Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 4-0


Με μια χορταστική τεσσάρα επί του ελλιπούς ΠΑΟΚ θα κάνει Καθαρή Δευτέρα η ΑΕΚ (4-0). Ελαμψε ο Σκόκο, σκόραραν επίσης Ντιόπ και Δέλλας. Σε θέση εκτός play off o "Δικέφαλος του Βορρά" (videos).
Εικόνα αγώνα:
 
Λες και είχαμε ξεμείνει στο ΟΑΚΑ από το βράδυ της Τετάρτης νιώσαμε όσοι είδαμε τον Πάπα Μπούμπα Ντιόπ να πραγματοποιεί εντυπωσιακό άλμα και να καρφώνει την μπάλα στα δίχτυα του ΠΑΟΚ στο 11ο λεπτό. Φάση-καρμπόν με αυτές του Κυπέλλου, τέσσερις ημέρες νωρίτερα, όπου ο Σενεγαλέζος χαφ είχε πραγματοποιήσει εξίσου εντυπωσιακές κεφαλιές σε στημένες μπάλες της ΑΕΚ, μόνο που τότε οι προσπάθειες του σταμάτησαν δις, στο δοκάρι του Δικέφαλου του Βορρά.
Στα πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ ήταν εξαιρετική καθώς έπαιξε γρήγορο ποδόσφαιρο, με εναλλαγές θέσεων στη μεσοεπιθετική γραμμή, ανάπτυξη από τα άκρα και οργανωμένα τελειώματα των φάσεων.
Σαφώς και έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι ο Χιμένεθ δεν πειραματίστηκε με τον Μπάχα, αλλά έβαλε στην κορυφή της επίθεσης τον Μπλάνκο ενώ δίπλα έβγαινε συχνά σαν δεύτερο φορ, ο Σκόκο. Ο ΠΑΟΚ δίχως τους τιμωρημένους Γκαρσία, Λίνο και Ίβιτς, και με τον Βιεϊρίνια να είναι τραυματίας, ήταν σε μειονεκτική θέση. Η εσωτερική μετακίνηση του Σνάουτσνερ στο αριστερό άκρο άμυνας δεν πέτυχε, η μπάλα μεσοεπιθετικά χανόταν και ότι απέμενε ήταν κάποιες πρωτοβουλίες του Ελ Ζαρ και του Σαλπιγγίδη.
Στο πρώτο μέρος, πέρα από το γκολ του Ντιόπ στο 11ο λεπτό, η Ένωση θα μπορούσε να είχε σκοράρει με το πλασέ του Μπλάνκο (23’) από τη μικρή περιοχή που πέρασε άουτ αλλά και με το σουτ του Μίτσελ (27’) το οποίο κατευθυνόταν στο αριστερό παραθυράκι του Κρέσιτς, αλλά κόντραρε και πέρασε πάνω από τα δοκάρια του ΠΑΟΚ.
Η αντίδραση του ΠΑΟΚ είχε μόνο τρίλεπτη διάρκεια. Από το 30 έως το 33, ο Ελ Ζαρ αναστάτωσε την άμυνα της ΑΕΚ, αρχικά με τις εκτελέσεις των στημένων του οι οποίες απομακρύνθηκαν με δυσκολία από Ματέος και Δέλλα, και εν συνεχεία με ένα σλάλομ και σουτ το οποίο έδιωξε χαμηλά στη γωνία ο Σάχα.
Από τεσσάρα σε τεσσάρα
Από τις 12 Δεκεμβρίου είχε να νικήσει εντός έδρας η ΑΕΚ, 4-0 την ΑΕΛ. Επέστρεψε στις νίκες, πρώτη για το 2011(!), πάλι με τεσσάρα.
Από τη στιγμή που πέρασε ο κίνδυνος η ΑΕΚ ξαναβγήκε στην επίθεση και έφτασε στο 2-0 μετά από ωραία σέντρα του Γεωργέα και σουτ στην κίνηση από τον Σκόκο. Ο Γεωργέας την ώρα που πήρε την μπάλα από τον Γκερέιρο ήταν ακριβώς στην ίδια ευθεία με τον τελευταίο αμυντικό του ΠΑΟΚ. Το ρεσιτάλ ευκαιριών των κιτρινόμαυρων στο πρώτο ημίχρονο, ολοκληρώθηκε με τεχνικό σουτ του Σκόκο έξω από την περιοχή το οποίο απομάκρυνε με φοβερή εκτίναξη ο Κρέσιτς.
Ο Αργεντινός είχε πάρει φόρα και το ματς με τον ΠΑΟΚ του ταίριαζε γάντι για να κάνει τα τρελά του. Μετά το γκολ στο 35 και το ωραίο σουτ στο 42, συνέχισε στον ίδιο ρυθμό. Ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή στο 50’ και ένα καταπληκτικό γκολ με πέρασμα ανάμεσα από Τσουκαλά-Αθανασιάδη και βολέ στην απέναντι γωνία του Κρέσιτς (55’) ήταν στοιχεία αρκετά για να ακούσει ρυθμικά το όνομα του στο ΟΑΚΑ.
Μετά το 3-0 τη σκυτάλη από τον Σκόκο πήρε ο Μπλάνκο. Ο Αργεντινός φορ έφτασε κοντά στο γκολ πρώτα με κεφαλιά στο δοκάρι και έπειτα με σουτ μέσα από την περιοχή, το οποίο απέκρουσε ο Κρέσιτς.
Αυτό που δεν κατάφερε ο Μπλάνκο το πέτυχε ο Δέλλας σε μια προώθηση του. Στο 79ο λεπτό ο κεντρικός αμυντικός της ΑΕΚ εκμεταλλεύτηκε το καλοχτυπημένο κόρνερ του Ροζέριο, πρόλαβε τον Κρέσιτς και με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 4-0. Νέο (τρίτο και τελευταίο) ραντεβού ΑΕΚ-ΠΑΟΚ την επόμενη Τετάρτη (16/3), αυτή τη φορά στην Τούμπα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου