατάδυση – 1 ώρα σχολιασμός φωτογραφιών]

  • Γιατί ευρυγώνιος;
  • Τι εξοπλισμός; Πως χρησιμοποιείται; Τι ρυθμίσεις στη μηχανή;
  • Θεματολογία και συμβουλές στο καδράρισμα
4η ημέρα, Κυριακ ή 12/12 : Ειδικές περιπτώσεις φωτογράφησης
[1 ώρα θεωρία – 2 κατάδυσεις ]

  • Ειδικές περιπτώσεις macro
  • Ειδικές περιπτώσεις ευρυγώνιων λήψεων

5η ημέρα, Σάββατο 18/12 : Επεξεργασία φωτογραφιών
[2 ώρες θεωρία ]

  • Απορείες, σχολιασμός και ανάλυση φωτογραφιών
  • Επεξεργασία εικόνας με το Adobe Lightroom 3

Κόστος σεμιναρίου

260 ευρώ.
Άν καποιος επιθυμεί PADI Underwater Speciallty +60 ευρω.

Πληροφορίες-Κρατήσεις

Ακούμε προσεκτικά οτιδήποτε έχετε να μας πείτε, αρκεί να μας το πείτε!
Η Ειρήνη είναι στη διάθεσή σας στο 6932 080239,
ο Γιώργος απαντάει στο 6932482779... ο Δημήτρης βρίσκεται στο καταδυτικό κέντρο Τετάρτη με Παρασκευή 12μμ-7μμ, και τον βρίσκετε στο 2291079685 και 79686.

Αν προτιμάτε τα email, η διεύθυνση info@divingstore.gr είναι η διεύθυνσή σας!


Εισηγητής σεμιναρίου

Γιάννης Ίσσαρης
Σπούδασε Θαλάσσιες Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και εκπονεί διδακτορική διατριβή με θεματολογία που άπτεται της παρακολούθησης και διαχείρησης της θαλάσσιας ζωής και ιδιαίτερα των προστατευόμενων και κινδυνεύοντων με εξαφάνιση θαλάσσιων ειδών, στο Τμήμα Βιολογίας - Τομέα Ζωολογίας και Θαλάσσιας Βιολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Έχει εργαστεί ως υποβρύχιος φωτογράφος για την Greenpeace International, το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών, το Ινστιτούτο Κητολογικών Ερευνών Πέλαγος και το ενυδρείο Θαλασσόκοσμος.
Φωτογραφίες του έχουν δημοσιευτεί στον εθνικό ημερήσιο και περιοδικό τύπο (ΕΘΝΟΣ, Ελευθεροτυπία, Ελεύθερος Τύπος, ΒΗΜΑgazino, Κ, Γεωτρόπιο, Science Illustrated κ.ά.).
Για τη μικρή οθόνη, έχει αναλάβει υποβρύχια γυρίσματα στην εκπομπή ΦΑΚΕΛΟΙ του ΣΚΑΪ και ήταν κύριος υποβρύχιος βιντεογράφος στην ελληνική σειρά ντοκυμαντέρ θαλάσσιας θεματολογίας ΝΑΥΤΙΛΟΣ του ΣΚΑΪ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου