Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

Μια βίδρα στo κέντρο της πόλης

Στις 21 Οκτωβρίου συνέβη ένα περίεργο περιστατικό με πρωταγωνίστρια μια βίδρα. Το υδρόβιο ζώο εντοπίστηκε μέσα στην πόλη της Καβάλας στο πάρκο μπροστά από το κτίριο της νομαρχίας. Μία Βίδρα μέσα σε μία τσιμεντούπολη από την οποία δεν διέρχεται κανένα ποτάμι!

Το πως βρέθηκε αυτό το ζώο εκεί αποτελεί κάτι το ιδιαίτερα αξιοπερίεργο και μάλλον δεν θα το μάθουμε ποτέ. Αλλά διαβάστε καλύτερα πως περιέγραψε το περιστατικό το μέλος του Ελληνικού Κέντρου Περίθαλψης Άγριων Ζώων στην Καβάλα, Άρης Χρηστίδης:

«Με φωνάξανε στο κέντρο της Καβάλας για ένα άγριο ζώο που λέγανε ότι σαν βίδρα τους έμοιαζε. Κρυμμένο κάτω από ένα τροχόσπιτο... Φαντάστηκα ότι καμιά γάτα θα ήταν... πήγα απροετοίμαστος. Βρήκα ένα σκοινί το έκανα θηλιά, έναν σωλήνα και το πέρασα μέσα ... και όρμηξα.

Κρύφτηκε κάτω από κάτι παλέτες... έβαλα έναν περαστικό να το τρομάζει από τη μια μεριά ... κι επειδή φοβόταν πολύ το σωλήνα τον έβγαλα. Με τη θηλιά λοιπόν... την πέρασα στο λαιμό και τράβηξα ώστε να μην πατάει τα μπροστινά πόδια για να σφίξει ώστε να κοπεί και ο τσαμπουκάς και τελικά την έπιασα. Έφαγε 300-350 γραμμάρια γάμπαρη και ψάρια (ένα μείγμα σκάρτου από μηχανότρατα).»

Το ζώο ήταν πολύ εξαντλημένο κι αφυδατωμένο και χρειάστηκε να παραμείνει υπό τη φροντίδα μας στην Καβάλα για δώδεκα ημέρες οπότε και απελευθερώθηκε στον φυσικό του βιότοπο που δεν είναι φυσικά μία τσιμεντούπολη. Έτσι στις 2 Νοεμβρίου ο κ. Χρηστίδης που είχε επιμεληθεί όλη τη φροντίδα του ζώου το μετέφερε και το απελευθέρωσε έξω από το Ποντολίβαδο Καβάλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου