Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Ο άνθρωπος που γλίτωσε από δύο τσουνάμι

 
troktiko    Ο άνθρωπος που γλίτωσε από δύο τσουνάμι
Όταν γλίτωσε από το τσουνάμι που έπληξε το 2004 την Ινδονησία, ο 39χρονος Zahrul Fuadi δεν μπορούσε ούτε στους … χειρότερους εφιάλτες του να φανταστεί πως θα ξαναζούσε τη φρικτή εμπειρία επτά χρόνια αργότερα, αυτή τη φορά στην Ιαπωνία όπου είχε μετακομίσει με την οικογένειά του.


Το 2004 ο Fuadi είχε τύχη βουνό, αν σκεφτεί κανείς πως βρισκόταν στην περιοχή Άτσεχ της Ινδονησίας όπου βρήκαν τραγικό θάνατο από την επέλαση του τσουνάμι 170.000 άνθρωποι. Ο νεαρός όμως ήταν μεταξύ των επιζώντων.Είχε μάλιστα σώσει τον εαυτό του και την οικογένειά του καθώς από θαύμα πήρε μπρος το μονίμως χαλασμένο μοτοποδήλατό του κι έτσι διέφυγαν ανεβαίνοντας σε ένα λόφο.
Πριν λίγους μήνες αποφάσισε να μετακομίσει στην Ιαπωνία και μάλιστα στην πόλη Sendai που επλήγη περισσότερο από τον καταστροφικό σεισμό και το τσουνάμι, για να κάνει το μεταπτυχιακό του και να βρει καλύτερη δουλειά. Στις 11 Μαρτίου ο Fuadi είδε σε… επανάληψη τη φρίκη του 2004.
Ήταν και πάλι μεταξύ των τυχερών καθώς ο ίδιος, η γυναίκα και τα τέσσερα παιδιά του βγήκαν σώοι από το λιμάνι όπου χιλιάδες άνθρωποι βρήκαν τραγικό τέλος.
Η οικογένεια του Fuadi ζει για δεύτερη φορά μέσα σε επτά χρόνια σε καταυλισμό. Μέχρι να βελτιωθεί η κατάσταση στην Ιαπωνία, η οικογένεια επέστρεψε στην Ινδονησία όπου ο θρήνος για τα θύματα του 2004 ακόμα δεν έχει κοπάσει.
Αν έχεις τύχη διάβαινε…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου