Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Αχαϊα: Τηλεφώνησαν από εισπρακτική εταιρεία για χρέος 0,22€!


Από τα σύννεφα έπεσε μια γυναίκα από την Πάτρα, όταν της τηλεφώνησαν από εισπρακτική εταιρεία για να της πουν ότι οφείλει...

στην τράπεζα απ' όπου πήρε δάνειο το... ιλιγγιώδες ποσό των 22 λεπτών, χρέος μάλιστα που -όπως της είπαν- θα έπρεπε να ξοφλήσει άμεσα! Όταν κτύπησε το κινητό της τηλέφωνο, προφανώς δεν θα μπορούσε να φανταστεί αυτό που άκουσε και φάνταζε σα φάρσα. Κι όμως, δεν ήταν πλάκα. «Έχετε ένα υπόλοιπο δόσης από το δάνειο σας 22 λεπτά που πρέπει να ξοφλήσετε άμεσα», της είπε η υπάλληλος με απόλυτη σοβαρότητα.


Τι είχε συμβεί; Απλώς, στη δόση που πλήρωσε για το δάνειο της πλήρωσε στρογγυλό το ποσό της οφειλής και δεν υπολόγισε τα «ψιλά», δηλαδή τα 22 λεπτά που το συνόδευαν. Πού να φανταζόταν, όμως, ότι θα της τηλεφωνούσαν για τα 22 λεπτά από την εισπρακτική εταιρεία, με την οποία συνεργάζεται η τράπεζα.

Μετά την αρχική της έκπληξη, και αφού σιγουρεύτηκε ότι δεν άκουσε λάθος, είπε στην υπάλληλο της εισπρακτικής εταιρείας ότι δεν άξιζε ο κόπος να της τηλεφωνήσει για 22 λεπτά και πως σε τελική ανάλυση πολύ περισσότερο κόστισε το τηλεφώνημα που της έκανε! 

Απτόητη, όμως, η υπάλληλος της εισπρακτικής εταιρείας, και αντιλαμβανόμενη προφανώς και η ίδια ότι η γυναίκα δεν μπορούσε να πάει στην τράπεζα για να καταθέσει αυτό το... τρομακτικό ποσό των 22 λεπτών, της αντιπρότεινε να βάλει το λογαριασμό πέντε ευρώ. Προφανώς, με το σκεπτικό ότι αυτό ήταν και το μικρότερο χαρτονόμισμα που θα μπορούσε να τοποθετηθεί σε ATM.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου